ΑΕΚ: Η αντίδραση στις στατικές φάσεις και η νοοτροπία της Ένωσης στα λόγια του Αλμέιδα

ΑΕΚ: Η αντίδραση στις στατικές φάσεις και η νοοτροπία της Ένωσης στα λόγια του Αλμέιδα

Δημήτρης Βέργος
Ο Αλμέιδα μιλάει στους παίκτες της ΑΕΚ πριν το ματς με τον ΠΑΟΚ

bet365

Τα γεγονότα αποδεικνύουν ότι η ΑΕΚ πρέπει να βελτιώσει τις αντιδράσεις της στις στατικές φάσεις του αντιπάλου, τη στιγμή που το αήττητο σερί σε 15 μεγάλα ματς και κυρίως όσα είπε ο Ματίας Αλμέιδα επιβεβαιώνουν τη νοοτροπία νικητή που έχουν χτίσει οι κιτρινόμαυροι.

Η ΑΕΚ έφτασε πολύ κοντά από το να φύγει με ένα σημαντικό διπλό από την Τούμπα και να προσπεράσει στην κορυφή, αλλά η ισοφάριση στο τέλος δεν της επέτρεψε να σκαρφαλώσει στην πρώτη θέση. Κάτι που της άφησε, όπως γίνεται αντιληπτό, μια πικρή γεύση. Από την άλλη, ωστόσο, η ΑΕΚ παραμένει μια ανάσα από την κορυφή σε μια μάχη για τον τίτλο που θα κριθεί και φέτος στα play-offs. Μια διαδικασία που ο Ματίας Αλμέιδα χαρακτήρισε «για... καρδιακούς», υπογραμμίζοντας αυτό που έλεγε και πέρυσι. Ότι η Ένωση θα δώσει τη μάχη της ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Κάτι που στην περσινή σεζόν την οδήγησε στο τέλος στην κατάκτηση του πρωταθλήματος.

Η βελτίωση που επιβάλλεται να βρει η ΑΕΚ στις στατικές φάσεις των αντιπάλων

Η ΑΕΚ δέχθηκε την ισοφάριση από την κεφαλιά του Κετζιόρα σε μία από τις πολλές στατικές φάσεις που έδωσε στον ΠΑΟΚ. Και λαμβάνοντας υπόψιν το γεγονός ότι η Ένωση έχει πρόβλημα στην ανταπόκρισή της σε αυτό το κομμάτι -σε αντίθεση με το πόσο αποτελεσματική είναι στα δικά της επιθετικά «στημένα» από τα οποία έχει βρει 19 γκολ φέτος- αντιλαμβάνεται κανείς ότι έπαιζε κατά κάποιο τρόπο με τη φωτιά. Αυτό τελικά της κόστισε και όπως παραδέχθηκε ο Αλμέιδα στη συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση της αναμέτρησης στην Τούμπα, το σύνολό του πρέπει να βελτιωθεί σε αυτό.

Η ΑΕΚ το τελευταίο τρίμηνο σε 18 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις έχει δεχθεί 18 τέρματα. Τα οκτώ από αυτά έχουν έρθει από στατικές φάσεις του αντιπάλου. Δηλαδή σχεδόν τα μισά ξεκινάνε από στατικά χτυπήματα! Η ισοφάριση - σοκ της Κηφισιάς στην Καισαριανή, το προβάδισμα της Μαρσέιγ στην OPAP Arena, το προβάδισμα του Άγιαξ στο ματς του Άμστερνταμ, η πρώτη ισοφάριση του Πανσερραϊκού στην «αυτοκτονία» των Σερρών, τα δύο τέρματα του Παναθηναϊκού από Γεντβάι και Αράο στο ντέρμπι στη Νέα Φιλαδέλφεια και το γκολ του Μορόν στη ρεβάνς Κυπέλλου με τον Άρη είχαν προέλθει όλα από στατικές φάσεις των αντιπάλων.

Η ομάδα της ΑΕΚ στην Τούμπα

Το σερί των 15 αήττητων στα μεγάλα ματς και η νοοτροπία νικητή του Αλμέιδα

Την ίδια στιγμή βέβαια, η ΑΕΚ έφτασε σε επίπεδο πρωταθλήματος να μετράει 15 σερί μεγάλα ματς χωρίς ήττα από τα περσινά play-offs. Η Ένωση αποδεικνύει ότι σε τέτοιου είδους παιχνίδια έχει διαμορφώσει χαρακτήρα και αυτή η δυναμική της αποτελεί δεδομένα ένα ισχυρό χαρτί ενόψει και των φετινών play-offs που έρχονται προσεχώς. Σε αυτή τη διαδικασία πέρυσι κρίθηκε ο τίτλος υπέρ της ΑΕΚ και εκεί θα επιδιώξει η Ένωση να επαναλάβει την κατάκτησή του καθώς οι ανταγωνιστές της μέχρι στιγμής, όπως αποδεικνύεται, αδυνατούν να την κερδίσουν με απολογισμό εννιά νίκες, έξι ισοπαλίες και μηδέν ήττες.

Η νοοτροπία νικητή που έχει χτίσει η ΑΕΚ του Αλμέιδα αντικατοπτρίζεται απόλυτα στα λεγόμενά του μετά το παιχνίδι της Τούμπας. «Προφανώς δεν πανηγυρίζουμε τον βαθμό. Ήρθαμε να νικήσουμε και προσπαθήσαμε με κάθε τρόπο. Χάσαμε τη πιθανότητα να είμαστε πρώτοι. Δεν θα άλλαζε κάτι βέβαια γιατί θα ξεκαθαρίσει στα play-offs. Κάνουμε παρόμοια διαδρομή με πέρυσι. Εμείς θέλουμε να κερδίσουμε περισσότερα και θα είμαστε ανταγωνιστικοί ως το τελευταίο δευτερόλεπτο. Αυτή θα είναι η ΑΕΚ», ήταν μερικές από τις ατάκες του «Πελάδο» μετά τη λήξη του ματς που δείχνει ξεκάθαρα τη νοοτροπία του πρωταθλητισμού που υπάρχει πλέον, αλλά και τη «φλόγα» που καίει μέσα στην ΑΕΚ για να ξαναφτάσει στον τίτλο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα