Ολυμπιακός: Η πειστική εμφάνιση του Κανός μετά από μία φοβερή προσωπική του απώλεια και το «φάουλ» του Γκορτσίλα

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η πειστική εμφάνιση του Κανός μετά από μία φοβερή προσωπική του απώλεια και το «φάουλ» του Γκορτσίλα

bet365

Ο Ισπανός εξτρέμ λίγες ημέρες μετά την απώλεια της μητέρας του βίωσε για πρώτη φορά την αποθέωση στο Καραϊσκάκη για το γκολ του ενώ από αυτό το ματς με το ευρύ 6-1 μας μένει και ο Γκορτσίλας για λάθος λόγους. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός ήθελε αυτό το ματς με τον Παναιτωλικό όχι μόνο για τη νίκη του αλλά και για να κερδίσει ηρεμία, ψυχολογία και ακόμα και αυτοπεποίθηση μετά την ήττα του από την ΑΕΚ στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας. Ο Μίτσελ επέλεξε να πάει σε μία 11άδα με αρκετές αλλαγές στον αγώνα της Δευτέρας στο Φάληρο, πάντα σχετικά με τον αγώνα του Κυπέλλου. Δεν πήγε σε φουλ ροτέισον αλλά οι διαφοροποιήσεις ήταν αρκετές. Το γρήγορο 1-0 αλλά και το 2-0 πριν καν κλείσει το α' μέρος έδωσαν μία ασφάλεια και μία σχετική άνεση στον Ολυμπιακό.

Και ήρθε μετά το β' μέρος για αυτό το ευρύ 6-1. Εκτός όμως του ότι αυτή η αναμέτρηση επανέφερε τον πειραϊκό σύλλογο στα νικηφόρα αποτελέσματα του δίνει και ένα... πάτημα να είναι πιο ήρεμος για τη συνέχεια και αυτό δεν αφορά μόνο την ομάδα και τους παίκτες αλλά έχει να κάνει και με το τεχνικό επιτελείο της. Γενικά δηλαδή ένα μικρό... μαξιλαράκι - εάν μπορούμε να το θέσουμε έτσι - ενόψει της δύσκολης συνέχειας που τον περιμένει.

Είναι ένα παιχνίδι από το οποίο γενικά μπορούμε να βρούμε πρόσωπα. Όμως προσωπικά επιλέγω να δώσω έμφαση στον Κανός. Να ρίξω το βάρος εκεί.

Ο Ισπανός μεσοεπιθετικός λίγες ημέρες μετά την απώλεια της μητέρας του και των δύσκολων στιγμών που βίωσε πάτησε στο χορτάρι του Καραϊσκάκη. Όχι μόνο σκόραρε αλλά κέρδισε και το πέναλτι από το οποίο βρήκε μετά δίχτυα ο Χάμες, όπως επίσης από τα δικά του πόδια ξεκινάει η φάση του 6-1 με το γκολ του Βαλμπουενά (δηλαδή συμμετοχή σε 3 γκολ, εκ των οποίων στα 2 την πλέον βασική). Μόλις βρήκε δίχτυα για το 4-1 τι πιο φυσικό και ανθρώπινο από το να αφιερώσει το τέρμα του αυτό στη μαμά του, σηκώνοντας τη φανέλα του. Σε μία έντονη και πολύ συγκινητική στιγμή για τον εξτρέμ Κανός για ένα πρόσωπο με το οποίο ήταν φοβερά δεμένος, κάτι φυσικό και λογικό. Σε μία πειστική, πειστικότατη, εμφάνισή του και μάλιστα πρώτη φορά στο Καραϊσκάκη και μπροστά στον κόσμο του Ολυμπιακού, που τον αποθέωσε.

Και τότε ο ρέφερι Γκορτσίλας αποφάσισε / έκρινε εκείνη τη στιγμή πως ήταν ΟΚ να του δείξει κίτρινη κάρτα για τον πανηγυρισμό του! Σε μία τέτοια ανθρώπινη στιγμή ο εν λόγω διαιτητής - που δεν στέκομαι στο εάν είναι καλός διαιτητής ή όχι για την προκειμένη περίπτωση καθώς κατ' εμέ άλλο είναι το ζητούμενο - διάλεξε να πάει με το... γράμμα του Νόμου σε ένα παιδί που ανθρώπινα ήθελε να αφιερώσει το τέρμα του χωρίς καν να βγάλει τελείως τη φανέλα του - σε ένα γκολ που βγήκε με την επιμονή του και αλλαγή ποδιού - στη μαμά του που είχε φύγει από τη ζωή. Αυτό σίγουρα ήταν ένα «φάουλ» από τον Έλληνα ρέφερι. Δεν είχε κανένα αντίκρισμα μία τέτοια κίνηση. Θεωρώ ότι λειτούργησε για τα καλά λανθασμένα ο Γκορτσίλας και τουλάχιστον ελπίζω να κατάλαβε το λάθος του αυτό και να μην ξαναλειτουργήσει έτσι.

ΡΟΝΤΙΝΕΙ1

Η κλάση του Ροντινέι, ο... φορτσάτοι Χάμες και Φορτούνης και ένα πρόβλημα που εμφανίστηκε ξανά

Ο Βραζιλιάνος δεξιός μπακ είναι μία από τις προσθήκες που κάνουν τους ανθρώπους του Ολυμπιακού να χαμογελούν για τα καλά. Ένας από τους πιο ποιοτικούς ακραίους μπακ του Πρωταθλήματος και σίγουρα αυτή τη στιγμή ο τοπ ακραίος μπακ των Πειραιωτών. Σε μία σεζόν που ο Ολυμπιακός είδε αρκετές προσθήκες του να μην βγαίνουν εδώ δείχνει να πετυχαίνει διάνα.

Ο Ροντινέι είναι μία περίπτωση με μεγάλη προοπτική και που εκτός από την ασίστ του στον Μπακαμπού με τον Παναιτωλικό βρέθηκε να βγάζει (και έβγαλε γενικά στον αγώνα) φοβερή ποιότητα. Ειδικά στο κομμάτι από τη μέση και μπροστά. Ναι στα μετόπισθεν δεν είναι τέλειος. Δεν είναι σούπερ στις επιστροφές του, όμως γενικά είναι ένας παίκτης που ήδη βοηθάει και έχει τη δυνατότητα να δώσει πολλά ακόμα στον Ολυμπιακό.

Ο δε Μπακαμπού με αυτά και με αυτά έφτασε τα 10 τέρματα με τη φανέλα του Ολυμπιακού με αυτό το τέρμα του στο 1-0 και το ξεπέταγμά του. Δεν τα λες και λίγα. Υπάρχουν βέβαια και τουλάχιστον άλλα 2 πρόσωπα στο ματς αυτό. Δύο ποιοτικοί παίκτες που πήγαν... φορτσάτοι στον αγώνα. Ο ένας είναι ο Φορτούνης που ακόμα και σε ένα ματς που δεν είναι ντέρμπι μας θύμισε ξανά τα δημιουργικά του χαρίσματα και μάλιστα από 2 στατικές φάσεις, φάσεις από τις οποίες δεν σκοράρει καθόλου εύκολα - από εκεί - ο Ολυμπιακός. Φάουλ για το κεφάλι του Σωκράτη για το 2-0 και κόρνερ για το κεφάλι του Χάμες για το 3-1.

ΦΟΡΤΟΥΝΗΣ1-2

Υπήρξε προφανώς και ο σταρ Χάμες Ροντρίγκες που είχε 2 γκολ στο ματς (ένα με κεφαλιά και ένα με πέναλτι) και έφτιαξε το τέρμα του Κανός. Άρα είχε συμμετοχή σε 3 γκολ. Ένα γεμάτο παιχνίδι για τον Κολομβιανό που επίσης το είχε ανάγκη. Που το ήθελε πολύ σε αυτό το χρονικό σημείο και ενώ και ο ίδιος ξέρει καλά το πόσο σημαντικός ήταν και παραμένει για τον σύλλογό του.

Από εκεί και πέρα ο Ολυμπιακός συνολικά ενδεχομένως να ήθελε να δει παραπάνω πράγματα από άλλους παίκτες του. Από τον Ραμόν πάντως ως αριστερό μπακ μία προσπάθεια την είδε. Σε σχέση όμως με την άμυνά του και την εν γένει λειτουργία της για ένα ακόμα παιχνίδι παρουσίασε σχεδόν ίδιο πρόβλημα όταν δέχθηκε τη μείωση του σκορ (προσωρινά όταν έγινε το 2-1). Αυτήν την... τάση που του βγαίνει κάποιες φορές να δέχεται γκολ χωρίς ο αντίπαλός του να κάνει τόσες φάσεις ή γενικά μαζεμένες ή μεγάλες ευκαιρίες. Ενδεχομένως βέβαια εάν δεν δεχόταν αυτό το 2-1 δεν θα βλέπαμε και τέτοια επιθετική αντίδραση μετά. Όπως και να έχει η δημιουργικά και επιθετική εικόνα του Ολυμπιακού σε τέτοιον αγώνα και τα έξι γκολ που έβαλε προφανώς και βάζουν αυτήν την παράμετρο σε δεύτερη μοίρα.

Ήταν άλλωστε μία αντίδραση μετά το 2-1 (τη μείωση του σκορ) με αρκετούς πρωταγωνιστές και ένα τόσο εμφατικό και ευρύ 6-1. Ένα πολύ πειστικό και μεγάλο σκορ παρότι υπήρξαν στιγμές στα μετόπισθεν (όχι πολλές αλλά υπήρξαν) που δεν λειτούργησε καλά ο Ολυμπιακός.

Είχε την εξήγησή της η αντίδραση του Μίτσελ στη συνέντευξη Τύπου

Με αφορμή την τοποθέτηση του Μίτσελ για τα έξι γκολ με τον Παναιτωλικό στη συνέντευξη Τύπου μετά τον αγώνα του Φαλήρου τελευταία χρονικά φορά που οι Ερυθρόλευκοι είχαν βάλει έξι τέρματα σε έναν αγώνα στο Πρωτάθλημα ήταν το 0-6 με τη Λαμία (εκτός έδρας βέβαια) τη σεζόν 2020-2021. Εάν θέλουμε να δούμε εντός έδρας τέτοιον αριθμό, βρίσκουμε 6 γκολ τη σεζόν 2016-2017 με το 6-1 με τη Βέροια. Τώρα σε σχέση με τα λεγόμενα του Ίβηρα κόουτς και αυτό το μίνι... ξέσπασμά του - εάν μπορούμε να το αναφέρουμε ή να το θέσουμε έτσι - η βάση έχει να κάνει με το ότι ο Μίτσελ νιώθει (ή τουλάχιστον αυτό δείχνει πως βγάζει προς τα έξω) πως για ότι κακό ή... στραβό μπορεί να υπάρχει αγωνιστικά στον Ολυμπιακό δέχεται πάντα - ή έστω τις περισσότερες φορές - εκείνος τα... πυρά.

Πως διαρκώς μπαίνει εκείνος στο... κάδρο των ευθυνών και με κάθε τρόπο. Οπότε με αυτόν τον τρόπο ήθελε να αναδείξει πως ναι το ματς με την ΑΕΚ και αυτή η βαριά ήττα προφανώς και δεν έκανε καθόλου καλό σε εκείνον με την ομάδα, όμως από την άλλη πως θα πρέπει να δει κανείς τη συνολική εικόνα και το τι δουλειά έχει γίνει επί των ημερών του. Και φυσικά ένα τέτοιο 6-1 του έδωσε την ιδανική ευκαιρία για να βγάλει όσα ήθελε από μέσα του και να εκφράσει δημόσια το πώς αισθάνεται.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.