Ο ΠΑΟΚ ξέρει να χάνει! Ο Ολυμπιακός πρώτος σε… «στημένο πρωτάθλημα»

Ο ΠΑΟΚ ξέρει να χάνει! Ο Ολυμπιακός πρώτος σε… «στημένο πρωτάθλημα»

Ο ΠΑΟΚ ξέρει να χάνει! Ο Ολυμπιακός πρώτος σε… «στημένο πρωτάθλημα»

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου δίνει συγχαρητήρια στους νικητές του χθεσινού αγώνα της Τούμπας και γράφει για τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο ΠΑΟΚ με αρκετά σχόλια και για άλλα εξωαγωνιστικά γεγονότα.

Build A Bet στο Λίβερπουλ - Γουέστ Χαμ. Ένας αγώνας – πολλές αγορές – ένα στοίχημα. |21+

Συγχαρητήρια στον Ολυμπιακό για τη νίκη του μέσα στην Τούμπα. Ήταν άξιος, τα κατάφερε να βάλει ένα γκολ, να κρατήσει τον ΠΑΟΚ μακριά από την περιοχή του και τις μεγάλες φάσεις και κάπως έτσι στο τέλος να πανηγυρίσουν οι παίκτες και ο προπονητής τους έξαλλα μία μεγάλη νίκη.

Μπράβο τους!

Αυτό είναι το ποδόσφαιρο. Ο νικητής αξίζει συγχαρητήρια και όχι… μία άρρωστη-τοξική προσπάθεια από τον χαμένο να βγάλει σκάρτη την επιτυχία του αντιπάλου επειδή έτσι «πρέπει». Έτσι έμαθαν οι Ολυμπιακοί και αυτό ας μην γίνει συνήθεια σε όλη την Ελλάδα. Τελευταία φορά που αυτοί οι οποίοι τους εκπροσωπούν έδωσαν συγχαρητήρια σε αντίπαλο που τους κέρδισε, ήταν επί… Νταϊφά. Έτσι βέβαια «πρέπει» να κάνουν για να δώσουν δικαιολογία στην ηγεσία που δεν γίνεται να υποστεί καμία κριτική! Αλλά αυτό δεν είναι ποδόσφαιρο.

Τα κατάφερε ο Ολυμπιακός και με το χθεσινό τρίποντο καπάρωσε την πρωτιά σε… ένα «στημένο» πρωτάθλημα! Έτσι δεν έλεγαν; Έτσι δεν «έπρεπε» να λένε για να αποφύγουν την οποιαδήποτε κριτική στο ενδεχόμενο να το χάσουν και αυτό;

- «Στημένο το πρωτάθλημα» στο οποίο πήραν προβάδισμα μετά το χθεσινό 0-1 όπου ΟΛΑ τα αμφισβητούμενα πήγαν υπέρ τους! Και στο 0-1 και στο 1-1 που ακυρώθηκε και στο σπρώξιμο (χέρι στα πλευρά) του Τσιμίκα επί του Λημνιού. ( Φαντάζεστε τι θα γίνονταν σήμερα από επίσημα και ανεπίσημα μέλη της Οργάνωσης αν οι ρόλοι ήταν αντίστροφοι...).

- «Στημένο πρωτάθλημα» όπου η ΚΕΔ βγάζει υπέρ τους ανακοίνωση, εκθέτοντας δημόσια διαιτητές, κάτι που γίνεται ΠΡΩΤΗ φορά στα χρονικά!

- «Στημένο πρωτάθλημα» όπου οι παράγοντες τους δημιουργούν κάθε εβδομάδα τοξικότητα λέγοντας τα μύρια όσα χωρίς κανείς να τους τιμωρεί!

- «Στημένο πρωτάθλημα» όπου γίνεται διπλή επίθεση σε διαιτητή που έτυχε πριν να συμμετέχει σε δικό τους αγώνα και μένει ανεξιχνίαστη, όπως ακριβώς και πέρυσι με άλλο διαιτητή που και πάλι πριν χτυπηθεί έτυχε να παίζει δικό τους παιχνίδι! (Προφανώς συμπτωματικά όλα τα παραπάνω…).

-«Στημένο πρωτάθλημα» όπου η Επιτροπή Δεοντολογίας της -εξυγιαντικής όπως ειρωνικά λένε- ΕΠΟ, δεν έχει πάρει ακόμη απόφαση για ένα βούλευμα παραπομπής σε δίκη παραγόντων για στημένα ματς, εδώ και τρεις μήνες!

Αυτά με τον Ολυμπιακό και… πάλι μπράβο στους παίκτες και τον προπονητή τους για το χθεσινό 0-1.

Ο ΠΑΟΚ δεν ήταν κατώτερος (εκτός από το διάστημα 35΄-45΄) αλλά και στα διαστήματα που κατάφερε να πιέσει, δεν είχε τον τρόπο να διασπάσει την αντίπαλη άμυνα.

Στο πρώτο μέρος ο ΠΑΟΚ μπήκε άσχημα και υποτονικά στο γήπεδο, με λανθασμένη ψυχολογική προετοιμασία. Ήταν πάρα πολύ σφιγμένοι οι παίκτες του και σε ΚΑΜΙΑ περίπτωση δεν έκαναν κάτι να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα της έδρας. Φόβο έβγαζαν μην κάνουν το λάθος…

Αυτό το ψυχολογικό μειονέκτημα αποδείχθηκε στο 0-1. Εκεί πλέον δεν είχαν να χάσουν κάτι και ανέβηκαν. Μετά το 50΄ ο ΠΑΟΚ ήταν ανώτερος, αλλά αφού δεν μέτρησε το 1-1 του Βαρέλα σε διάστημα μεγάλης πίεσης, μετά προέκυψε τακτικό ζήτημα.

Παρά τις πολλές προσπάθειες, τις εσωτερικές αλλαγές, την αντικατάσταση παικτών, την παρουσία δύο φορ, την είσοδο του πιο επιθετικογενή Ελ Καντουρί στα χαφ του άξονα, η ομάδα του Αμπέλ Φερέιρα δεν μπορούσε να μπει στην αντίπαλη περιοχή. Ούτε αυτό μπορούσε, ούτε κατάφερε να ανοίξει την αντίπαλη άμυνα με κάποια μακρινά σουτ από παίκτες που έχουν μεγάλη ευχέρεια σε αυτό το κομμάτι. (Εδώ φάνηκε το μειονέκτημα του Βιεϊρίνια να έρχεται από τα δεξιά της άμυνας και όχι από τα αριστερά όπου συγκλίνοντας στον άξονα σουτάρει καλύτερα).

Έτσι έχασε ο ΠΑΟΚ, για την ακρίβεια έτσι κέρδισε ο Ολυμπιακός και τώρα ο Δικέφαλος πρέπει να βρει τρόπο για να το «γυρίσει». Βαθμολογικά, αλλά και ψυχολογικά μια και πολύ σύντομα ακολουθεί και αγώνας κυπέλλου.

Αλλά ξέχασα… Όπως έχω ακούσει στο ραδιόφωνο… «και το κύπελλο η εξυγίανση το έχει στήσει για να πηγαίνουν κάθε χρόνο στον τελικό ο ΠΑΟΚ και η ΑΕΚ» Αλήθεια! Έτσι λένε! Ναι… Αυτοί ζουν ανάμεσά μας! Και πέρυσι που ο Φορτούνης έχασε το ανύπαρκτο πέναλτι με τη Λαμία «έφταιγε» η εξυγίανση και φέτος που ο Κουτσαύτης τους έπαιξε 100-0 πάλι η κακή ΕΠΟ έφταιγε…

* Στο Καραϊσκάκη μερικοί εύσωμοι διαπιστευμένοι από την ΠΑΕ Ολυμπιακός περίμεναν τους παίκτες του ΠΑΟΚ έξω από τα αποδυτήρια σε φάση όπου η Αστυνομία παρακολουθούσε! Χθες στην Τούμπα οι αστυνομικοί ξεκίνησαν να ελέγχουν από τις εφτά το πρωί με βίαιη εισβολή στο γήπεδο-στο σπίτι του ΠΑΟΚ.

Συνθήκες πλήρους κανονικότητας…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.