Αγιά Σοφιά: Η πρώτη μέρα των έργων της υπογειοποίησης! (vids)

Αγιά Σοφιά: Η πρώτη μέρα των έργων της υπογειοποίησης! (vids)

Δημήτρης Βέργος
Αγιά Σοφιά: Η πρώτη μέρα των έργων της υπογειοποίησης! (vids)

bet365

Έπειτα από το κλείσιμο των δρόμων δίπλα από την Αγιά Σοφιά ξεκίνησαν οι εργασίες της υπογειοποίησης στις Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών, ένα έργο άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία του νέου γηπέδου της ΑΕΚ.

Ο Δήμαρχος της Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας, Γιάννης Βούρος είχε γνωστοποιήσει από το βράδυ του Σαββάτου ότι το πρωί της Δευτέρας (30/3) το έργο της υπογειοποίησης δίπλα από την Αγιά Σοφιά θα ξεκινούσε. Άλλωστε όλα είχαν πάρει το δρόμο τους, έπειτα και από την ανακοίνωση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων που έδιναν την τελική έγκριση για να κλείσουν οι δρόμοι.

Από το πρωί της Δευτέρας λοιπόν οι δρόμοι Πατριάρχου Κωνσταντίνου και Φωκών γύρω από το νέο γήπεδο της ΑΕΚ έκλεισαν και στη συνέχεια ξεκίνησαν οι πρώτες εργασίες που σηματοδοτούν την έναρξη της υπογειοποίησης.

Με την έναρξη του συγκεκριμένου έργου, το οποίο θα διαρκέσει από 10 ως 14 μήνες, η ΑΕΚ ουσιαστικά αρχίζει και μετράει αντίστροφα για την επιστροφή στο σπίτι της!

Παράλληλα με την υπογειοποίηση, θα λαμβάνουν χώρα και οι εργασίες για την κατασκευή του κτηρίου μπροστά από την παλιά Σκεπαστή, όπου θα φιλοξενούνται μεταξύ άλλων τα μουσεία του Προσφυγικού Ελληνισμού και της ΑΕΚ.

Μέχρι τον Ιούνιο αναμένεται και η υπογραφή της σύμβασης για να προχωρήσουν και τα έργα στα εσωτερικά της Αγιά Σοφιάς, η οποία θα αρχίσει να τελειοποιείται.

Το έργο της υπογειοποίησης πέραν του ότι είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με τη λειτουργία της Αγιά Σοφιάς, θα βοηθήσει και στη βελτίωση της κυκλοφορίας στη Νέα Φιλαδέλφεια, ενώ ταυτόχρονα θα συμβάλει στη δημιουργία ενός πάρκου 10 στρεμμάτων που θα αλλάξει την εικόνα της περιοχής.

Τα έργα στην Αγιά Σοφιά προχωρούν με την προσμονή των φίλων της ΑΕΚ για την επιστροφή στην παραδοσιακή της γειτονιά να μεγαλώνει...

Μάθε πού θα δεις ζωντανά όλους τους αγώνες σήμερα μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα