Από τον Εσιέν στον Μαρσέλο: Ψηφίστε τη χειρότερη μεταγραφή του Big-5

Από τον Εσιέν στον Μαρσέλο: Ψηφίστε τη χειρότερη μεταγραφή του Big-5

bet365

Η επικείμενη αποχώρηση του Μαρσέλο από τον Ολυμπιακό σφραγίζει μια από τις πλέον αποτυχημένες μεταγραφές των Big-5 την τελευταία δεκαετία. Ποια είναι, όμως, η χειρότερη; Ψήφισε στο poll του Gazzetta.

Όταν ο Ολυμπιακός ανακοίνωνε το περασμένο καλοκαίρι την απόκτηση του Μαρσέλο, όλα τα φώτα του διεθνούς ποδοσφαίρου στράφηκαν στη χώρα μας και τη Superleague. Χωρίς έκπληξη, από τη στιγμή που μιλάμε για ένα από τα θρυλικότερα ονόματα που πέρασαν ποτέ από το ελληνικό ποδόσφαιρο. Για τον παίκτη με τους περισσότερους τίτλους στην ιστορία της Ρεάλ Μαδρίτης, με τέσσερα Champions League μεταξύ άλλων στην τροπαιοθήκη του και με τον άτυπο τίτλο του κορυφαίου αριστερού οπισθοφύλακα (τουλάχιστον) της εποχής του.

Έξι μήνες μετά, ο Μαρσέλο βρίσκεται στην πόρτα της εξόδου. Επίσης δίχως έκπληξη, αφού άλλα περίμεναν στους Ερυθρόλευκους από τον βραζιλιάνο σούπερ σταρ, κι άλλα είδαν στην πράξη. Ο 34χρονος μπακ με την παγκόσμια εμβέλεια αναμένεται να αποτελέσει παρελθόν και συνιστά το πιο πρόσφατο παράδειγμα το πώς μια μεταγραφική «βόμβα» μπορεί να μη σκάσει ποτέ στο γήπεδο και τον αγωνιστικό τομέα.

Σίγουρα, δεν είναι ούτε η πρώτη και πιθανότατα ούτε η τελευταία αντίστοιχη μεταγραφή που εξελίσσεται αρνητικά. Όλες οι ομάδες του Big-5 την έχουν... πατήσει, υπογράφοντας μεγάλα ονόματα του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου χωρίς να λάβουν πίσω τα επιθυμητά αποτελέσματα.

Με αφορμή, λοιπόν, το επικείμενο «αντίο» του πάλαι ποτέ ηγέτη της Ρεάλ Μαδρίτης, το Gazzetta θέτει το ερώτημα: είναι ο Μαρσέλο το μεγαλύτερο μεταγραφικό fail της Superleague την τελευταία δεκαετία; Κι αν όχι, ποια από τις «ηχηρές» κινήσεις των Big-5 δικαιούται αυτό τον τίτλο; Πέντε επιλογές, μία από κάθε ομάδα, με όριο την τελευταία δεκαετία ώστε να μην... ξεφύγει πολύ το δείγμα, καθώς θα μπορούσαν κάλλιστα να βρίσκονται πολλοί περισσότεροι σε αυτή την κουβέντα (Γκοβού, Τσίριτς, Ριέρα, ενδεικτικά μερικοί από τους υποψήφιους).

Στο τέλος του Top-5, μπορείτε να καταθέσετε την ψήφο σας και στα σχόλια τις προτάσεις σας:

Μίκαελ Εσιέν

Μίκαελ Εσιέν

Τζόλεον Λέσκοτ

Τζόλεον Λέσκοτ

Σίντζι Καγκάβα

Σίντζι Καγκάβα

Ζερβίνιο

Ζερβίνιο

Μαρσέλο

Μαρσέλο

Σεζόν: 2015-16

Συμμετοχές: 15

Γκολ/Ασίστ: 1/0

Ήταν το μεγάλο απόκτημα του Τριφυλλιού το καλοκαίρι του 2015. Με πρότερο βίο σε Τσέλσι, Λυών, Ρεάλ Μαδρίτης, Μίλαν, το βιογραφικό και η κλάση του Γκανέζου μέσου μιλούσαν από μόνα τους για τον «κρότο» της μεταγραφής. Τα καλά ποδοσφαιρικά χρόνια, όμως, αποδείχθηκε πως βρίσκονταν πίσω του και οι τραυματισμοί κατέλαβαν το μεγαλύτερο μέρος της παρουσίας του στην Αθήνα για τους Πράσινους. Έπαιξε πρώτη φορά τον Νοέμβριο του 2015 καθώς ήταν στα «πιτς» για σχεδόν τρεις μήνες, δεν προσέφερε ποτέ το κάτι παραπάνω και αποχαιρέτησε στο τέλος της σεζόν μετά από μόλις 11 ματς ως βασικός και τη φτωχή συγκομιδή του ενός γκολ.

Σεζόν: 2016-17

Συμμετοχές: 4

Γκολ/Ασίστ: -

Δις πρωταθλητής Premier League με τη Μάντσεστερ Σίτι, διεθνής με την εθνική Αγγλίας σε Euro. Ο Τζόλεον Λέσκοτ δεν χρειαζόταν ιδιαίτερες συστάσεις όταν μετακόμισε στην ΑΕΚ το καλοκαίρι του 2016, με την ελπίδα να ανεβάσει επίπεδο την οπισθοφυλακή της Ένωσης. Κάτι τέτοιο, όμως, δεν συνέβη ποτέ. Και πώς θα μπορούσε άλλωστε μέσα σε βάθος τεσσάρων εμφανίσεων. Αυτό το «καρέ» αγώνων ήταν όλο κι όλο το δείγμα γραφής του Βρετανού στόπερ στον Δικέφαλο, με τελευταία συμμετοχή του στις 2 Οκτωβρίου του 2016 στο 3-0 από τον Ολυμπιακό στο «Γ. Καραϊσκάκης». Τον Νοέμβριο κιόλας αποδεσμεύθηκε από την ΑΕΚ.

Σεζόν: 2020-21

Συμμετοχές: 12

Γκολ/Ασίστ: 0/1

Από την αρχή η μεταγραφή του Ιάπωνα επιτελικού μέσου παρουσιάστηκε ως «στοίχημα». Ως η τελευταία του ευκαιρία να επιστρέψει στα παλαιότερα στάνταρ του και να καταγράψει μετά από καιρό μια γεμάτη χρονιά, έχοντας την εξίσωση και την Ευρώπη (Conference League). Για κακή τύχη του ΠΑΟΚ, ο 33χρονος πλέον άλλοτε διεθνής με τους Σαμουράι δεν εκπλήρωσε ποτέ τις προσδοκίες. Έφτασε στη Θεσσαλονίκη τον Ιανουάριο του 2021, αποχώρησε έναν χρόνο αργότερα, έχοντας παίξει στο μεσοδιάστημα μόλις έξι φορές μπροστά στο κοινό της Τούμπας και δίχως να θυμίσει ποτέ κάτι από το σπουδαίο παρελθόν του σε Ντόρτμουντ και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Σεζόν: 2022-23

Συμμετοχές: 11

Γκολ/Ασίστ: 1/1

Το μεταγραφιικό ντεμαράζ του Άρη το περασμένο καλοκαίρι είχε για... κερασάκι την απόκτηση του πολύπειρου Ιβοριανού επιθετικού, Ζερβίνιο. Ο άλλοτε εξτρέμ της Άρσεναλ και της Ρόμα, ο οποίος τις τελευταίες σεζόν μετατοπίστηκε με επιτυχία σε ρόλο κεντρικού επιθετικού, ήταν αναμφίβολα μια κίνηση που ενθουσίασε το κοινό των Κιτρινόμαυρων. Ο ενθουσιασμός, όμως, περιορίστηκε στην ημέρα της ανακοίνωσης του deal, διότι σε επίπεδο παραγωγικότητας ο 35χρονος βετεράνος δεν μπόρεσε να ανταποκριθεί. Μετά από μόλις ένα γκολ και μία ασίστ σε έντεκα συμμετοχές, βρέθηκε η χρυσή τομή για να αποδεσμευθεί το καλοκαίρι του 2023, έναν χρόνο πριν δηλαδή από το τέλος του συμβολαίου του.

Σεζόν: 2022-23

Συμμετοχές: 10

Γκολ/Ασίστ: 3/0

Το «Μαρσέλο έλα, μας έχει πιάσει τρέλα» ήταν το σύνθημα του καλοκαιριού. Ο Μαρσέλο ήρθε, καθυστέρησε να κάνει ντεμπούτο μέχρι τον Οκτώβριο κι όταν αυτό συνέβη, δεν μπόρεσε ποτέ να καθιερωθεί στο αρχικό σχήμα των Ερυθρόλευκων. Highlights του θα παραμείνουν τα τρία γκολ επί του Ατρομήτου στο Κύπελλο Ελλάδος, οι μοναδικές στιγμές που οι φίλοι του Ολυμπιακού φώναξαν ρυθμικά το όνομά του μετά το ντελίριο ενθουσιασμού στη φιέστα για την άφιξή του τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Loading...