ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο ΠΑΟΚτσής δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα…

Σταύρος Σουντουλίδης Σταύρος Σουντουλίδης
ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός: Ο ΠΑΟΚτσής δεν πρέπει να πέσει στην παγίδα…

bet365

Ο Σταύρος Σουντουλίδης γράφει λίγες ώρες πριν το ντέρμπι της Τούμπα. Ενα ντέρμπι που πρέπει να έχει έναν και μοναδικό στόχο όλων όσων βρεθούν στο γήπεδο: Να γίνει και το κυριότερο να τελειώσει…

Η απόφαση του Γενικού Επιθεωρητή Αστυνομίας Βορείου Ελλάδος κ. Σκούμα, για αιφνιδιαστικό έλεγχο σε όλα τα σημεία του γηπέδου της Τούμπας, ακόμη και σε κλειστούς χώρους όπως τα γραφεία του Σ.Φ. ΠΑΟΚ Τούμπας, που στεγάζεται κάτω από τις κερκίδες, σήμανε «συναγερμό» το πρωί της Κυριακής(23/2) και προκάλεσε έναν έντονο εκνευρισμό στους «ασπρόμαυρους», με την ΠΑΕ λίγο αργότερα σε ανακοίνωσή της να κάνει λόγο για «πρωτοφανή στα χρονικά, επιχείρηση των αστυνομικών δυνάμεων στο γήπεδο της Τούμπας τα ξημερώματα, που θύμιζε έφοδο σε γιάφκα τρομοκρατών». και να αναρωτιέται «αν έχουμε Δημοκρατία ή ζούμε τη χούντα του Μαρινάκη;».

Η αλήθεια είναι, κάτι το οποίο μπορεί ο καθένας να το διαπιστώσει πολύ εύκολα, ότι η ΠΑΕ ΠΑΟΚ καθ’ όλη τη διάρκεια της εβδομάδας επέλεξε και κράτησε μια τακτική χαμηλών τόνων.

Επισημάνθηκαν από πολύ νωρίς οι κίνδυνοι που υπάρχουν σ’ ότι αφορά τη διεξαγωγή του ντέρμπι και με αλλεπάλληλα μηνύματα και ανακοινώσεις θέλησαν να περάσουν ανάλογα μηνύματα προς τον κόσμο της ομάδας.

Ο κίνδυνος τιμωρίας του γηπέδου της Τούμπας, ενόψει του ημιτελικού στο κύπελλο, είναι ορατός, όπως και η προσπάθεια πολλών να «τιναχθεί στον αέρα» το σημερινό ντέρμπι.

Η ανακοίνωση της «ασπρόμαυρης» ΠΑΕ την Παρασκευή (21/2) ήταν σαφέστατη σ’ ότι έχει να κάνει με την προστασία της ομάδας και της έδρας της.

Χαμηλοί τόνοι και παραινέσεις έγιναν ακόμη και μέσα από τα βίντεο που ανέβηκαν στα «ασπρόμαυρα» social media, στις ανακοινώσεις των Συνδέσμων Φίλων ΠΑΟΚ.

Όλα κυλούσαν βάσει μιας συγκεκριμένης στρατηγικής να «πέσουν οι τόνοι» μέχρι τις 7.30 πρωί της Κυριακής (23/2), όταν και έκαναν την εμφάνιση τους στην Τούμπα, τρεις διμοιρίες των ΜΑΤ, εκπαιδευμένα σκυλιά, πταισματοδίκης, ειδικές δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. Στόχος; Ένας… τυπικός έλεγχος, όπου τα ευρήματα της αστυνομίας ήταν ένα πανό το οποίο και κατασχέθηκε.

Σε περίπου μια ώρα ανοίγουν οι πόρτες του γηπέδου της Τούμπας και στον ΠΑΟΚ λένε πως «ο κάθε φίλαθλος πρέπει να έχει όχι στο πίσω αλλά στο μπροστινό μέρος του μυαλού του, πως όλα γίνονται με στόχο να διακόψουν το παιγνίδι»!

Οι νταμπλούχοι Ελλάδας, μετά τα όσα έζησαν από το πρωί της Κυριακής (23/2), είναι πεπεισμένοι ότι «στόχος τους είναι να πάρουν τη νίκη στα χαρτιά και να τιμωρηθεί η Τούμπα».

Γι’ αυτό επισημαίνουν σ’ όλους τους τόνους ότι κίνδυνος τιμωρίας υπάρχει, ακόμα και για τυχόν επεισόδια στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου της Τούμπας, που από πολύ νωρίς έχει μετατραπεί σε… φρούριο με εκατοντάδες δυνάμεις της Αστυνομίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Σταύρος Σουντουλίδης
Σταύρος Σουντουλίδης

Στα 17 του έκανε τα πρώτα του βήματα, ανεβαίνοντας με «κοντό παντελονάκι» τα σκαλοπάτια του κτιρίου της «Μακεδονίας», επί της Μοναστηρίου, χαζεύοντας από απόσταση «ιερά τέρατα» της θεσσαλονικιώτικης δημοσιογραφίας. Ένας κλασικός «εφημεριδάς» ολκής, ο αείμνηστος Σταύρος Μπαλτίδης φρόντισε και του έδωσε τα κατάλληλα εφόδια στα πρώτα του βήματα, άλλωστε η εφημερίδα παραμένει η πρώτη και μοναδική αγάπη του.

Έχοντας περάσει από το σύνολο των εντύπων της Θεσσαλονίκης («Μακεδονία», «Αγγελιοφόρος», «Σπορ του Βορρά»), αποτέλεσε βασικό στέλεχος του περιοδικού «Φωνή των Σπορ», μιας πρωτοποριακής προσπάθειας για τα δεδομένα της Βόρειας Ελλάδας στα τέλη της δεκαετίας του ’90. Το 1995 η τηλεόραση μπήκε στη ζωή του με το Star Channel, ακολούθησε η ΕΡΤ-3, βίωσε τη «μαγεία» του ραδιοφώνου (FM-100, Helexpo 105 FM, Flash 96.0) και αρκετά νωρίς, κάπου γύρω στο 2005, «κολύμπησε» στον ωκεανό του διαδικτύου, με τις πρώτες αμιγώς αθλητικές ιστοσελίδες, το «Sportnews.gr», πολύ πριν δηλαδή αποτελέσει μέλος της μεγάλης παρέας του Gazzetta.

Η ενασχόληση του με το ρεπορτάζ του ΠΑΟΚ τον οδήγησε να περάσει το κατώφλι της Τούμπας και να ζήσει «από μέσα», ως μέλος του Γραφείου Τύπου, την περίοδο της… επανάστασης του Ζαγοράκη.