Ολυμπιακός: Τεράστιο διπλό με την ποδοσφαιρική μαγκιά και ποιότητα του Ροντινέι!

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Τεράστιο διπλό με την ποδοσφαιρική μαγκιά και ποιότητα του Ροντινέι!

bet365

Ο... ακούραστος Ροντινέι ήταν ο παίκτης από τον οποίο πήρε την κατάλληλη ώθηση ο Ολυμπιακός για να φτάσει στην επίτευξη ενός σπουδαιότατου διπλού με τον Άρη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Πριν τη σέντρα του αγώνα στο «Κλεάνθης Βικελίδης» τα πράγματα από αγωνιστικής πλευράς ήταν πολύ οριακά για τον Ολυμπιακό. Ανεξάρτητα από το τι θα έκαναν οι ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκός (που νίκησαν και οι τρεις) η κατάκτηση της νίκης ήταν ο μόνος δρόμος και τίποτε άλλο. Φυσικά μεγάλη συζήτηση - και στα social media - υπήρξε για την 11άδα του Ολυμπιακού, όπως γίνεται κάθε φορά.

Ο Κάρλος Καρβαλιάλ επέλεξε να αφήσει στον πάγκο και τον Ποντένσε αλλά και τον Κώστα Φορτούνη. Μία κίνηση που είχε μία σοβαρή βάση υπό την έννοια πώς ο Πορτογάλος είναι σε κακή κατάσταση καιρό τώρα και ενώ ο Φορτούνης και δεν ήταν στα καλύτερά του και υπήρξε και αισθητά καταπονημένος από τα συνεχόμενα ματς.

Εν τέλει στο πρώτο μέρος πήρε τα περισσότερα πράγματα από τον κορυφαίο της ομάδας του και του γηπέδου για τον οποίο υπήρχε πιθανότητα να μην τον δούμε βασικό: τον Ροντινέι. Τον κορυφαίο αυτή τη στιγμή ξένο του ρόστερ του Ολυμπιακού σύμφωνα με την ποιότητά του, την ποδοσφαιρική του μαγκιά και τα χαρακτηριστικά του αλλά και ένας παίκτης που πιθανότατα στη θέση του (δεξιός μπακ) να είναι ο καλύτερος όλων στη Stoiximan Super League 1. Από τα πόδια του Βραζιλιάνου βγαίνει η φάση του 0-1 με τον Ναβάρο (από τη σέντρα του) ενώ ο Ροντινέι επιλέχθηκε να χτυπήσει το πέναλτι που κέρδισε ο Ισπανός φορ και το έκανε με επιτυχία.

Ναι ο Ροντινέι μπορεί να μην είναι ο πιο συνεπής παίκτης του κόσμου τακτικά και αμυντικά. Δημιουργικά και επιθετικά ωστόσο ήταν και παραμένει ένας παίκτης που το ένας εναντίον ενός και γενικά την προσωπική ενέργεια την έχει. Και παίζει με τέτοια ένταση από την πλευρά του που ειδικά όταν είναι καλά, κάνει τη διαφορά και ανεβάζει επίπεδο την ομάδα του. Το α' μέρος του Ροντινέι έκλεισε με 1 γκολ, 1 ασίστ και 1/5 γεμίσματα της μπάλας (που είχε και 4 κλεψίματα στην αναμέτρηση).

Η ανοδική πορεία του Αλεξανδρόπουλου, το καλύτερο ματς του Ζέλσον και η πιο μεγάλη νίκη του Καρβαλιάλ

Σε αυτό το ματς η πίεση δεν ήταν μόνο πάνω στους παίκτες των Πειραιωτών. Ήταν και προς το τεχνικό επιτελείο αλλά και τον κόουτς Κάρλος Καρβαλιάλ. Η επικράτηση αυτή του Ολυμπιακού με το 1-2 στην έδρα του ήταν ήταν η πιο μεγάλη νίκη του Πορτογάλου το τελευταίο διάστημα και σίγουρα η μεγαλύτερη νίκη του εντός των συνόρων και σε ένα κομβικό χρονικό σημείο.

Ο Ζέλσον

Το 2ο μέρος του ντέρμπι αυτού ήταν αρκετά κακό και το τέρμα που έχει δεχθεί προς το τέλος του ο Ολυμπιακός (από τη δεξιά πλευρά) είναι περισσότερο από τα δικά του λάθη στη φάση παρά από την εικόνα του Άρη. Πριν από αυτό όμως είχαν προλάβει να διακριθούν αγωνιστικά οι Ζέλσον Μαρτίνς και Αλεξανδρόπουλος. Ο Πορτογάλος που είχε τουλάχιστον 2 πολύ καλές στιγμές που τις έβγαλε χάρις στην ποιότητα και την τεχνική κατάρτισή του στον κορυφαίο αγώνα του με τα χρώματα του Ολυμπιακού.

Και βέβαια ο Αλεξανδρόπουλος με μία ακόμα μεστή και γεμάτη παρουσία του στο κέντρο των Πειραιωτών. Η ανοδική πορεία του Έλληνα χαφ είναι δεδομένη τον τελευταίο καιρό και με σημαντικές βοήθειες σε όλους τους τομείς του παιχνιδιού.

Συμπερασματικά αυτή ήταν η πιο σπουδαία νίκη μέχρι την επόμενη. Διότι πρακτικά ο Ολυμπιακός χρειάζεται και άλλες νίκες και βέβαια νίκες και στα επόμενα μεγάλα ντέρμπι που θα ακολουθήσουν από εδώ και μέρα. Είναι όμως ένα πολύ μεγάλο αποτέλεσμα που κρατά τον Ολυμπιακό όρθιο αγωνιστικά σε αυτό το διάστημα.

Υ.Γ. Ο Ολυμπιακός είναι πιθανό στο τέλος των μεταγραφών να έχει κλείσει στο σύνολο 9 προσθήκες. Και αυτό διότι είναι πιθανό να κλείσει και 2ο εξτρέμ αλλά και έναν ακόμα φορ.

Υ.Γ. 2 Ο Ποντένσε μπήκε ως αλλαγή στο Άρης - Ολυμπιακός. Και πάλι όμως δεν απέδωσε ανάλογα. Επειδή όμως υπάρχουν μπροστά ματς και στην Ελλάδα και στην Ευρώπη θα χρειαστεί να αλλάξει για τα καλά το... τσιπάκι του και να παρουσιάσει ένα πολύ πιο καλό αγωνιστικό πρόσωπο στη συνέχεια.

Υ.Γ. 3 Ο Φραν Ναβάρο έφτασε στα 2 γκολ (ένα από πέναλτι και ένα με την κεφαλιά του στον αγώνα με τον Άρη) στον Ολυμπιακό. Επίσης έχει ένα κερδισμένο πέναλτι (αυτό με τον Άρη). Σίγουρα θέλει παραπάνω από εκείνον ο Ολυμπιακός όμως έχει αρχίσει να... ρολάρει σιγά σιγά.

Υ.Γ. 4 Η... γκέλα της γκέλας ήταν η φάση του 1-2 για τον Άρη. Όλα λάθος και με Πασχαλάκη και με τον Κίνι που βρήκε τη μπάλα και έβαλε αυτογκόλ. Ευτυχώς αυτή η φάση δεν στοίχισε στην ομάδα του Ολυμπιακού.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.