Για αυτό οι παίκτες του Παναθηναϊκού «πεθαίνουν» για τον Ιβάν

Για αυτό οι παίκτες του Παναθηναϊκού «πεθαίνουν» για τον Ιβάν

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Για αυτό οι παίκτες του Παναθηναϊκού «πεθαίνουν» για τον Ιβάν

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για τις δηλώσεις «μάθημα» του Σέρβου προπονητή του Παναθηναϊκού κατά την βράβευσή του από τον ΠΣΑΠΠ ως κορυφαίος τεχνικός του περσινού πρωταθλήματος.

Η παρουσία του Ιβάν Γιοβάνοβιτς στη βράβευσή του από τον ΠΣΑΠΠ αποτελεί το καλύτερο «μάθημα» προς κάθε νεαρό προπονητή, ο οποίος θέλει να αφήσει το στίγμα του από τον πάγκο. Η ομιλία του Ιβάν θα πρέπει να διδάσκεται από εδώ και στο εξής στις σχολές προπονητών. Παράλληλα, τα λεγόμενα του Σέρβου τεχνικού είναι η απάντηση στην ερώτηση «γιατί οι παίκτες του Παναθηναϊκού πεθαίνουν στο χορτάρι για αυτόν τον προπονητή»; Όποιος δεν έχει την δυνατότητα να «μυρίσει» τα αποδυτήρια του συλλόγου αυτή την διετία, έγινε θεατής της απάντησης στο παραπάνω ερώτημα.

Ο κόουτς Γιοβάνοβιτς πέρα από τις ποδοσφαιρικές του ιδέες, ξέχωρα από την μεταδοτικότητά του, πέρα από το πολύ καλό του επιτελείο και την εμπειρία που διαθέτει, είναι μετρ της διαχείρισης των προσωπικοτήτων. Των ανθρώπων. Μετρ της ψυχολογίας, με μία συμπεριφορά, η οποία δημιουργεί πρώτα οικογένεια και μετά ομάδα. Εξάλλου, το κύριο χαρακτηριστικό του δικού του ΑΠΟΕΛ και του δικού του Παναθηναϊκού, είναι ακριβώς αυτό: Η συσπείρωση, η ενότητα, αυτή η «γροθιά» υπό την σκέπη του κοινού στόχου.

Στο μυαλό του κόουτς Ιβάν δεν υπάρχει ποτέ το «εγώ». Ακόμη και όταν πρέπει να παραλάβει ένα προσωπικό βραβείο, εκείνο του καλύτερου προπονητή για το περσινό πρωτάθλημα. Όπως έγινε απόψε, δηλαδή στο Μέγαρο Μουσικής. Υπάρχει μόνο το «εμείς», το μπροστά μέρος της φανέλας και ποτέ το πίσω, το τριφύλλι στο μέρος της καρδιάς και όχι το όνομα στη πλάτη. Υπάρχει το σύνολο. Για αυτό και στις πρώτες του λέξεις μίλησε για τους συνεργάτες του, για αυτό στη συνέχεια δύο φορές αποθέωσε τους παίκτες του.

«Ευχαριστώ και τους ποδοσφαιριστές μου, κάποιοι είναι και εδώ και χαίρομαι για αυτό. Το αξίζουν. Όλοι οι παίκτες είναι εκφραστές μια ιδέας και τους ευχαριστώ για αυτό που παρουσιάζουν. Ο προπονητής είναι πάντα ένα σημείο που συνδέει τον παίκτη με τον στόχο. Αν δεν είχα παίκτες με διάθεση να εκπληρώσουν τους στόχους, δεν θα τα είχαμε καταφέρει. Θέλουμε παίκτες με στόχο, να θέλουν να αφήσουν στίγμα και έτσι γίνονται τα πράγματα καλύτερα για εμάς».

Με τα παραπάνω λόγια, ο Γιοβάνοβιτς άναψε την καλύτερη δυνατή σπίθα στο εσωτερικού του οργανισμού ενόψει της επανέναρξης του πρωταθλήματος. Δεν είναι απλά ο προπονητής αυτής της ομάδας, δεν είναι απλά ο τεχνικός ηγέτης. Είναι ο δίκαιος «πατέρας» αυτής της οικογένειας και στη προσωπικότητά του αντανακλά η εικόνα του Παναθηναϊκού πάνω στο χορτάρι, με ποδοσφαιριστές έτοιμους να δώσουν και την... ζωή τους πάνω στο χορτάρι για εκείνον.

Υ.Γ1: Τεράστιο respect στον Αραούχο. Τεράστιο. Όπως και στον Τάσο Μπακασέτα για την δύναμή του να μιλήσει για το «τέρας» της κατάθλιψης. Το έχουμε γράψει πολλές φορές σε τούτη την γωνιά. Οι ποδοσφαιριστές είναι ΑΝΘΡΩΠΟΙ, δεν είναι αλγόριθμοι, δεν είναι ρομπότ, η ζωή δεν είναι playstation.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.