Ολυμπιακός: Τελικά, οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» διαλέγουν παιχνίδια;

Ολυμπιακός: Τελικά, οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» διαλέγουν παιχνίδια;

Ολυμπιακός: Τελικά, οι παίκτες των «ερυθρολεύκων» διαλέγουν παιχνίδια;

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος προσπαθεί μέσα από το blog του στο gazzetta να δώσει μία απάντηση σε ένα σοβαρό για τον Ολυμπιακό ερώτημα.

Κάνοντας μία ανάλυση της φετινής πορείας του Ολυμπιακού σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, τι βλέπουμε;

Από τη μία να κερδίζει την κάτοχο του Κόνφερενς Λιγκ Γουέστ Χαμ, να αποκλείει την Γκενκ και τη Φέρεντσβαρος (με τρεις νίκες και μία ισοπαλία), να ρίχνει έξι στη Μακάμπι, τέσσερα στον ΠΑΟΚ. Αλλά και να παίζει στα ίσα στο Λονδίνο τη Γουέστ Χαμ και στον Πειραιά την Φράιμπουργκ και να κάνει διπλά στο Χαριλάου και στην Κρήτη, να φέρνει ισοπαλία στη Φιλαδέλφεια και να βάζει 11 γκολ σε τρία παιχνίδια με Τσουκάριτσκι και Τόπολα…

Από την άλλη, να τρώει τέσσερα από τον ΠΑΟΚ και τέσσερα από τη Μακάμπι μέσα στο Καραϊσκάκη, άλλα πέντε από την Φράιμπουργκ και να μην μπορεί σε πέντε παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό να κερδίσει έστω το ένα! Και να χάνει δύο βαθμούς από την Τόπολα και εφτά βαθμούς στη Λαμία, στο Περιστέρι και στο Βόλο. Αλλά και να κερδίζει με χίλια ζόρια τις Σέρρες, την Κηφισιά, τον Αστέρα και το Αγρίνιο…

Υπό αυτές τις συνθήκες, μπορεί κάποιος να διατυπώσει το…αιώνιο ποδοσφαιρικό ερώτημα: τελικά οι ποδοσφαιριστές του Ολυμπιακού διαλέγουν παιχνίδια;

Κάποιος θα μπορούσε να απαντήσει θετικά! Με το σκεπτικό, πώς π.χ. μέσα σε μία εβδομάδα η ίδια ενδεκάδα έφερε το 1-4 από τη Μακάμπι και την άλλη εβδομάδα έφερε το 6-1 επί της Μακάμπι; Πώς η ίδια ουσιαστικά ομάδα είχε παθητικό ένα γκολ σε τέσσερα παιχνίδια με την Γκενκ και τη Φέρεντσβαρος, έφαγε οκτώ γκολ σε δύο παιχνίδια από την ίσως χειρότερη Φράιμπουργκ της τελευταίας πενταετίας;

Και δεν είναι μόνο αυτό: ο Ολυμπιακός έρχεται ισόπαλος 2-2 με την Τόπολα στις 5 Οκτωβρίου και νικάει 2-1 τη Γουέστ Χαμ στο μεθεπόμενο παιχνίδι του, στις 26 Οκτωβρίου…Στις 5 Νοεμβρίου τρώει τέσσερα από τον ΠΑΟΚ στον Πειραιά και τέσσερις ημέρες αργότερα το παλεύει ως το τελευταίο λεπτό και χάνει 0-1 από τη Γουέστ Χαμ στο Λονδίνο…Στις 3 Δεκεμβρίου φέρνει 2-2 στο Βόλο και στον αμέσως επόμενο αγώνα της κερδίζει 5-2 την Τόπολα…

olympiacos_intime

Βλέπουμε δηλαδή τον Ολυμπιακό να αντιδράει και δη θεαματικά στα άσχημα αποτελέσματα του. Εν τέλει, όντως διαλέγουν παιχνίδια οι παίκτες του; Για να είμαι ειλικρινής, δεν μπορώ να απαντήσω με ασφάλεια. Αυτό που βλέπω είναι ότι σε ολόκληρη τη σεζόν, η ομάδα πετάει φωτοβολίδες! Ρουκέτες! Κάνει σούπερ αποτελέσματα, αλλά μεμονωμένα. Για κάθε ένα σούπερ αποτέλεσμα, θα υπάρξει και ένα δραματικό, ενίοτε και ντροπιαστικό για τα μέτρα του συλλόγου αποτέλεσμα.

Καταλαβαίνω ότι με τρεις προπονητές και 36 παίκτες δεν είναι εύκολο να βρει μία ομάδα σταθερότητα και διάρκεια, όμως νομίζω ότι θα πρέπει να σταματήσουμε να δικαιολογούμε συνεχώς τους παίκτες και να τους δίνουμε άλλοθι από αυτή τη συνθήκη που πράγματι υπάρχει, και φέτος. Θα πρέπει και οι ίδιοι να πάψουν να επικαλούνται την ίδια και την ίδια δικαιολογία, ότι μπερδεύονται με τις συνεχείς αλλαγές προπονητών. Δεν λέω πώς είναι ό,τι το καλύτερο για μία ομάδα, να μην τρελαθούμε κιόλας! Λέω ότι «ας κάνουν οι παίκτες τη δουλειά τους όπως πρέπει και μετά θα δούμε πώς θα πάει η ομάδα».

Πραγματικά αδυνατώ να προβλέψω αν ο Ολυμπιακός σε αυτά τα 11, μάξιμουμ 14, τελευταία παιχνίδια της σεζόν σε πρωτάθλημα κι Ευρώπη, βρει την σταθερότητα που χρειάζεται και σταματήσει να είναι ικανός για το καλύτερο και το χειρότερο, όπως προς τιμήν του παραδέχθηκε κι ο Ποντένσε μετά το 6-1 επί της Μακάμπι! Αυτό που όμως εύκολα μπορώ να προβλέψω είναι ότι αν θέλει να πετύχει τους στόχους του, τους δύο που του απέμειναν, έχοντας βγει νοκ άουτ από το Γιουρόπα Λιγκ και το Κύπελλο, θα πρέπει να βρει ένα τρόπο να αποκτήσει την πολυπόθητη αγωνιστική ισορροπία, μεταξύ άμυνας κι επίθεσης, μεταξύ εντός κι εκτός έδρας αγώνων, μεταξύ θεωρητικά εύκολων και θεωρητικά δύσκολων αγώνων.

mendlibar_intime

Η παρουσία του Μεντιλίμπαρ μπορεί και πρέπει να αποδειχθεί καταλυτική. Όχι απλά γιατί είναι ένας καλός προπονητής, αλλά και γιατί είναι ένας προπονητής που όπως δήλωσε κι ο Κίνι σε πρόσφατη συνέντευξη του στην Ισπανία, «τα κάνει εύκολα». Δεν ζητάει «περίεργα» πράγματα, δεν κάνει πολύπλοκες αναλύσεις, δεν απαιτεί πράγματα που δεν γίνονται τέλος πάντων. Έχει ένα απλό, εύκολο μπορείς να τον πεις τρόπο παιχνιδιού, που όμως αν τον ακολουθήσεις, θα σε πάει καλά ως ομάδα, όπως έχει αποδειχθεί.

Βλέπουν οι παίκτες ότι μπορούν να έχουν τα καλύτερα αποτελέσματα με αυτό τον τρόπο ποδοσφαίρου. Ας τον ακολουθήσουν ευλαβικά. Κι έστω τώρα στο φινάλε ας βάλουν τη «μαγική» λέξη διάρκεια στο παιχνίδι τους. Μάγκες θα γίνουν.

Άσχετο:

Στην Πολωνία και στην Ελλάδα γίνονται φέτος τα πιο συναρπαστικά πρωταθλήματα σε επίπεδο μάχης κορυφής, υπό την έννοια ότι υπάρχουν τέσσερις διεκδικητές! Στην Πολωνία μετά από 25 αγωνιστικές, η Γιαγκελόνια έχει 48 βαθμούς, η Σλασκ 46, η Ράκοφ 44 και η Λεχ Πόζναν 44. Και στην Ελλάδα μετά από 27 αγωνιστικές, η ΑΕΚ έχει 62, ο ΠΑΟΚ 60, ο ΠΑΟ 59 κι ο Ολυμπιακός 57. Θεωρητικά και στην Ουκρανία: Σαχτάρ 43, Κρίβμπας 43, Ντνίπρο 39, Ντινάμο Κιέβου 38, αλλά με τη Σαχτάρ δύο αγώνες λιγότερους και την Ντινάμο έναν.

Στην Αγγλία υπάρχει ο πόλεμος των τριών ομάδων (Άρσεναλ, Λίβερπουλ, Σίτι) σε ένα πόντο (64 οι δυο πρώτες, 63 η τρίτη)…Στη Δανία οι τρεις πρώτες έχουν απόσταση τριών βαθμών: Μίντιλαντ 48, Μπρόντμπι 47, Κοπεγχάχη 45…Το ίδιο και στη ρωσία: Ζενίτ 40, Κρασνοντάρ 39, Ντινάμο Μόσχας 38…Το ίδιο και στη Βουλγαρία: Λούντογκορετς 57, Τσέρνομορε 54, Λέφσκι 54, με την πρώτη να έχει κι ένα παιχνίδι λιγότερο…Στην Κροατία έχουν πέντε βαθμούς διαφορά οι τρεις πρώτοι: Ριέκα Χάιντουκ 55 και Ντινάμο Ζάγκρεμπ 54, με ένα παιχνίδι λιγότερο…Και στα Σκόπια οι τρεις πρώτοι είναι σε έξι βαθμούς: Στρούγκα 51, Σκούπι 48, Σκέντζια 45…

Η φωτογραφία της ημέρας:

Για τους παλιότερους Ολυμπιακούς αυτό το 6-1 επί της Μακάμπι ήταν και μίας μορφής ποδοσφαιρικής θείας δίκης, αφού δεν ήταν η πρώτη φορά που η αγαπημένη τους ομάδα πλησίαζε σε μία ανατροπή-θαύμα. Για παράδειγμα το μακρινό 1973, οι «ερυθρόλευκοι» έχοντας χάσει 1-5 στις Βρυξέλλες από την Άντερλεχτ, υποδέχθηκαν στην Πάτρα, λόγω τιμωρίας, τη βελγική ομάδα.

olympiacos_intime_1

Ο Ολυμπιακός εκείνη την ημέρα είχε κάνει ένα από τα καλύτερα του ευρωπαϊκά παιχνίδια στην Ευρώπη, κερδίζοντας με χατ τρικ του Γαλάκου 3-0 την Άντερλεχτ, την οποία δεν απέκλεισε για ένα γκολ. Μάλιστα, αν δεν υπήρχε η απροκάλυπτα στημένη διαιτησία του Ούγγρου Παλοτάι, το σκορ θα ήταν εύκολα όχι 4-0, αλλά 5-0!!! O Μαγιάρος ρέφερι δεν είχε δώσει δύο πέναλτι και είχε ακυρώσει ένα κανονικό γκολ!

Και για το τέλος ένα Emoji

palotai

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.