Big -4: Γιατί το ταμπλό στα ντέρμπι γράφει Γηπεδούχοι - Φιλοξενούμενοι 3-8;

Παίκτες από το Big-4

bet365

Είναι τεράστια η διαφορά στις επιδόσεις του Big-4 εφέτος μεταξύ των εντός και εκτός έδρας ντέρμπι τους και το Gazzetta καταγράφει τα ματς, τον απολογισμό και τις παραμέτρους που ενδεχομένως να παίζουν ρόλο σ' αυτόν τον παράξενο κοινό παρονομαστή τους.

Σίγουρα δεν έχει επαναληφθεί στο παρελθόν και αξίζει της προσοχής μας στα play offs το φαινόμενο που παρουσιάζεται εφέτος και στους τέσσερις διεκδικητές του τίτλου στα μεταξύ τους ματς. Κυρίως ο Ολυμπιακός, δευτερευόντως οι Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ, αλλά ακόμα και η ΑΕΚ που είναι η μοναδική αήττητη εντός έδρας, έχουν καλύτερα αποτελέσματα στα εκτός έδρας ντέρμπι! Με διαφορετικούς προπονητές οι δύο εκ των τεσσάρων, με διαφορετικές ενδεκάδες, σε γεμάτα ή άδεια γήπεδα, στο πρωτάθλημα ή και στο Κύπελλο, σε διαφορετικά χρονικά σημεία της σεζόν (με ή δίχως ευρωπαϊκές υποχρεώσεις) ο παρονομαστής μένει σταθερός για όλους: καλύτερα αποτελέσματα εκτός έδρας! Με διαβαθμίσεις ασφαλώς...

Ποιος ο λόγος; Ελα ντε! Το μόνο δεδομένο είναι πως δεν υπάρχει «κοινός τόπος» και για τους τέσσερις. Να στρεσάρονται κάποιες ομάδες από την πίεση για το αποτέλεσμα παρουσία των οπαδών τους; Να ταιριάζει σε κάποιες ομάδες ένας πιο «συντηρητικός» τρόπος προσέγγισης των αγώνων εκτός έδρας; Να συσπειρώνονται περισσότερο σε κάποια εκτός έδρας ματς λόγω της εναντίον τους ατμόσφαιρας στα γήπεδα;

Απομένουν έντεκα ντέρμπι στα play off μετά το κυριακάτικο Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3 και ουδείς μπορεί να προβλέψει αν το φαινόμενο θα συνεχιστεί. Πάντως έως τώρα το σκορ είναι το εξής: ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ – ΦΙΛΟΞΕΝΟΥΜΕΝΟΙ 3-8 και... επτά ισοπαλίες.

Αναλυτικά λοιπόν...


TA ENTOΣ ΕΔΡΑΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΗΣ ΑΕΚ

AEK – Ολυμπιακός 1-1
ΑΕΚ – ΠΑΟΚ 2-0
ΑΕΚ – Παναθηναϊκός 2-2

Η ΑΕΚ είναι η μοναδική ομάδα μεταξύ των διεκδικητών του τίτλου που δεν έχει ηττηθεί εντός έδρας! Είχε έντονα παράπονα για τη διαιτησία στο πρώτο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, νίκησε επιβλητικά τον ΠΑΟΚ, δυσκολεύτηκε πάρα πολύ εναντίον του Παναθηναϊκού (που είχε με τη σειρά του παράπονα από τη διαιτησία) ισοφαρίζοντας τους Πράσινους στο 90' +6' με πέναλτι του Λιβάι Γκαρσία σε χέρι του Ζέκα εντός περιοχής.

Προσοχή όμως! Η Ενωση έχει κερδίσει περισσότερους βαθμούς στα εκτός έδρας ντέρμπι της: επτά (έναντι πέντε στην OPAP Arena), με δύο νίκες στη Λεωφόρο και στο «Γ. Καραϊσκάκης» και μια ισοπαλία στην Τούμπα!

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 2-1
ΠΑΟΚ – ΑΕΚ 1-1
ΠΑΟΚ – Ολυμπιακός 1-4

Κύπελλο
ΠΑΟΚ – Παναθηναϊκός 0-1

Ο ΠΑΟΚ έχει ούτε λίγο – ούτε πολύ μόνο μία νίκη σε τέσσερα εντός έδρας ντέρμπι! Το φοβερό; Οι δυο ήττες του έγιναν παρουσία οπαδών (από Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό), ενώ στα κεκλεισμένων των θυρών ματς δεν ηττήθηκε. Καλύτερες οι επιδόσεις του μακριά από την Τούμπα, καθώς ηττήθηκε μόνο στην OPAP Arena!

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΥ

Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 1-2
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 2-2
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 2-0

Κύπελλο
Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 1-1
Παναθηναϊκός – ΠΑΟΚ 1-2 (6-5 πεν.)

Τεράστια η διαφορά του Παναθηναϊκού εφέτος μεταξύ των εντός και των εκτός έδρας επιδόσεών του στα ντέρμπι. Στη Λεωφόρο έχει νικήσει μόνο μία φορά, κι αυτή σε άδειο γήπεδο (2-0 τον Ολυμπιακό)! Ισοφάρισε στο 90' +7' τον ΠΑΟΚ στο πρωτάθλημα και στο... 127' με γκολ του Λημνιού έστειλε τον ημιτελικό στα πέναλτι όπου πανηγύρισε την πρόκριση στον τελικό ελέω Ντραγκόφσκι.

Αντιθέτως, εκτός έδρας ηττήθηκε μόνο στην Τούμπα, στο ματς πρωταθλήματος (με πολλές απουσίες και λάθη Τερίμ). Στο Γ. Καραϊσκάκης έχει νικήσει δις (μία στα χαρτιά, μία με το πρόσφατο 3-1), στην OPAP Arena ισοφαρίστηκε στο φινάλε, νίκησε και τον ΠΑΟΚ με πολύ καλή εμφάνιση στον πρώτο ημιτελικό Κυπέλλου!

ΤΑ ΕΝΤΟΣ ΕΔΡΑΣ ΝΤΕΡΜΠΙ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ

Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-1 (0-3 άνευ αγώνος)
Ολυμπιακός – ΑΕΚ 1-2
Ολυμπιακός – ΠΑΟΚ 2-4
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 1-3

Κύπελλο
Ολυμπιακός – Παναθηναϊκός 0-0 (6-7 πεν.)

O Ολυμπιακός έχει την χειρότερη εντός έδρας επίδοση συγκριτικά με όλους τους ανταγωνιστές του, μετρώντας τρεις ήττες, μια ισοπαλία με αποκλεισμό στα πέναλτι και μια ισοπαλία σε αγώνα που διεκόπη λόγω της ρίψης κροτίδας που προκάλεσε πρόβλημα στον Χουάνκαρ. Απίστευτο ότι δεν έχει ούτε μία νίκη σε πέντε ντέρμπι, είτε παρουσία οπαδών, είτε κεκλεισμένων των θυρών.

Σαφώς καλύτερες οι επιδόσεις του εκτός έδρας, καθώς έχει ηττηθεί μόνο στη Λεωφόρο, με 2-0, στο ματς πρωταθλήματος! Ισοπαλία με την ΑΕΚ, θρίαμβος με «τεσσάρα» στην Τούμπα, ισοπαλία στο Κύπελλο με τον Παναθηναϊκό. Με διαφορετικούς προπονητές όλα αυτά, δύσκολο να το πιστέψει κάποιος...

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα