Παναθηναϊκός: Τα γκολ που έχουν προσφέρει οι φορ του σε σχέση με τους ανταγωνιστές του

Παναθηναϊκός: Τα γκολ που έχουν προσφέρει οι φορ του σε σχέση με τους ανταγωνιστές του

Το πιο ακραίο στατιστικό του Γερεμέγεφ δεν έχει να κάνει με τα γκολ ανά λεπτά συμμετοχής

bet365

Ο αριθμός των γκολ που έχει πάρει ο Παναθηναϊκός από τους τρεις επιθετικούς του, το ποσοστό που έχουν συνεισφέρει επί του συνόλου και η σύγκριση με τους υπόλοιπους του Big-4.

Ο Παναθηναϊκός έχει μπει στην τελική ευθεία της προετοιμασίας του για την επανέναρξη του πρωταθλήματος και το παιχνίδι με τον ΠΑΟΚ την Κυριακή (31/03-18:00) αρχικά και με την ΑΕΚ, ξανά στην Λεωφόρο, την Τετάρτη (03/04).

Εκμεταλλευόμενοι τις λίγες μέρες ακόμη που απομένουν μέχρι να μπούμε σε φουλ αγωνιστική δράση, αποφασίσαμε να ρίξουμε μια ματιά στα πεπραγμένα της επιθετικής γραμμής των «πρασίνων» μέχρι στιγμής στο πρωτάθλημα. Μιας γραμμής που αποτέλεσε σημείο συζήτησης το προηγούμενο καλοκαίρι και αναμένεται να αποτελέσει και το επόμενο για λίγο διαφορετικούς λόγους.

Τα 24 γκολ των τριών «πράσινων» στράικερ και το 38,7%

ioannidis_sporar_intime

Αδιαμφισβήτητα πλέον φέτος, βασικός επιθετικός του Παναθηναϊκού είναι ο Φώτης Ιωαννίδης. Εκ των αρχηγών της ομάδας από το φετινό καλοκαίρι, ίσως και ο μεγαλύτερος πρωταγωνιστής της την φετινή σεζόν, αφού αποτελεί πιθανότατα τον πιο επιδραστικό παίκτη της κι έναν από τους ηγέτες της στο χορτάρι.

Ο Έλληνας επιθετικός έχει σκοράρει δέκα γκολ και είναι ο μοναδικός που έχει φτάσει διψήφιο νούμερο από το «τριφύλλι» στο φετινό πρωτάθλημα. Βοηθάει φυσικά και το γεγονός ότι αποτελούν, πλέον μαζί με τον Μπακασέτα, τους δύο βασικούς εκτελεστές της ομάδας για τα πέναλτι.

Από κει και πέρα, οι Σπόραρ και Γερεμέγεφ ακολουθούν μαζί τον Ιωαννίδη και μάλιστα όχι από μεγάλη απόσταση. Οι δύο τους έχουν σκοράρει από επτά τέρματα, με τον Σουηδό επιθετικό φυσικά να το έχει καταφέρει αυτό σε πολύ λιγότερο χρόνο, αφού σημειώνει ένα γκολ κάθε 42,9 λεπτά (!!).

Τα 24 γκολ των επιθετικών του Παναθηναϊκού:

  • 10 Ιωαννίδης
  • 7 Σπόραρ
  • 7 Γερεμέγεφ

Συνολικά οι τρεις τους έχουν πετύχει 24 τέρματα από τα 62 που έχει μέχρι στιγμής στο φετινό πρωτάθλημα ο Παναθηναϊκός σε κανονική διάρκεια και Play Off. Ο πίνακας της βαθμολογίας γράφει 65, προσμετρώντας και τα τρία που έχουν πιστωθεί οι «πράσινοι» από το ντέρμπι με τους «ερυθρολεύκους» που κατακυρώθηκε υπέρ τους μετά από όσα έγιναν με την κροτίδα στον Χουάνκαρ, όμως εμείς δεν τα υπολογίζουμε αυτά, όταν μιλάμε για τα πεπραγμένα των ομάδων εντός του αγωνιστικού χώρου.

Μ' έναν απλό υπολογισμό τα 24 γκολ που έχουν σημειώσει οι φορ του «τριφυλλιού» ισοδυναμούν με το 38,7% των συνολικών τερμάτων που έχει πετύχει η ομάδα του Παναθηναϊκού την φετινή σεζόν.

Μόνο ο Ολυμπιακός πάνω από τον Παναθηναϊκό, αλλά με τέσσερις φορ

sporar_jeremejeff__eurokinisi

Για να δώσουμε μία καλύτερη τάξη μεγέθους της επίδοσης των «πρασίνων» θα συγκρίνουμε την συνεισφορά των επιθετικών του «τριφυλλιού» με εκείνες των φορ των άλλων τριών ομάδων του Big-4.

Η πρώτη ΑΕΚ έχει συνολικά πάρει 23 τέρματα από τους επιθετικούς της. Μπορεί οι Λιβάι και Πόνσε να άργησαν να φορμαριστούν, όμως με το που έκαναν την αρχή, ξεκίνησαν να σκοράρουν κατά ριπάς. Οι δύο τους έχουν ο καθένας από έντεκα τέρματα ενώ ο Τομ Φαν Βέερτ έχει ένα ακόμη. Έχοντας σκοράρει 23 από τα 64 συνολικά τέρματα της ομάδας τους «ευθύνονται» συνολικά για το 35,9% αυτών.

Τα γκολ των επιθετικών της ΑΕΚ:

  • Λιβάι 11
  • Πόνσε 11
  • Φαν Βέερτ 1

Ο δεύτερος ΠΑΟΚ έχει σημειώσει συνολικά 66 γκολ έχοντας την επίθεση με τα περισσότερα γκολ στο πρωτάθλημα μέχρι στιγμής. Μόλις τα δέκα εξ' αυτών έχουν έρθει από τους επιθετικούς της ομάδας. Ο Τόμας έχει προσφέρει πέντε γκολ, ο νεαρός Τζίμας τρία και ο Σαμάτα μόλις δύο. Αν το δούμε σε ποσοστό, οι τρεις τους έχουν προσφέρει μόλις το 15,2% των γκολ του «δικεφάλου του βορρά», επίδοση που είναι με διαφορά η χαμηλότερη ανάμεσα στους τέσσερις.

Τα γκολ των επιθετικών του ΠΑΟΚ:

  • Τόμας 5
  • Τζίμας 3
  • Σαμάτα 2

Έπειτα έχουμε τον τέταρτο Ολυμπιακός, ο οποίος είναι ο μοναδικός που έχει τέσσερις επιθετικούς. Με διαφορά ο πιο αποδοτικός του είναι ο Ελ Κααμπί που έχει σκοράρει 15 τέρματα, ακολουθούν οι Γιόβετιτς και Ναβάρο που έχουν από τέσσερα ενώ τρία έχει ο Ελ Αραμπί. Συνολικά έχουν σκοράρει 26 τέρματα από τα 59 που έχουν βάλει οι «ερυθρόλευκοι» φτάνοντας σ' ένα ποσοστό ύψους 44,1%.

Τα γκολ των επιθετικών του Ολυμπιακού:

  • Ελ Κααμπί 15
  • Γιόβετιτς 4
  • Φραν Ναβάρο 4
  • Ελ Αραμπί 3

Συνοψίζοντας, λοιπόν, μεγαλύτερη συνεισφορά σε γκολ από τους επιθετικούς του Παναθηναϊκού για την ομάδα τους, έχουν μόνο εκείνοι του Ολυμπιακού είτε μιλάμε για σύνολο γκολ (26 έναντι 24) είτε για το ποσοστό επί του συνόλου (44,1% έναντι 38,7%). Η μόνη διαφορά είναι πως οι «ερυθρόλευκοι» έχουν κι ένα παίκτη παραπάνω στην συγκεκριμένη θέση.

ΟμάδαΤέρματα επιθετικώνΠοσοστό γκολ επιθετικών επί του συνόλου
Ολυμπιακός2644,1%
Παναθηναϊκός2438,7%
ΑΕΚ2335,9%
ΠΑΟΚ1015,2%
@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα