Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Οριστική διακοπή στο ντέρμπι, η συνέχεια στα δικαστήρια!

Νίκος Αθανασίου
Ο Παναθηναϊκός

bet365

Με απόφαση του διαιτητή Μαρέσκα κι έπειτα από την επιλογή του Παναθηναϊκού να μην επιστρέψει στον αγωνιστικό χώρο του «Γεώργιος Καραϊσκάκης» μετά τον τραυματισμό του Χουάνκαρ η συνέχεια του «αιωνίου» ντέρμπι θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες.

Μετά το γκολ του Ολυμπιακού, μία κροτίδα τραυμάτισε σοβαρά τον Χουάνκαρ που έκανε προθέρμανση, ο Ισπανός μπακ αποχώρησε με το φορείο, στη συνέχεια διακομίστηκε στο νοσοκομείο και ο Παναθηναϊκός αποχώρησε πέντε λεπτά μετά το περιστατικό.

Ο Παναθηναϊκός δεν επέστρεψε στον αγωνιστικό χώρο, ζητώντας να εφαρμοστεί ό,τι προβλέπει ο κανονισμός σε αυτές τις περιπτώσεις.

Ολυμπιακός - Παναθηναϊκός: Διακοπή για την κροτίδα στον Χουάνκαρ

Μετά από δυόμισι ώρες διακοπής, ο ρέφερι Μαρέσκα αποφάσισε την οριστική διακοπή, μετά και την επιλογή των «πρασίνων» να μην επιστρέψουν στο χορτάρι.

Oλυμπιακός - Παναθηναϊκός: Τι προβλέπεται

Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, η συνέχεια του ντέρμπι θα δοθεί στις δικαστικές αίθουσες ενώ το σχετικό εδάφιο του ΚΑΠ αναφέρει τα εξής:

Άρθρο 21: Μη τέλεση ή διακοπή αγώνα από ΚΑΠ


«3 ΙΙ. Η υπαίτια ομάδα τιμωρείται σωρευτικά με τις κατωτέρω ποινές: α) Με απώλεια του αγώνα με τέρματα 0-3, εκτός αν το αποτέλεσμα ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα, στην περίπτωση της διακοπής αγώνα ή αποχώρησης ομάδας, οπότε υπολογίζεται το ελάχιστο αποτέλεσμα που ευνοεί την ανυπαίτια ομάδα.

β) Με χρηματική ποινή από οκτώ χιλιάδες (8.000,00) ευρώ έως σαράντα χιλιάδες (40.000,00) ευρώ για τις ομάδες των επαγγελματικών κατηγοριών και με χρηματική ποινή έως δύο χιλιάδες (2.000,00) Ευρώ για τα ερασιτεχνικά σωματεία αν ο αγώνας δεν αρχίσει.

γ) Αν ο αγώνας δεν αρχίσει ή διακοπεί πριν από την κανονική λήξη του, λόγω παραβάσεων του άρθρου 15 του ΠΚ, εκτός των ανωτέρω ποινών, η υπαίτια ομάδα τιμωρείται με αφαίρεση ενός (-1) βαθμού από τον πίνακα της βαθμολογίας του πρωταθλήματος που συμμετέχει και τις λοιπές ποινές που προβλέπονται στο αυτό άρθρο (15) του Πειθαρχικού Κώδικα.

δ) Εάν μία ομάδα αποχωρήσει από έναν αγώνα μετά την έναρξή του, με αφαίρεση πέντε (5) βαθμών από την τρέχουσα και πέντε (5) βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο και χρηματική ποινή από είκοσι (20.000) έως διακόσιες χιλιάδες (200.000) Ευρώ για τις ΠΑΕ και έως δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ για τα σωματεία. Σε αυτή την περίπτωση η υπαίτια ομάδα δεν δικαιούται μερίδιο από τις εισπράξεις του αγώνα, το οποίο περιέρχεται στη διοργανώτρια».

Φυσικά αυτό που μένει να αποφασιστεί στα δικαστήρια είναι το ποιος ήταν υπαίτιος για την διακοπή.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

@Photo credits: INTIME
 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα