ΠΑΟΚ 100% και Θεσσαλονίκη… 24%

ΠΑΟΚ 100% και Θεσσαλονίκη… 24%

ΠΑΟΚ 100% και Θεσσαλονίκη… 24%

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τα μεταγραφικά θέματα του ΠΑΟΚ, για θέσεις και προτεραιότητες, ξεχωρίζοντας εκείνο του Κωνσταντέλια.

Από τα μεταγραφικά ζητήματα του ΠΑΟΚ το συγκεκριμένο καλοκαίρι, είναι δεδομένο ότι αυτό του Γιάννη Κωνσταντέλια είναι ένα από τα πιο σημαντικά. Ένα μεγάλο θέμα στο οποίο καταγράφηκε μία πρώτη μεγάλη εξέλιξη.

Το θέμα Κωνσταντέλια ήταν και είναι 100% ΠΑΟΚ, με την έννοια ότι «καίει» το σύνολο του ΠΑΟΚτσήδικου κόσμου. Ο Ντέλιας είναι το «παιδί» όλων των μεγάλων και ταυτόχρονα το πρότυπο των μικρών. Δεν είναι σαν τους άλλους και αυτό αποδείχθηκε τις τελευταίες εβδομάδες με την ενδεχόμενη παραχώρησή του. Τόσο ενδιαφέρον! Τέτοια αγωνία! Κόσμος να κρέμεται από τις εξελίξεις, να στεναχωριέται από την πιθανότητα να γίνει η μεταγραφή και να πανηγυρίζει έξαλλα για την κατάληξη. Να τονίσω ότι: Πολλές φορές η αλήθεια που καταγράφεται ρεπορταζιακά δεν αρέσει. Πάρα πολλές φορές ο κόσμος επιθυμεί να ακούσει ή να διαβάσει αυτό που πιστεύει ή εύχεται ακόμη κι αν δεν είναι αλήθεια. Καθημερινά διαπιστώνω το μπέρδεμα μεταξύ… ρεπορτάζ-άποψης-επιθυμίας-πραγματικότητας. Επειδή σιχαίνομαι τον λαϊκισμό, πολλές φορές παρεξηγούμε, αλλά έχω συνηθίσει και τέλος πάντων αυτά δεν ενδιαφέρουν και πολύ.

Τι σημαίνει Κωνσταντέλιας

Ο ΠΑΟΚ βρήκε στο Βόλο ένα ανεπανάληπτο ποδοσφαιρικό ταλέντο, ο ΠΑΟΚ (γενικά και όχι 1-2 πρόσωπα) κατάφερε να το δουλέψει για πολλά χρόνια από όλες τις πλευρές (τεχνική, τακτική, σωματικά, σε νοοτροπία) και μετά από την ανάδειξη στην πρώτη ομάδα, ήρθε και η καταξίωση για έναν σπάνιο ποδοσφαιριστή που προσφέρει θέαμα, που φέρνει κόσμο στα γήπεδα, που αποθεώνεται παντού και με το στυλ, αλλά και το χαμόγελό του αγαπιέται περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο στο ποδοσφαιρικό μας περιβάλλον. Θέλω να επαναλάβω ότι: Πέρα από όλα τα άλλα που ισχύουν για τον Γιάννη Κωνσταντέλια, η ιστορία πρέπει να γράψει ότι το καλοκαίρι του 2024, ο ίδιος με προσωπική απόφαση άφησε στην άκρη όλους τους γύρω-γύρω, μαζί και τα οκτώ εκατομμύρια ευρώ που του έδινε η Σάλτσμπουργκ, για να συνεχίσει στον ΠΑΟΚ και να προσπαθήσει μαζί του να παίξει στα γκρουπ του Champions League. Ό, τι και να γίνει (τίποτα δεν αποκλείεται για το μέλλον, ακόμη και μέσα στο καλοκαίρι) η συγκεκριμένη απόφαση του ίδιου του παίκτη, πρέπει να τον κάνει ακόμη πιο αγαπητό στις τάξεις των ΠΑΟΚτσήδων .

Τα άλλα μεταγραφικά

Όλα τα άλλα τα μεταγραφικά του ΠΑΟΚ… αντέχονται. Δεν είναι… ζωής και θανάτου με την ποδοσφαιρική έννοια. Αν η ομάδα «έχανε» τον Κωνσταντέλια θα πάθαινε ζημιά και εντός γηπέδου, αλλά και στο γόητρο-ηθικό. Όλα τα άλλα δεν βλέπω να καίνε και πάμε να γίνουμε συγκεκριμένοι με τα δεδομένα που εγώ βλέπω και χωρίς (για τους κουτοπόνηρους που ψάχνουν πάντα κάτι μεμπτό από πίσω από τις λέξεις) να προετοιμάζω έδαφος για λίγες ή καθόλου κινήσεις.

- Ο ΠΑΟΚ διαθέτει ομάδα, κορμό και προπονητάρα που έχει βάλει γερές βάσεις τακτικά και σε νοοτροπία. Αν είχε αύριο ματς ο ΠΑΟΚ θα έπρεπε απλώς να κλείσει Μεϊτέ και Κεντζιόρα και… κατέβαινε εύκολα να παίξει τον οποινδήποτε.

- Το θέμα Μεϊτέ (άσχετα τι πιστεύω εγώ για τον ψυχισμό του) είναι αυτή τη στιγμή το πιο σημαντικό για τον ΠΑΟΚ και κομβικό για το κέντρο της ομάδας που δεν πρέπει να αλλάξει κατά πολύ. Αν αυτός «χαθεί» (που δεν πρόκειται) θα είναι πρόβλημα.

- Ο Κεντζιόρα επίσης «πρέπει» να κλείσει. Ο ΠΑΟΚ δεν έχει άλλο δεξιοπόδαρο στόπερ και… αλίμονο. Θα κλείσει κι αυτός.

- Το άλλο χαφ! Από τη στιγμή που θα μείνουν Σβααμπ και Μεϊτέ, συμβόλαια έχουν Τσιγγάρας και Οζντόεφ (Ο ΠΑΟΚ δεν θα ανοίξει θέμα μαζί τους) και μένει άλλος ένας παίκτης. Η ομάδα χρειάζεται ποιοτική αναβάθμιση, έχει ανάγκη από μεγαλύτερη ταχύτητα και κάπως έτσι προσέγγισαν τον Καμαρά. Θα κλείσει ο χαφ αυτός; Ο συγκεκριμένος; Κάποιος άλλος; Δεν θα κλείσει; Θα αργήσει; Οκ… Θα γίνει κάποια στιγμή και θα δημιουργηθεί καλύτερη και πληρέστερη πεντάδα από την περσινή.

- Είναι και ο φορ! Καλά τα είπαμε εμείς, καλά και ο Λουτσέσκου για όσα πρόσφεραν Σαμάτα και Μπράντον, ο ΠΑΟΚ όμως ψάχνει φορ στην αγορά και έχει βρει τον Μπρεθγουεϊτ που του κάνει τη δουλειά. Τώρα, αρχές καλοκαιριού δεν έχει κάποιον άλλο ισάξιο. Να κλείσει ο Δανός άμεσα δεν γίνεται. Άρα; Στη δύσκολη, μπορεί η ομάδα να ξεκινήσει κανονικά με την περσινή τριάδα και στην πορεία που θα ανοίξουν άλλες περιπτώσεις να ψάξει για την καλύτερη ενίσχυση.

- Ο ΠΑΟΚ ασχολείται και με τον Νιγηριανό Ετζούκε, έναν γρήγορο winger, πολύ καλό στο ένας με έναν , χωρίς την μεγάλη ευχέρεια στο γκολ. Καίγεται για τη θέση; «Πεθαίνει»; Στους μεσοεπιθετικούς η ομάδα την «έβγαλε» με πέντε και… χρωστάει έναν ακόμη. Θα τον πάρει κάποιος στιγμή, αλλά πρόβλημα εκεί με Ντέλια-Τάισον-Αντρίγια-Ντεσπόντοφ και Μουργκ δεν υπάρχει σήμερα.

Προλαβαίνοντας για ακόμη μία φορά τους επιπόλαιους haters που… νομίζουν ότι προετοιμάζεται αρνητικό κλίμα, τονίζω ότι: Ο ΠΑΟΚ κράτησε στο ξεκίνημα του καλοκαιριού τον Κωνσταντέλια και συνεχίζει να ρίχνει πολλά λεφτά σε προτάσεις για τους επόμενους στόχους του. Είναι ξεκάθαρο ότι για τις κομβικές θέσεις το 1,5 εκατομμύριο αποτελεί βάση για ετήσιες αποδοχές. Από εκεί και πέρα όμως… ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ υπόθεση δεν είναι πιο σημαντική από την ίδια την ομάδα και τη συνοχή της. Ο ΠΑΟΚ θέλει λίγα και καλά για να μπει δυνατά στα πρώτα καλοκαιρινά παιχνίδια. Υπάρχει διάθεση, έχει γίνει προεργασία, οι απαιτήσεις δεν είναι πολλές, η αύρα… γύρω-γύρω είναι καλή και αφού η σχέση-συνεργασία Σαββίδη-Λουτσέσκου είναι εξαιρετική, ο ΠΑΟΚ δεν έχει να φοβάται τίποτα.

Εννοείται ότι οι πρώτες μεταγραφικές κρίσεις θα γίνουν πιο αναλυτικά στα τέλη Ιουνίου-αρχές Ιουλίου. Οι στόχοι ήταν ξεκάθαροι και περιμένουμε…

* Η ΑΕΚ έρχεται σε δύσκολη θέση. Μία τέτοια αλλαγή δεν είναι καθόλου μα καθόλου εύκολη μετά από τόσα πολλά και επιτυχημένα χρόνια, αφού εννοείται ότι η Ένωση έφθασε σε ένα καλό αγωνιστικό και εξωαγωνιστικό επίπεδο. Από εκεί και πέρα επικοινωνιακά (για να δικαιολογήσουν άλλη μία ήττα) προσπάθησαν πολύ να «βασιστούν» σε μία συμμαχία ΠΑΟΚ-Ολυμπιακού και τελικά τους προέκυψε… κουμπαριά με τον Μαρινάκη. Δεν τους… θέλει καθόλου!

* Πώς το είπε χθες ο Γκαγκάτσης στο OPEN: «Εμείς πρεσβεύουμε το καθαρό ποδόσφαιρο, με δικαιοσύνη και ισονομία. Όποιος θέλει ακολουθεί». Πόσο πιο ξεκάθαρος να γίνει για εκείνους που πραγματικά πρεσβεύουν τις ίδιες αξίες και για άλλους που αυτονοήτως αποκλείονται;

* Ένα από τα πολλά-πολλά συμπεράσματα και μηνύματα των Ευρωεκλογών έρχεται και πάλι από τη Θεσσαλονίκη στην οποία το κυβερνών και κυρίαρχο κόμμα (σε καμία σχεδόν περιφέρεια δεν είχε ντέρμπι με τον δεύτερο) μετράει 24% και παραμένει πολύ-πολύ-πολύ χαμηλά. Έχουν αναρωτηθεί σοβαρά το… «γιατί» εκεί στη Θεσσαλονίκη έχουν τέτοιο πρόβλημα και παρά την παράδοση της πόλης, εξακολουθούν να πείθουν τόσο λίγους; Αν η απάντηση είναι… «ναι αλλά και οι άλλοι χαμηλά βρίσκονται» τότε το πρόβλημα όλο και θα μεγαλώνει.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.