Ολυμπιακός: Η λάμψη του σταρ Χάμες, η ποιότητα του Μπιέλ και η απόκρουση - κλειδί του Πασχαλάκη

Δημήτρης Τομαράς Δημήτρης Τομαράς
Ολυμπιακός: Η λάμψη του σταρ Χάμες, η ποιότητα του Μπιέλ και η απόκρουση - κλειδί του Πασχαλάκη

bet365

Ο Ολυμπιακός έδωσε ένα μοναδικό επιθετικό show απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με αυτό το 5-0 κλείνοντας ιδανικά το 2022. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός έδωσε μία εξαιρετική αγωνιστική παράσταση στο φαληρικό γήπεδο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης με αυτό το 5-0. Ο κόσμος αποθέωσε τα αστέρια του Μίτσελ και άπαντες πήγαν στα σπίτια τους χαρούμενοι και γεμάτοι από ένα τέτοιο θέαμα.

Προσωπικά με αφορμή αυτό το παιχνίδι θα ήθελα να σταθώ κυρίως σε τέσσερα πρόσωπα. Τέσσερις παίκτες που θεωρώ πως έπαιξαν τον σημαίνοντα ρόλο τους. Ή πιο έντονα εάν θέλετε από τους άλλους.

Ο Μπιέλ που άνοιξε το σκορ και είχε συμμετοχή στο 3-0

Ο Ισπανός με αυτά και με αυτά έφτασε τα 5 γκολ και τις 2 ασίστ σε 17 αγώνες με τον Ολυμπιακό. Ο Πεπ Μπιέλ ως επί το πλείστον βάζει πολύ ωραία γκολ. Γκολ που κάνουν τη διαφορά και για το πως κινείται και για το πως εκτελεί. Τέρματα α οποία κυρίως τα βάζει από θέση δεκαριού.

ΜΠΙΕΛ1

Γκολ με σημασία. Όπως αυτό που έβαλε για το 1-0 με τον Αστέρα Τρίπολης και όπου είχε και τη συμμετοχή του στο 3-0 του Μπακαμπού με την πίεση ψηλά. Μάλιστα συμβολή είχε και στο να βγει η φάση του Γκάρι εάν και ο Ροντρίγκες τα έκανε μετά όλα μόνος του υπό την έννοια πως από το δικό του σουτ πήγε η μπάλα στον έμπειρο εξτρέμ. Ναι δεν έκανε το σούπερ ματς όμως ήταν κομβικός. Και η ποιότητά του φάνηκε ξανά.

Δεύτερος ιεραρχικά ο Πασχαλάκης και υπάρχει το γιατί

Η φάση όπου ο Μπαράλες θα μπορούσε να είχε κάνει το 1-1 είναι χαρακτηριστική. Ο Πασχαλάκης που κατά αρκετούς... χρεώθηκε ακόμα και τα δύο γκολ με τον ΠΑΣ (ότι είχε δηλαδή σημαντική ευθύνη) έκανε μία σπουδαία επέμβαση.

Εάν είχε σκοράρει ο Μπαράλες θα είχαμε να κάνουμε με άλλο ματς και βέβαια είναι 2ο διαδοχικό παιχνίδι όπου ο Ανδρούτσος στα δεξιά αντιμετωπίζει αρκετά αμυντικά προβλήματα. Στη δε ευκαιρία του Αστέρα με το δοκάρι χάνει τον παίκτη του έχοντας ξανά καίριο μερίδιο ευθύνης.

ΧΑΜΕΣ1

Η λάμψη του Χάμες με γκολ και ασίστ

Ο Κολομβιανός ήταν εκείνος που με τη σουτάρα του με φάλτσο έκανε το 2-0 και ο οποίος έχει... σερβίρει το γκολ του Μπακαμπού. Μπαίνει στην κατηγορία του MVP του αγώνα για μένα για το χρονικό σημείο που σκοράρει και βέβαια και για το ότι... κλειδώνει μετά ο αγώνας στο 3-0 με το πρέσινγκ του και την πάσα του στον Γαλλοκονκογλέζο φορ.

Έχει σίγουρα κάνει πιο καλό παιχνίδι συγκριτικά με την εικόνα του με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και βέβαια είναι αυτή του η ατομική ποιότητα, αυτή η λάμψη του και το ποδοσφαιρικό του άστρο που τον κάνουν να ξεχωρίζει.

Η διαφορετική άμυνα με Σωκράτη και Ντόι

Μπορεί και ήταν συγκυριακό. Το πιθανότερο όμως να μην ήταν ως προς αυτήν την αναμέτρηση. Η επιστροφή του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Ντόι έδωσε μία πιο σταθερή εικόνα στα μετόπισθεν. Αυτό το... πάντρεμα της εμπειρίας με τα νιάτα που σε σχέση με τον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα έβγαλε πιο καλό πρόσημο.

Η άμυνα δηλαδή του Ολυμπιακού - η οποία βέβαια ξανά είχε δυσκολίες κυρίως στο α' μέρος - έβγαλε μία άλφα βελτίωση. Ένα βασικό μείον της αμυντικής γραμμής είχε να κάνει με τον Ανδρούτσο στα δεξιά. Είχε την πιο κακή εικόνα από τους τέσσερις στην άμυνα. Γενικά δεν ενέπνεε σιγουριά. Ευτυχώς όμως για εκείνον και τον Ολυμπιακό ο Πασχαλάκης κράτησε το μηδέν.

Ο Ολυμπιακός βέβαια θα κάνει και άλλες μεταγραφές, όπως τόνισε και ο ίδιος ο Μίτσελ. Μεταγραφές και στην άμυνά του και την επίθεσή του. Και με δεδομένο πως οι περισσότερες - εάν όχι όλες - από αυτές τις μεταγραφές του προορίζονται για βασικές μονάδες θα έχει ενδιαφέρον το τι θα δούμε στη μεταγραφική αγορά του Γενάρη.

@Photo credits: INTIME, eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.