Κηφισιά - Βόλος: Οι ύβρεις του Μπέου που οδήγησαν στον τρίμηνο αποκλεισμό του

Βασίλης Μπαλατσός
Κίνδυνος για Βόλο να χάσει στα δικαστήρια το ματς με την Κηφισιά μετά το «μαϊμού» του Μπέου
Ο Αχιλλέας Μπέος τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου σε αγωνιστικό χώρο και αποδυτήρια για την υβριστική συμπεριφορά στον διαιτητή του αγώνα Κηφισιά - Βόλου, Πουλικίδη. Όλα όσα αναφέρει το φύλλο αγώνα.

Εκδικάστηκε το πρωί της Παρασκευής (16/2) στη λίγκα η υβριστική συμπεριφορά του Αχιλλέα Μπέου κατά του διαιτητή της αναμέτρησης της Κηφισιάς με τον Βόλο, Κωνσταντίνο Πουλικίδη. Ο πρόεδρος των Θεσσσαλών τιμωρήθηκε από το Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Λίγκας με τρίμηνη απαγόρευση εισόδου στους αγωνιστικούς χώρους και τα αποδυτήρια και με πρόστιμο 12.000 ευρώ για τις ύβρεις του.

Θυμίζουμε πως την ερχόμενη Πέμπτη (22/2) στις 13:00 θα εκδικαστεί η καταγγελία του Ανδρέα Τεττέι για ρατσιστική επίθεση από τον Δήμαρχο Βόλου. Η υπόθεση ήταν να εκδικαστεί σήμερα, όμως αναβλήθηκε λόγω απουσίας του νομικού εκπροσώπου του Αχιλλέα Μπέου.

Στο σκεπτικό της απόφασης του αθλητικού δικαστή, Αναστάσιου Δάτσκου, αναφέρονται τα λόγια του προέδρου του Βόλου που κατέγραψε ο ρεφ Πουλικίδης στο Φύλλο αγώνα της αναμέτρησης της Καισαριανής.

«1) Στο 13’ λεπτό του αγώνα ο Υπεύθυνος ομάδας της πρώτης εγκαλουμένης Α. ΜΠΕΟΣ εισήλθε εντός του αγωνιστικού χώρου και απευθυνόμενος στην κερκίδα και τους παρατηρητές αγώνα είπε: «Είναι 10 άτομα στην κερκίδα; Φώναξε τον αστυνομικό διευθυντή και τον εισαγγελέα. Εμείς δεν βγαίνουμε από το γήπεδο. Πόσοι είναι αυτοί, 30 άτομα; Εμείς είμαστε 15 άτομα. Τους μπράβους τι τους έφερες ρε, Να μου κλα… μια μάντρα αρχ… τα μουν…α; Έφεραν μπράβους εδώ τα μουν…α. Φέρε και τα μπραβάκια κάτω να τα δω» με αποτέλεσμα την καθυστερημένη επανέναρξη του αγώνα διότι ο 2ος εγκαλούμενος δεν έβγαινε από τον αγωνιστικό χώρο.

2) Στα 51’ 59’ και 60΄λεπτά του αγώνα, ο Α. ΜΠΕΟΣ, ευρισκόμενος στις κερκίδες του γηπέδου όρθιος μπροστά στα κάγκελα, απευθυνόμενος συνέχεια στον διαιτητή του αγώνα του έλεγε: «Πουλικίδη απατ… με τον που… τον Μάνταλο που σε όρισε», «Ρε Πουλικίδη βρωμ..., ρε που… Πουλικίδη», «Ρε που.. Πουλικίδη γ.. την πουτ… σου, γ… τον Διαμαντίδη και τον που… τον Μάνταλο που σε όρισε».

Στη συνέχεια στο 84’ λεπτό του αγώνα ο Α. Μπέος είπε: «Είναι το τελευταίο σου παιχνίδι και θα σε τελειώσει ο Μάνταλος που σε όρισε, αυτός που το παίζει προστάτης σου, εργαλεία και μαριονέτες».

Για τους ισχυρισμούς του Αχιλλέα Μπέου ότι άτομα στην εξέδρα ήταν περισσότερα από τα προβλεπόμενα, αθλητικός δικαστής αναφέρει: «ούτε ο διαιτητής, ούτε ο παρατηρητής τον επιβεβαιώνουν, αλλά αντίθετα, τόσο στην έκθεση του παρατηρητή, όσο και στην έκθεση της αστυνομίας αναφέρεται ότι τα άτομα που είχαν εισέλθει στην αθλητική εγκατάσταση ήταν τα προβλεπόμενα και είχαν ελεγχθεί, σύμφωνα με τις καταστάσεις των ομάδων και τις διαπιστεύσεις, ενώ στις κερκίδες βρίσκονταν μόνο τα προβλεπόμενα άτομα». Όσο για την υβριστική συμπεριφορά του Μπέου που είχε ως αποτέλεσμα την αποβολή του... «Σε κάθε περίπτωση η αποδιδόμενη πράξη στους εγκαλούμενους δεν δικαιολογείται, έστω και αληθώς υποτιθέμενοι οι ως άνω ισχυρισμοί, καθώς δεν συνάδει αυτοδικία ή εκδήλωση απρεπούς συμπεριφοράς σε ένα υπεύθυνο ομάδας, όπως ο ώδε δεύτερος εγκαλούμενος».

Η υπερασπιστική γραμμή του Μπέου

Η πλευρά του Αχιλλέα Μπέου υποστήριξε πως οι ύβρεις κατά του Πουλικίδη έγιναν αφού ο Δήμαρχος Βόλου αποβλήθηκε και συνεπώς όσα είπε ήταν ως απλός φίλαθλος και όχι αξιωματούχος του ματς και συνεπώς δεν θα έπρεπε να τιμωρηθεί.

«Ο εν λόγω ισχυρισμός προβάλλεται αλυσιτελώς, διότι στο φύλλο του αγώνα, δεν αναγράφεται η ως άνω τιμωρία του δεύτερου εγκαλούμενου και δεν επικυρώθηκε αυτή από το Πειθαρχικό Όργανο επομένως δεν τίθεται θέμα απώλειας της ιδιότητά του. Άλλωστε, ακόμα και αποβολή με κόκκινη, σ’ έναν αγώνα δεν θα οδηγούσε σε απώλεια της ιδιότητας του εγκαλούμενου, διότι η ιδιότητα του αξιωματούχου – υπεύθυνου ομάδας και Προέδρου της πρώτης εγκαλούμενης δεν απολύεται. Τέλος, οι εγκαλούμενοι ισχυρίζονται, ότι στην ως άνω υβριστική συμπεριφορά προς τον διαιτητή προέβη ο δεύτερος εγκαλούμενος από δικαιολογημένη αγανάκτηση.

Σε κάθε περίπτωση τυχόν προηγούμενη άδικη ενέργεια του διαιτητή στα πλαίσια διαιτησίας αγώνα σε βάρος μιας ομάδας, που θα προκαλούσε εύλογη αγανάκτηση στους φιλάθλους αυτής, σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογεί αυτοδικία ή εκδήλωση απρεπούς συμπεριφοράς, προς το διαιτητή, πολλώ δε μάλλον από αξιωματούχους αυτής, καθώς προβλέπονται συγκεκριμένες πειθαρχικές διαδικασίες ως προς την πλημμελή διαιτησία, ενώ τυχόν εκδηλωθείσα αγανάκτηση θα μπορούσε να ληφθεί υπόψη μόνο κατά την επιμέτρηση του ύψους της επιβαλλόμενης πειθαρχικής κύρωσης», αναφέρει το σκεπτικό.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα