Παναθηναϊκός: Ο βασικός, ο φευγάτος και η μεταγραφή στην γραμμή κρούσης!

Παναθηναϊκός: Ο βασικός, ο φευγάτος και η μεταγραφή στην γραμμή κρούσης!

Νίκος Αθανασίου
Παναθηναϊκός: Ο βασικός, ο φευγάτος και η μεταγραφή στην γραμμή κρούσης!

bet365

Ο Καρλίτος που ήρθε για να πάρει φανέλα βασικού, ο Μακέντα που πιθανότατα θα πωληθεί, οι πιτσιρικάδες και ο επιθετικός… κολόνα που αναζητεί ο Παναθηναϊκός. Το gazzetta.gr αναλύει τα δεδομένα στην επιθετική γραμμή του Τριφυλλιού.

Ο Παναθηναϊκός έχει αρκετά, δεκάδες ανοιχτά μέτωπα ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου, με πρώτο και καλύτερο αυτό του προπονητή. Η παραμονή του Γιώργου Δώνη θα εξαρτηθεί από το ραντεβού του Έλληνα τεχνικού με τον Γιάννη Αλαφούζο και την εικόνα της ομάδας στα πλέι-οφ, ωστόσο, υπάρχουν κι άλλα επιμέρους σημαντικά ζητήματα για το Τριφύλλι της νέας περιόδου. Ένα από αυτά είναι και η γραμμή κρούσης.

Πάμε να αναλύσουμε τα δεδομένα:

* Στο πλάνο που υπάρχει στο μυαλό των ανθρώπων του Παναθηναϊκού, ο Καρλίτος ήρθε για να αποτελέσει τον βασικό φορ της ομάδας τα επόμενα χρόνια, αποκτήθηκε για να γίνει το σημείο αναφοράς στην κορυφή της επίθεσης, να γίνει ο… killler που δεν είχε το Τριφύλλι τα τελευταία χρόνια, μετά και την φυγή του Μάρκους Μπεργκ. Ο Ισπανός στράικερ έχει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια στο έμχυψο δυναμικό(500.000 ευρώ ετησίως) και η μεταγραφή του έχει ήδη καλύψει το μεγάλο κενό που υπήρχε σε αυτό το κομμάτι.

* Ο Κίκο Μακέντα πραγματοποιεί την πιο παραγωγική σεζόν της καριέρας του, έχει σκοράρει ήδη 12 γκολ και απομένουν ακόμη τα δέκα παιχνίδια του μίνι πρωταθλήματος, στα οποία θα μπορεί να ανεβάσει κι άλλο την επίδοσή του. Ο Ιταλός στράικερ για το συμβόλαιό του, αποδείχθηκε… λίρα εκατό για τον Παναθηναϊκό αυτή την διετία, έχει μεγάλη συνεισφορά στην ανάπτυξη της ομάδας και για αυτή την έκδοση, ήταν κομβικός.

Το συμβόλαιο του λήγει το 2021 και μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει κάποια κουβέντα για ανανέωση και όπως φαίνεται ούτε θα γίνει. Όπως αναφέραμε το βράδυ της Τετάρτης, υπάρχουν αρκετοί μνηστήρες για την απόκτησή του, ενώ στο Τριφύλλι θεωρούν σχεδόν δεδομένο πως θα… σκάσει πρόταση που να τους ικανοποιεί και θα ανάψουν το πράσινο φως για την παραχώρησή του. Αυτό θα γίνει μόνο με ένα ποσό κοντά στο 1.5 εκατομμύριο ευρώ.

* Ο Παναθηναϊκός ψάχνεται ήδη στην αγορά για την απόκτηση ενός σέντερ φορ, ο οποίος θα έχει διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτά που ήδη υπάρχουν στο ρόστερ. Από τον Ιανουάριο έχει προκύψει αυτή η ανάγκη και δεν καλύφθηκε, μιας και δεν βρέθηκε κάτι που να ταιριάζει στα θέλω των ιθυνόντων του Παναθηναϊκού. Μιλάμε για έναν σέντερ φορ περιοχής, ένα καθαρό 9άρι, ψηλό, δυνατό, ο οποίος θα είναι σε θέση να δίνει ύψος και δύναμη, όταν αυτό κρίνεται σκόπιμο. Έναν στράικερ… κολόνα.

* Από κει και πέρα, υπάρχουν τόσο ο Χουάν Χοσέ Περέα όσο και ο Αργύρης Καμπετσής. Ο Κολομβιανός αν και είναι ακατέργαστος τεχνικά, κατάφερε να πιάσει τις ευκαιρίες του Δώνη από τα μαλλιά, διαθέτει αξιόλογη πρώτη ύλη και το πιθανότερο σενάριο είναι να παραμείνει ως εναλλακτική λύση. Στον αντίποδα, ο Έλληνας επιθετικός δεν έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη του Έλληνα προπονητή και αναμένεται να μπει στην λίστα με τους παίκτες που θα παραχωρηθούν δανεικοί.

* Συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό έχουν τόσο ο Νίκος Βέργος που είναι δανεικός στην Έρκουλες όσο και ο Κόναν που έπαιξε στον Λεβαδειακό το πρώτο μισό της σεζόν και επέστρεψε στο Κορωπί. Ο Βέργος πιθανότατα θα μείνει ελεύθερος ενώ το ίδιο φαίνεται να ισχύει και με τον Ιταλό φορ.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα