Ολυμπιακός: Οι αριστεροί μπακ που αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια και δεν... έπιασαν και τα 104 ματς του Ρέαμπτσιουκ

Ολυμπιακός: Οι αριστεροί μπακ που αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια και δεν... έπιασαν και τα 104 ματς του Ρέαμπτσιουκ

Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Οι αριστεροί μπακ που αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια και δεν... έπιασαν και τα 104 ματς του Ρέαμπτσιουκ

bet365

Με αφορμή την προσθήκη του Ραμόν για τον Ολυμπιακό το Gazzetta θυμίζει περιπτώσεις αριστερών μπακ που δεν... περπάτησαν αγωνιστικά. Οι διαφορετικές περιπτώσεις των Τσιμίκα, Χολέμπας και Ρέαμπτσιουκ.

Προφανώς και ο Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ βγαίνει έξω από αυτήν την κατηγορία. Την κατηγορία των αριστερών μπακ που δεν έπιασαν στον Ολυμπιακό.

Ο διεθνής Μολδαβός - που είναι και κάτοχος του πορτογαλικού διαβατηρίου - από τη στιγμή που ήρθε στον Ολυμπιακό παίζει σερί, έχοντας φτάσει τα 104 ματς με 2 γκολ και 10 ασίστ. Είναι από σπάνιο έως δύσκολο ειδικά τα τελευταία χρόνια να βρούμε ακραίο μπακ στον Ολυμπιακό με τόσους πολλούς αγώνες αλλά και γενικά με σερί συμμετοχών.

ΟΛΕΓΚ1

Με αφορμή όμως την απόκτηση του Ραμόν έχουμε να σταθούμε και στο ότι υπήρχαν όμως και περιπτώσεις ακραίων αμυντικών (για το αριστερό άκρο δηλαδή σε αυτήν την περίσταση) που δεν... έπιασαν στον Ολυμπιακό. Ακόμα και παίκτες που ήρθαν ως δανεικοί με περγαμηνές όπως ο Βινάγκρε που πιθανώς είναι από τις πιο μεγάλες αγωνιστικές απογητεύσεις για τον πειραϊκό σύλλογο και αυτό κυρίως διότι προερχόταν από τη Premier και μία ομάδα όπως αυτή των Γουλβς.

Ο Βινάγκρε που φέτος ξαναπαίζει στη Premier αλλά με την Έβερτον έκανε μόνο 4 ματς με τον Ολυμπιακό και αποχώρησε στις αρχές του Γενάρη του 2021 μετά από διακοπή του δανεισμού του. Για φέτος να θυμίσουμε πως ο Ολυμπιακός πήρε τον νεαρό Ισραηλινό αριστερό μπακ, Ντορόν Λάιντνερ, που εν τέλει όμως δεν έκανε κανένα επίσημο ματς στην α' ομάδα και πήγε δανεικός στην Αούστρια. Αποκτήθηκε φυσικά και ένας μεγάλος σταρ, ο Μαρσέλο, που μέχρι τώρα δεν έχει κάνει τόσο μεγάλο ή σημαντικό αριθμό συμμετοχών ασχέτως με τις γκολάρες που έχει βάλει στο Novibet Κύπελλο Ελλάδας.

Εάν δούμε από το 2017 και μετά ο Ολυμπιακός είχε αυτά τα χρόνια αρκετούς αριστερούς μπακ. Το καλοκαίρι του 2017 έπιασαν Λιμάνι ο Κούτρης από τον ΠΑΣ Γιάννινα και ο Μίλιτς από τη Φιορεντίνα. Ο Κούτρης αρχικά ήταν βασικός στην ομάδα όμως από ένα σημείο και μετά και ειδικά όταν έπεσε πάνω στον Τσιμίκα άρχισε να πηγαίνει δανεικός σε ομάδες ενώ φέτος αποχώρησε για να κλείσει στη Πόγκον. Ο Μίλιτς έπαιξε σε 4 ματς μόνο και αποχώρησε μετά από έξι μήνες.

Το 2018-2019 ξεκινά η... εποχή Τσιμίκα. Του τοπ αριστερού μπακ του Ολυμπιακού τα τελευταία χρόνια. Το 2018-2019 έχοντας γυρίσει από δανεισμό κάνει σεζόν με 28 ματς και 3 ασίστ. Μία χρονιά μετά είχε 46 αγώνες με 7 ασίστ για να ακολουθήσει μετά η πολύ μεγάλη μεταγραφή του στη Λίβερπουλ. Ο Σερραίος αριστερός μπακ βέβαια δεν ήταν μεταγραφή. Ανήκε στον Ολυμπιακό και γύρισε από δανεισμό.

ΤΣΙΜΙΚΑΣ1

Το 2018 ο Ολυμπιακός πήρε τον Χατζισαφί από τον Πανιώνιο. Ο Ιρανός είχε μόνο 7 συμμετοχές. Το 2020 ήταν η σειρά του έμπειρου Χολέμπας που γύρισε και προσέφερε και του Βινάγκρε, όπως προαναφέραμε. Το 2021 αποκτήθηκε ως δανεικός ο Καρμπόβνικ ως μία επιλογή παίκτη που έπαιζε δεξιά και αριστερά στην άμυνα αλλά και ως χαφ. Έπαιξε πολύ λίγο και γύρισε στη Μπράιτον. Μέσα στην ίδια χρονιά βέβαια έκλεισε και ο Ρέαμπτσιουκ.

Οι αριστεροί μπακ που αποκτήθηκαν τα τελευταία χρόνια και δεν έπιασαν ή έπαιξαν ελάχιστα ή καθόλου

  • 2022-2023: Ντορόν Λάιντνερ
  • 2021-2022: Μίχαλ Καρμπόβνικ (δανεικός από Μπράιτον)
  • 2020-2021: Ρούμπεν Βινάγκρε (δανεικός από Γουλβς)
  • 2017-2018: Εσχάν Χατζισαφί και Χρβόγιε Μίλιτς

Οι αριστεροί μπακ που προσέφεραν

  • 2017-2019: Λεονάρντο Κούτρης με 56 ματς και 1 γκολ αλλά και 8 ασίστ
  • 2018-2020: Κώστας Τσιμίκας με 74 ματς και 10 ασίστ
  • 2020-2021: Χοσέ Χολέμπας με 38 ματς και 4 ασίστ
  • 2021 μέχρι σήμερα: Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ με 104 ματς με 2 γκολ και 10 ασίστ
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα