Πολλά συμβόλαια με ξεχωριστές ιστορίες

Πολλά συμβόλαια με ξεχωριστές ιστορίες

Πολλά συμβόλαια με ξεχωριστές ιστορίες

bet365

Πολλά τα θέματα στο σημερινό blog του Δημήτρη Τσορμπατζόγλου. Το πρώτο και κυριότερο αφορά τα δέκα συμβόλαια παικτών που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι. Από εκεί και πέρα υπάρχει θέμα κυπέλλου, νέου τεχνικού διευθυντή, εισιτηρίων και όχι μόνο.

Εργοτέλης – ΠΑΟΚ με πριμ 5%*, ακόμα καλύτερες αποδόσεις και 190+ ειδικά στοιχήματα! (21+) * Ισχύουν Οροι και Προϋποθέσεις

Κύπελλο έχει σήμερα ο ΠΑΟΚ, σε μία περίοδο που οι υπόλοιποι ξεκουράζονται. Ο ΠΑΟΚ ο οποίος «κατηγορείται» ότι διαλέγει παιχνίδια, κάτι που προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω. Αλίμονο αν αποδειχθεί κάτι τέτοιο… Απλά να θυμίσω ότι αν σήμερα ο ΠΑΟΚ φέρει ισοπαλία με τον Εργοτέλη θα παίξει την πρόκριση στο τελευταίο ματς με ό, τι αυτό και αν σημαίνει, ενώ αν ο ΠΑΟΚ χάσει σήμερα από τον Εργοτέλη θα αποχαιρετήσει και το κύπελλο, όπως είναι πιθανό να κάνει και με την Ευρώπη. Έτσι απλά και κυνικά για να γίνουμε κατανοητοί. Και μη πιστέψει κανείς ότι… δεν τρέχει και τίποτα επειδή ο ΠΑΟΚ κυνηγάει το πρωτάθλημα. Ξέρουν καλά εντός ΠΑΟΚ ότι αν γίνει καμιά ζημιά (αν γίνει και άλλη ζημιά δηλαδή) θα… τρέχουν και δεν θα φθάνουν.

Μέσα σε αυτή την περίοδο θυμηθήκαμε ένα άλλο ζήτημα που απασχόλησε, απασχολεί και θα απασχολήσει την ΠΑΕ ΠΑΟΚ και την ομάδα γενικότερα. Πρόκειται για τα συμβόλαια των παικτών που λήγουν το ερχόμενο καλοκαίρι.

Προφανώς και ΔΕΝ είναι νωρίς να ασχοληθεί μία ομάδα σαν τον ΠΑΟΚ με τέτοια ζητήματα. Οι μεγάλες και οργανωμένες ομάδες που έχουν λυμένα άλλα προβλήματα, είναι υποχρεωμένες να ασχολούνται πρόωρα με αυτά τα ζητήματα. Στο κάτω-κάτω γιατί ο ΠΑΟΚ να μην ασχοληθεί και να τα αφήσει αυτά τότε που θα καίνε και η επίλυση θα είναι πιο δύσκολη;

Εδώ επάνω πρέπει να τονίσουμε ότι πρόκειται για πολλά συμβόλαια. Προφανώς κάθε περίπτωση διαφέρει και όσον αφορά την αξία του παίκτη και όσον αφορά τα χρήματα. Κάθε περίπτωση είναι διαφορετική και όσον αφορά την απόφαση που θα ληφθεί, αλλά και όσον αφορά το timing της απόφασης. Είναι προφανές ότι για κάποιους πρέπει να αποφασίσει τώρα και ΟΧΙ μετά την 1η Ιανουαρίου και για άλλους η απόφαση μπορεί να παρθεί και αργότερα. Δεν γίνεται να «καίγεται» για όλους ο ΠΑΟΚ.

Για να θυμηθούμε λίγο την μεγάλη λίστα με λίγα και όσο πιο αντικειμενικά σχόλια γίνεται για την κάθε περίπτωση.

Γλύκος: Μετά από πολλά-πολλά χρόνια στον ΠΑΟΚ είναι αυτή τη στιγμή (στα 32 του) ο τέταρτος στην ομάδα κάτι που δείχνει πράγματα.

Σιαμπάνης: Ο νεαρός διεθνής είναι 19 ετών και το δικό του θέμα είναι πολύ σύνθετο, είναι σίγουρα κρίσιμο, αλλά και δύσκολο.

Βαρέλα: Στα 31 του. Απλά θα αναφέρω ότι κατά την άποψή μου είναι ο καλύτερος αμυντικός στην Ελλάδα. Αυτά… Τι άλλο;

Κρέσπο: Τον Φεβρουάριο κλείνει τα 32. Κάθε χρόνο και καλύτερος. Αποτελεί πλέον μία σταθερά της ομάδας και μαζί με τον Βαρέλα είναι εδώ και πολύ καιρό το μακράν καλύτερο δίδυμο στόπερ στη χώρα.

Μαλεζάς: Τον Μάρτιο γίνεται 34. Όταν ανανέωσε πέρυσι θεωρούνταν ο τρίτος ή τέταρτος στόπερ. Μετά τις μεταγραφές που έγιναν δεν βρίσκει παρά σπάνια θέση σε 18άδα.

Τόσκα: Άλλη περίπτωση αυτή. Είναι δανεικός και δεν συμφωνούμε με οποιονδήποτε τον έχει κρίνει οριστικά (θετικά ή αρνητικά) μετά από 3-4 εμφανίσεις.

Κάνιας: Βαδίζει στα 32 του. Αμυντικός χαφ με 81 συμμετοχές στον ΠΑΟΚ, για του οποίου την απόδοση την προσφορά και το μέλλον στην ομάδα πρέπει να γίνει πολλή συζήτηση από εκείνους που αποφασίζουν.

Σάκχοφ: Σε λίγες μέρες κλείνει τα 28. Λιγότερες οι συμμετοχές του σε σχέση με τον Κάνιας, αλλά και γι’ αυτόν χρειάζεται σκέψη όσον αφορά το μέλλον του και αν θα πρέπει να υπάρχει τέτοιο στον ΠΑΟΚ.

Μπίσεσβαρ: Τον Μάρτιο κλείνει τα 31. Πολύ ιδιαίτερη περίπτωση ενός ποιοτικού παίκτη που συνήθως (κάθε χρονιά δηλαδή) κερδίζει τον ρόλο του πρωταγωνιστή.

Καρέλης: Και εδώ μιλάμε για δανεικό παίκτη, άρα για θέμα που κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι επείγει, ειδικά μετά το ξεκίνημά του στην ομάδα.

Δέκα περιπτώσεις λοιπόν που άλλες είναι εύκολες, άλλες δύσκολες, άλλες μπορεί να κριθούν τους επόμενους μήνες και άλλες μάλλον πρέπει να τρέξουν. Εξάλλου και ο ΠΑΟΚ έδειξε να τρέχει πριν λίγο καιρό, αλλά προς το παρόν δεν έχουμε κάποιες υπογραφές.

* Για τον Μίχελ που από τον ΠΑΟΚ βγαίνει ότι παραιτήθηκε, σημειώνουμε ότι φεύγει όπως ήρθε. Τότε το 2015, ήρθε στην ΠΑΕ με τον Άρνεσεν να είναι τεχνικός διευθυντής. Λίγο μετά ο Σλοβάκος τον αντικατέστησε. Τώρα αυτό συμβαίνει με τον Μπράνκο. Το ρεπορτάζ να αναφέρει ότι επί τρία χρόνια ο Μίχελ είχε πολλές ευθύνες και μεγάλη πίεση, αλλά τώρα οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες! Παρά λοιπόν την πολύ μεγάλη προσπάθεια και την εργατικότητα που τον διέκρινε, έπρεπε να αντικατασταθεί.

* Κλείνοντας… Φαντάζεστε να προπηλακίζονταν στην Τούμπα πρόεδρος άλλης ομάδας τι θα γίνονταν επί πολλές-πολλές ημέρες σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της χώρας; Τι θα γίνονταν επίσημα από τις Αρχές, αλλά και ανεπίσημα από όλους τους άλλους;

* Οι ήττες του Ολυμπιακού τώρα τελευταία –σε όλα τα επίπεδα- είναι πολλές. Πάρα πολλές… Γι’ αυτό και τα έχουν χάσει και το ένα τους επιχείρημα έρχεται να καταρρίψει το ακριβώς προηγούμενο.

* Δεν έχω εισιτήρια για το Τσέλσι-ΠΑΟΚ. Συγνώμη για την προσωπική σημείωση αλλά… έπρεπε κάπου να το πω δημοσίως! Γι’ αυτό το θέμα παιδιά δεν υπάρχει λύση. Πώς να δοθεί λύση όταν στο Λονδίνο θα πάνε πέντε χιλιάδες οπαδοί και ο ΠΑΟΚ έχει 2300 εισιτήρια, ενώ οι Άγγλοι κάνουν τα πάντα για να μην βρεθούν ΠΑΟΚτσήδες και σε άλλες κερκίδες;

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.