Κλειδί για Ολυμπιακό η αναπλήρωση Χάμες κι Εμβιλά και να το ξανακάνει ο Μπακαμπού

Κλειδί για Ολυμπιακό η αναπλήρωση Χάμες κι Εμβιλά και να το ξανακάνει ο Μπακαμπού

Κλειδί για Ολυμπιακό η αναπλήρωση Χάμες κι Εμβιλά και να το ξανακάνει ο Μπακαμπού

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος βλέπει μέσα από το blog του στο Gazzetta το κρίσιμο παιχνίδι του Ολυμπιακού στη Λαμία.

Για δεύτερο στη σειρά εκτός έδρας παιχνίδι μετά από εκείνο στη Φιλαδέλφεια, ο Ολυμπιακός θα παίξει σήμερα στη Λαμία χωρίς τον καλύτερο του παίκτη, τον Χάμες, που φαίνεται ότι ακόμη ταλαιπωρείται από τις ενοχλήσεις που είχε από τις αρχές της περασμένης εβδομάδας.

Μία απουσία που παίρνει άλλη διάσταση από την κακή απόφαση του Μίτσελ να δηλώσει αυτό το παιχνίδι για να εκτίσει την ποινή του ο Εμβιλά κι όχι εκείνο της περασμένης Δευτέρας με τον Παναιτωλικό στο Καραϊσκάκη. Όταν παίρνεις αποφάσεις κόντρα στην ποδοσφαιρική λογική τις βρίσκεις πάντα μπροστά σου κι έτσι ο Ολυμπιακός το απόγευμα θα υποχρεωθεί να δώσει ένα κρίσιμο βαθμολογικά αγώνα χωρίς τους δύο από τους τρεις βασικούς παίκτες του στη μεσαία γραμμή, τον Εμβιλά και τον Χάμες. Με την ελπίδα να τους αντικαταστήσουν όπως πρέπει ο Φορτούνης κι ο Σαμασέκου η, ο Κασάμι.

Ο Ολυμπιακός έχει μάθει, έχει συνηθίσει να παίζει με τον Εμβιλά και τον Χάμες, το παιχνίδι περνάει από τα πόδια τους, οπότε αντιλαμβάνεται ο καθένας πόσο θα λείψουν στην ομάδα.

Ο Χάμες από την 7η αγωνιστική, όταν είχε μπει αλλαγή στο ημίχρονο σε εκείνο το παιχνίδι με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο, δεν έχει χάσει κανένα αγώνα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα! Για την ακρίβεια έχει παίξει βασικός σε όλους! Κι ακόμη και στο Κύπελλο έστω αλλαγή μπήκε στο 4-1 με τον Ατρόμητο και στα δύο 1-0 επί του Άρη. Δηλαδή ουσιαστικά από την στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό έχασε μόνο τα ματς Κυπέλλου στο Περιστέρι (2-2) και στη Φιλαδέλφεια (0-3) και τον αγώνα πρωταθλήματος με τον Ατρόμητο (2-0) την 6η αγωνιστική.

Ο Εμβιλά έχει παίξει ακόμη περισσότερο, αφού επί Μίτσελ ειδικά έλειψε μόνο από το αντίστοιχο παιχνίδι του α΄ γύρου με τη Λαμία (2-0). Ο Ισπανός προπονητής από τον Γάλλο άσο ξεκινάει την ενδεκάδα και τον έβαζε βασικό ακόμη και στα παιχνίδια Κυπέλλου με τον Ατρόμητο (4-1), με τον Άρη (1-0 εκτός έδρας) και με την ΑΕΚ (0-3), αλλά και στο Γιουρόπα Λιγκ με Γκαραμπάγκ (0-0) και Φράιμπουργκ (1-1).

Ο Φορτούνης σε ρόλο Νο 10 έχει παίξει ουσιαστικά μόνο στο 4-1 του Κυπέλλου με τον Ατρόμητο και στο β΄ ημίχρονο του 0-3 από την ΑΕΚ, καθώς λόγω Χάμες περνούσε κυρίως πιο πλάγια. Ο Σαμασέκου ήταν βασικός στη Φιλαδέλφεια, σκοράροντας εκείνο το αυτογκόλ, αλλά και στα άλλα παιχνίδια Κυπέλλου, τα δύο με τον Άρη κι αυτό στο Περιστέρι (2-2). Σε αγώνα πρωταθλήματος βασικός έχει παίξει μόνο μία φορά, στις 10 Οκτωβρίου, στο αντίστοιχο παιχνίδι του α΄ γύρου με τη Λαμία! Ο δε Κασάμι δεν έχει παίξει ούτε μία φορά βασικός στο πρωτάθλημα, παρά μόνο σε τρία ματς Κυπέλλου κι αυτός.

a

Αντιλαμβάνεται λοιπόν εύκολα ο καθένας πόσο θα χρειαστεί να αλλάξει η ενδεκάδα του Ολυμπιακού σήμερα, ιδίως αν ξεκινήσει κι ο Βραζιλιάνος Ραμόν, σε ένα παιχνίδι απολύτως κρίσιμο βαθμολογικά καθότι για να πάνε οι «ερυθρόλευκοι» στο ντέρμπι του άλλου Σαββάτου με τον Παναθηναϊκό στο Καραϊσκάκη έχοντας πραγματικά σοβαρούς βαθμολογικούς στόχους, πρέπει πάση θυσία να κερδίσουν σήμερα στη Λαμία. Μία ομάδα που όλη η ποδοσφαιρική πιάτσα ξέρει τι ρόλο παίζει η διοίκηση της στα διοικητικά του ελληνικού ποδοσφαίρου, τι συμμαχίες κάνει κλπ, κλπ.

Θα είναι αφελής οποιοσδήποτε στον Ολυμπιακό περιμένει ένα περίπατο το απόγευμα στη Λαμία σε ένα γήπεδο με ασυνήθιστο για τους παίκτες του Ολυμπιακού αγωνιστικό χώρο και με ένα αντίπαλο που έχει έμπειρους παίκτες, σκληροτράχηλους και που έχει βρεθεί στην τελευταία θέση γιατί δεν της βγήκε η επιλογή Παντελίδη για τον πάγκο, καθώς όταν είχε φύγει ο Φέστα η ομάδα της Φθιώτιδας ήταν ισόβαθμη με τον ΠΑΣ και δύο πόντους πάνω από Ιωνικό και Λεβαδειακό.

Ο πρόεδρος της, ο Πανουργιάς, που το καλοκαίρι με τις ευλογίες της ΑΕΚ ήταν να αναλάβει την προεδρία και της Super League (την οποία τελικά πήρε ο Μαρινάκης), βλέποντας το φάσμα του υποβιβασμού ενίσχυσε την ομάδα με αρκετούς καλούς παίκτες κι έχοντας και νέο προπονητή, τον Βόκολο, επί σειρά ετών παίκτη του ΠΑΟ και του ΠΑΟΚ, θα επιχειρήσει ένα νέο ξεκίνημα, με το να σταματήσει τον Ολυμπιακό, αποτέλεσμα που ασφαλώς θα χαροποιήσει κι άλλες ομάδες…

Διαιτητής είναι ένα νέο παιδί, ο Κατοίκος, που παρά το μεγάλο θόρυβο τον οποίο ξεσήκωσε ο Ολυμπιακός δεν έκανε πίσω να ζητήσει κώλυμα και να μην παίξει, κάτι που δείχνει ότι είναι αποφασισμένος. Μακάρι να είναι η αποφασιστικότητα του για μία καλή διαιτησία και να μην αποδειχθεί με τη συγκεκριμένη επιλογή ότι η ΚΕΔ της ΕΠΟ κι ο Μπένετ το έχουν…ακατοίκητο.

y

Πολύ σημαντικό για τον Ολυμπιακό θα είναι να το…ξανακάνει ο Μπακαμπού! Για όποιον δεν το έχει προσέξει, με τις ομάδες που είχε σκοράρει και στον α΄ γύρο, βάζει γκολ και στον β΄ γύρο! Είχε πετύχει δύο γκολ στο Ολυμπιακός-Ατρόμητος 2-0, πέτυχε γκολ και στο Ατρόμητος-Ολυμπιακός 1-1…Είχε πετύχει γκολ στο ΟΦΗ-Ολυμπιακός 1-2, πέτυχε γκολ και στο Ολυμπιακός-ΟΦΗ 2-1…

Στο δε Ολυμπιακός-Λαμία 2-0 του α΄ γύρου είχε κάνει το δεύτερο γκολ…

Άσχετο: Με τα όσα έγιναν στο Περιστέρι, με τα δοκάρια κλπ, η ΑΕΚ κατάφερε να έχει μία σειρά εννιά αγώνων πρωταθλήματος και Κυπέλλου, έχοντας τα εφτά (!) στο γήπεδό της και μακριά από αυτό μόνο τον τότε ουραγό Ιωνικό και τον Πανσερραϊκό από τη Β΄ Εθνική. Κάπως έτσι πήρε τεράστια ψυχολογική ώθηση με εννιά συνεχόμενες νίκες, εκμεταλλευόμενη την έδρα της. Από εκεί που στο αμέσως προηγούμενο διάστημα, με πιο νορμάλ πρόγραμμα, είχε χάσει εφτά βαθμούς στην Τρίπολη (ισοπαλία 1-1), στο Καραϊσκάκη (ισοπαλία 0-0) και στα Γιάννινα (ήττα 1-2). Το έκανε η ΑΕΚ ακόμη «καλύτερο» από τον Παναθηναϊκό, που τις πέντε πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος είχε πέντε νίκες, με τέσσερα ματς στη Λεωφόρο

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.