ΠΑΟΚ - Ολυμπιακός: Γιατί η Superleague ανέβαλε μόνο τον μεταξύ τους αγώνα και όχι όλη την 5η αγωνιστική των play offs

Γιάννης Σερέτης
Ελ Καμπί και Τάισον

bet365

Η σημερινή απόφαση της Superleague, το ενδεχόμενο επιπρόσθετων αναβολών ανάλογα με τις προκρίσεις ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, η διαβούλευση με τις έξι ομάδες των play off και τα περιθώρια μετακύλισης αγωνιστικών.

Η Superleague ανακοίνωσε σήμερα την αναβολή του ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός, το οποίο είναι προγραμματισμένο να διεξαχθεί την Κυριακή 14 Απριλίου, μεταξύ των πρώτων (Μπριζ – ΠΑΟΚ, Φενερμπαχτσέ – Ολυμπιακός) και των δεύτερων προημιτελικών του Conference League.

Γιατί, όμως, δεν ανακοίνωσε αναβολή ολόκληρης της 5ης αγωνιστικής των play off, που περιλαμβάνει και τα παιχνίδια ΑΕΚ – Αρης και Παναθηναϊκός – Λαμία; Η απάντηση έχει δυο πτυχές. Η πρώτη: ο ΚΑΠ προβλέπει την αναβολή των αγώνων ΜΟΝΟ των ομάδων συμμετέχουν σε προημιτελικό, ημιτελικό ή τελικό ευρωπαϊκής διοργάνωσης, αν ασφαλώς καταθέσουν σχετικό αίτημα, όπως έκαναν ο ΠΑΟΚ και ο Ολυμπιακός.

Η δεύτερη και σημαντικότερη: η Superleague θέλει να προχωρήσει βήμα – βήμα. Προφανώς και προκύπτει θέμα «ισονομίας» για την αναβολή ολόκληρης της 5ης αγωνιστικής, αλλά το θέμα αναμένεται να συζητηθεί αναλυτικά μεταξύ της Λίγκας και των έξι ομάδων που μετέχουν στα play off μετά το... «αποκριάτικο» τριήμερο που ακολουθεί. Την επόμενη εβδομάδα, συνεπώς, αναμένεται να λάβει χώρα αυτή η διαβούλευση της Λίγκας με τις έξι ομάδες και να συζητηθούν όλα τα σενάρια που προκύπτουν από την ενδεχόμενη πρόκριση του ΠΑΟΚ και του Ολυμπιακού μέχρι και τον τελικό του Conference League!

Τα στελέχη της Λίγκας ήταν έτοιμα δια παν (ευχάριστο) ενδεχόμενο και περιθώρια για «μετακύλιση» αγωνιστικών υπάρχουν, δεδομένου ότι σύμφωνα με τον αρχικό προγραμματισμό τα play off ολοκληρώνονται στις 12 Μαΐου, ενώ τα περισσότερα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα στις 19 ή στις 26 Μαΐου που είναι και η... «τελική» προθεσμία λόγω Euro. Χαρακτηριστικά αναφέρουμε ότι η Premier League, η Bundesliga και η Ligue 1 ολοκληρώνονται στις 19 Μαΐου, ενώ η La Liga και η Serie A στις 26 Μαΐου.

Αμφίβολο, είναι, ωστόσο, αν στην περίπτωση που προκύψουν επιπλέον δύο αναβολές αγωνιστικών ανάλογα με τις προκρίσεις ΠΑΟΚ και Ολυμπιακού, θα διεξαχθεί στις 18 Μαΐου ο τελικός του Κυπέλλου Ελλάδας μεταξύ Παναθηναϊκού και Αρη, ο οποίος είναι θεωρητικά και το ματς με το οποίο «κλείνει» η ποδοσφαιρική σεζόν. Γι' αυτό το θέμα θα πρέπει να περιμένουμε την πορεία των δυο ομάδων.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα