Τώρα στα δύσκολα απαιτείται στήριξη και αγάπη...

Τώρα στα δύσκολα απαιτείται στήριξη και αγάπη...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Τώρα στα δύσκολα απαιτείται στήριξη και αγάπη...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης διαπιστώνει μέσα από τις κινήσεις που γίνονται στην Α.Ε.Κ. ότι δουλεύουν προς τη σωστή κατεύθυνση, σημειώνει τι χρειάζεται να πράξει ο κόσμος και έχει υστερόγραφα

Χρόνια πολλά με υγεία και μόνο χαρές στη ζωή όλων σας... Εύχομαι και ελπίζω να είχατε όμορφα Χριστούγεννα και να τα περάσατε με όσο το δυνατόν περισσότερο κόσμο έτσι ώστε να μην έμεινε κανείς μόνος του αυτή την υπέροχη, όμορφη και γεμάτη αγάπη γιορτή, η οποία όμως ταυτόχρονα είναι δύσκολη και καταθλιπτική για όσους έχουν μόνο να θυμούνται και μένουν μόνοι... Όπως και να 'χει εύχομαι μέσα απ' την καρδιά μου να είστε όλοι καλά, εσείς και τα αγαπημένα σας πρόσωπα.

Με το PulseBet*, νιώθεις το παλμό του Live στοιχήματος όπως ποτέ ξανά– Ισχύουν Όροι & Προϋποθέσεις

Το όποιο αγωνιστικό ενδιαφέρον αργεί πολύ ακόμη. Για την ΑΕΚ η πρώτη αγωνιστική υποχρέωση έρχεται με το νέο έτος, το 2019, πιο συγκεκριμένα στις 9 του μηνός στο πιο όμορφο νησί του κόσμου, στην Κρήτη για το Κύπελλο. Πρόκειται επί της ουσίας για μια κούπα η οποία για τους πρωταθλητές θα πρέπει να συνιστά τον βασικό στόχο με τη νέα χρονιά αφού στο κομμάτι που αφορούσε τη διεκδίκηση του τίτλου που της ανήκει απέτυχε σε απόλυτο βαθμό. Εννοείται θα πρέπει να επιδιώξει να φτάσει όσο πιο ψηλά γίνεται (και) στο πρωτάθλημα, στη δεύτερη θέση, αλλά βασικός στόχος πρέπει να είναι η κατάκτηση ενός ακόμη τροπαίου.

Τούτη την περίοδο είναι λογικό από τη στιγμή που δεν υπάρχει κανένα αγωνιστικό ενδιαφέρον να εστιάζουμε στην προσπάθεια που γίνεται στην ΑΕΚ από τη διοίκησή της για να διορθωθούν τα λάθη που έγιναν το περασμένο καλοκαίρι. Τότε που δεν έγινε σωστή ανάγνωση της κατάστασης και του πρωταθλήματος που κατακτήθηκε από το ίδιο το μεγάλο αφεντικό, από τον Μελισσανίδη, αλλά και τους υπόλοιπους με αποτέλεσμα να προκύψει μεν μια τεράστια ευκαιρία με την πρόκριση στο Champions League, αλλά να χαθεί δε και η δυνατότητα υπέρβασης ακόμη και σε ένα δύσκολο όμιλο όπως αυτός που συμμετείχε η πρωταθλήτρια.

Ήταν εγκληματικά λάθη αυτά που έγιναν -και σημειώναμε- το καλοκαίρι στον αγωνιστικό σχεδιασμό που μοιάζει τώρα να προσπαθεί να τα διορθώσει σωστά η ΑΕΚ. Για να το καταφέρεις αυτό, να βρεις τη σωστή λύση στο πρόβλημα, πρέπει πρωτίστως να το έχεις αναγνωρίσει. Κάτι που συνέβη στην Ένωση από τον ίδιο τον Μελισσανίδη που αναγνώρισε τα δικά του λάθη και έπειτα των συνεργατών του δίνοντας εντολή να διορθωθούν χωρίς δεύτερη σκέψη.

Η περίπτωση του Κρστισιτς (του οποίου η μεταγραφή αναμένεται πλέον να ολοκληρωθεί) είναι εκείνη που έψαχνε, ήθελε και προσπάθησε να κλείσει η ομάδα από το περασμένο καλοκαίρι. Είναι ο ποδοσφαιριστής που εκτιμούν στην ΑΕΚ ότι πρέπει να χτιστεί πάνω του ο άξονας της μεσαίας γραμμής των πρωταθλητών ο οποίος θα 'χει από τον Γενάρη δυο τουλάχιστον νέα πρόσωπα αλλά και τρία ίσως από το καλοκαίρι... Η περίπτωση του Ντιένγκ απασχολεί έντονα ακόμη, υπάρχουν και δυο ακόμη με τους οποίους συζητάνε στην Ένωση, ενώ σε αυτούς προσθέστε και τον γιο του τεράστιου Σαμπανάζοβιτς που αναμένεται στην Αθήνα το επόμενο διάστημα για να υπογράψει το νέο του συμβόλαιο.

Σε συνδυασμό με τις επαφές που γίνονται για εξτρέμ και ποδοσφαιριστές που θα μπορούν να πλαισιώσουν το ρόστερ (άλλοι πρώτης και άλλης δεύτερης γραμμής, όπως οι περιπτώσεις παικτών από τον Απόλλωνα Λάρισας για τους οποίους η ΑΕΚ έχει κάνει κουβέντα όπως διαβάσατε εδώ στο gazzetta.gr, η ο Ιατρούδης από τον Εργοτέλη), επιβεβαιώνουν ότι στην Ένωση λειτουργούν τώρα σωστά. Δουλεύουν με προοπτική τη σεζόν 2019 – 2020 όπως και έπρεπε να συμβεί είναι η αλήθεια. Συνιστά και αυτό μια επιβεβαίωση ότι το θέμα δεν είναι αν γίνονται λάθη, προφανώς και γίνονται, προφανώς θα γίνουν κι άλλα, όμως το βασικό είναι πρώτα να τα αναγνωρίσεις, τότε (και μόνο τότε) δεδομένα θα τα διορθώσεις.

Η αποτυχία διεκδίκησης του τίτλου που ανήκει στο club από τον Νοέμβριο, σε συνδυασμό με το γεγονός ότι δεν κατακτήθηκε έστω ένας βαθμός στον όμιλο της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης, προκάλεσαν τεράστια απογοήτευση, γκρίνια και πίκρα στον κόσμο της ΑΕΚ. Απόλυτα δικαιολογημένα. Πρόκειται για την κανονικότητα του Συλλόγου: οφείλει να πρωταγωνιστεί και να προσπαθεί να κατακτάει τίτλους ανεξάρτητα από την κατάσταση που βρέθηκε στο πρόσφατο παρελθόν. Για παράδειγμα και ο Παναθηναϊκός αδυνατεί με όσα έχουν συμβεί τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί, δεν γίνεται να παίξει ξανά Ευρώπη, αλλά το dna (και) του συγκεκριμένου συλλόγου είναι να πρωταγωνιστεί, να διεκδικεί και να κατακτά τίτλους. Πάντα έτσι ήταν για αυτές τις τρεις μεγάλες ομάδες του ελληνικού ποδοσφαίρου (με τον Ολυμπιακό).

Είναι λογικό, λοιπόν, προφανώς και αναμενόμενο να προκληθεί γκρίνια και απογοήτευση σε μια αποτυχημένη σεζόν ειδικά όταν αυτό συμβαίνει πολύ νωρίς. Όμως είναι απαράδεκτο αυτό να συνδυάζεται με διάθεση για απουσία από το πλευρό της αγαπημένης σου ομάδας, ή με διάθεση μόνο για κριτική σκληρή και ανάθεμα σε όσους βρίσκονται σε αυτή. Πάντα σε αυτές τις περιπτώσεις και το καταλαβαίνω η μπάλα παίρνει τους πάντες. Όμως δεν είναι σωστό... Για την ακρίβεια είναι το μεγαλύτερο λάθος που μπορεί να συμβεί.

Τώρα απαιτείται περισσότερο από ποτέ να υπάρξει στήριξη σε ΟΛΟΥΣ στο club από τον κόσμο. Ουσιαστική στήριξη στην ομάδα και στα πρόσωπα που υπάρχουν σε αυτήν από τη διοίκηση έως το τελευταίο πρόσωπο στο ποδοσφαιρικό τμήμα. Διότι η πραγματικότητα για τον Ενωσίτη (προφανώς και για κάθε ομάδα) είναι ότι οφείλει στα δύσκολα να είναι δίπλα στην αγαπημένη του ομάδα, με την ίδια αγάπη, το ίδιο πάθος και μεγαλύτερη λατρεία... Κι όταν γράφω ''δύσκολα'' προφανώς και εννοώ στο αγωνιστικό κομμάτι, διότι τα άσχημα και δύσκολα χρόνια λόγω των διοικητικών προβλημάτων και της αστάθειας σ' αυτό το θέμα ανήκει πλέον στο παρελθόν και για πολλά πολλά χρόνια όπως τουλάχιστον φαίνεται από τον τρόπο που εξασφαλίζεται το μέλλον του Συλλόγου.

Ο κόσμος της ΑΕΚ άλλωστε στα πολύ δύσκολα, στα πολύ άσχημα, το απέδειξε. Πρέπει τώρα που το θέμα είναι μια αγωνιστική κρίση να επιβεβαιώσει το πόσο διαφορετικό είναι να αγαπάς αυτήν την ομάδα και το πόσο αλήθεια είναι ότι στα δύσκολα είναι πάντα πιο κοντά της με μεγαλύτερη επιθυμία για στήριξη και συμμετοχή...

Η ΑΕΚ με στήριξη στα δύσκολα και ενωμένους όλους δίπλα της δεν έχει να αγχωθεί για τίποτα και να φοβηθεί κανέναν... Αυτή ήταν, είναι και θα είναι πάντα η δύναμή της. Το δεύτερο γράμμα από τα τρία είναι εκείνο που την απογειώνει: η Ένωση... Στήριξη λοιπόν και τα καλύτερα δεν τα έχουμε ζήσει ακόμη. Άλλωστε τα λάθη, τα... εγκλήματα, τα γράψαμε, τα φωνάξαμε, τα σημειώσαμε, τα υπογραμμίσαμε. Δεν υπάρχει χρονομηχανή για να γυρίσεις το χρόνο πίσω και να διορθώσεις τα λάθη: πρέπει να πάμε μπροστά και αυτό συμβαίνει στην ΑΕΚ που αναγνώρισε τα λάθη της και κινείται στη σωστή κατεύθυνση για να τα διορθώσει.

Υγ: Αυτές τις μέρες είναι πολύ καλό για όσους μπορούν και έχουν χρόνο να επισκεφτούν την Νέα Φιλαδέλφεια και το υπό κατασκευή νέο γήπεδο της ομάδας. Θα τους φτιάξει και πάλι η ψυχολογία όσο τίποτα. Θα θυμηθούν ότι έρχεται το «σπίτι» μας το οποίο ισοδυναμεί με δέκα σερί τίτλους. Θα εμπεδώσουν ότι το μέλλον ανήκει στην ΑΕΚ και η ιστορία θα αλλάξει και πάλι αφού εδώ, εδώ στα Φιλαδέλφεια η Ένωση μεγαλούργησε και έβαλε τις βάσεις σε Ελλάδα και Ευρώπη για να αναγνωρίζεται παγκοσμίως ως ένα από τα πιο σημαντικά ελληνικά club. Μη ξεχνάτε ότι όλα αυτά τα χρόνια, από το 2003 έως σήμερα και την επόμενη σεζόν, η ΑΕΚ είναι και η μοναδική που παίζει ως πρόσφυγας, σε ένα αφιλόξενο γήπεδο, χωρίς το δικό της «σπίτι». Κι αυτό μπορεί να το περνάμε σε δεύτερη και τρίτη μοίρα, αλλά μόνο έτσι δεν είναι! Είναι το Α και το Ω...

Υγ2: Από τη στιγμή που ολοκληρωθεί ο αγωνιστικός σχεδιασμός του Γενάρη και διορθωθούν τα λάθη που προηγήθηκαν θα υπάρξει και η δυνατότητα να κριθούν Ουζουνίδης και συνεργάτες με σωστό τρόπο. Εννοείται πως και έως τώρα υπάρχουν ευθύνες για όλους: διοίκηση, τεχνικό επιτελείο, ποδοσφαιριστές. Αλλά πρέπει να είμαστε σωστοί και τίμιοι. Άλλωστε το 'χω ξαναγράψει και ξέρω πως πολλοί μου τα... χώνουν γι' αυτό διότι έχουν βγάλει το πόρισμά τους. Τι εννοώ; Ότι επιμένω να πιστεύω στον Έλληνα τεχνικό, θεωρώ πως θα είναι μεγάλη χαμένη ευκαιρία αν δεν έχει happy end το story για την ΑΕΚ και το ελληνικό ποδόσφαιρο. Είναι δύσκολη η κατάσταση αλλά αν τη γυρίσει θα είναι ακόμη πιο εύκολα όσα θα ακολουθήσουν και ειδικά η επόμενη σεζόν. Αλλά δεν πρέπει να πάμε τόσο μακριά, τώρα έρχεται το διάστημα κρίσης και είναι πολύ σημαντικό.

Υγ3: Με ρωτάτε για το γήπεδο που ίσως έχει η ΑΕΚ στα Λιόσια για το μπάσκετ. Για αυτό που θέλει να φτιάξει ο Παπασταμάτης για το χάντμπολ και το βόλεϊ. Τι να πω; Μακάρι... Απλά να σημειώσω ότι δεν αρκούν τα γήπεδα και οι όποιες επενδύσεις, αν δεν υπάρχει κόσμος να στηρίξει. Στο μπάσκετ και παρά τις επιτυχίες της ομάδας ο κόσμος δεν στηρίζει, οπότε πέρα από τα γήπεδα εγώ θα ευχόμουν στήριξη και περισσότερη αγάπη σε όλα τα τμήματα της ΑΕΚ.

Υγ4: Η ΑΕΚ στο 2019 και μετά τον Φλεβάρη θα πρέπει να εστιάσει στις ανάγκες που έχει μπροστά της. Κι αυτό διότι θα χρειαστεί ίσως αντί-Πόνσε, αντί-Μπογέ (δεν νομίζω ότι με 15 λεπτά μπορεί κανείς να πιστεύει ότι μπορεί να γίνει χρήση της οψιόν 6 εκατομμυρίων), εννοείται πως κινείται ήδη για αντί-Σιμόες, ίσως να χρειαστεί να πάει για αντί-Άλεφ (αν δεν τα βρει με την Μπράγκα), ενώ υπάρχουν και οι αντί-Μπακασέτας, αντί-Αϊντάρεβιτς, αντί-Μοράν, αντί-Γκάλο αν δεν τον ανανεώσει, αντί-Λαμπρόπουλο (υπάρχει βέβαια ο Σβάρνας) ενώ δεν μπορείς να αποκλείσεις το ενδεχόμενο κάποια πώλησης. Τα σημειώνω από τώρα γιατί ξέρω ότι τα 'χουν σημειώμενα και στην ΑΕΚ προ μηνών...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...