Aν ο Κέλετ ήθελε να ευνοήσει τον Παναθηναϊκό, γιατί δεν έδωσε αυτό το πέναλτι; (vid)

Aν ο Κέλετ ήθελε να ευνοήσει τον Παναθηναϊκό, γιατί δεν έδωσε αυτό το πέναλτι; (vid)

Νίκος Αθανασίου Νίκος Αθανασίου
Aν ο Κέλετ ήθελε να ευνοήσει τον Παναθηναϊκό, γιατί δεν έδωσε αυτό το πέναλτι; (vid)

bet365

Ο Νίκος Αθανασίου γράφει για μια φάση του ντέρμπι που πέρασε στα «ψιλά» και που βάζει τέλος στην όποια επιχειρηματολογία περί... προγραμματισμένης εύνοιας του Παναθηναϊκού στο ντέρμπι.

Eίναι τόσο μεγάλη η τοξικότητα στο ελληνικό ποδόσφαιρο που και να θέλεις να αγιάσεις δεν μπορείς. Σε τούτη την γωνιά θέλουμε, αγαπάμε, είναι το μεράκι μας να ασχολούμαστε με το κανονικό ποδόσφαιρο αλλά μερικές φορές δεν γίνεται να κλείσεις τα μάτια και να κάνεις πως δεν ακούς και δεν βλέπεις τα όσα γίνονται.

Σε μία κανονική χώρα το σημερινό σημείωμα θα ήταν για την αλλαγή στον τρόπο που πρέσαρε ο Ολυμπιακός από το 25' και έπειτα, βάζοντας δύσκολα στο «τριφύλλι», θα ήταν για τις κακές επιστροφές του Παναθηναϊκού όταν έχανε την μπάλα, τις αγωνιστικές λεπτομέρειες εκείνες που συνέθεσαν τον πίνακα του αιωνίου ντέρμπι.

Από το βράδυ της Κυριακής, όμως, σε ένα φεστιβάλ τοξικότητας υπάρχει μια επιχείρηση, ώστε το άσπρο να γίνει μαύρο και να μειωθούν τα αγωνιστικά επιτεύγματα του Παναθηναϊκού, ο οποίος είναι πρώτος, αήττητος και με διαφορά από ΑΕΚ και Ολυμπιακό.

Μία τοξικότητα, στην οποία το τελευταίο διάστημα, μεταξύ άλλων, πρωταγωνιστεί ένας οργανισμός που έχει κατακτήσει τα τρία τελευταία πρωταθλήματα και στα τελευταία 26 χρόνια, έχει φτάσει στον τίτλο 22 φορές. Λες και απαγορεύεται μία χρονιά να πάρει άλλος πρωτάθλημα, λες και είναι τόσο δύσκολο να παραδεχθείς τα ποδοσφαιρικά λάθη σου και να κοιτάξεις μπροστά, διορθώνοντας την κατάσταση.

Όπως ολόκληρος ο οργανισμός των «πρασίνων» αναγνώρισε την καθολική ανωτερότητα της ομάδας του Μίτσελ στο χθεσινό παιχνίδι. Γιατί να μην το κάνει, κανείς; Γιατί να βαφτίσεις το κρέας... ψάρι; Αμέσως μετά το ματς γράψαμε εδώ πως ο Ολυμπιακός ήταν πολύ καλύτερος και πλήρωσε το λάθος του Άβιλα, το οποίο αναφέρει πρωτοσέλιδα μέχρι και το «ΦΩΣ», μετά την παραδοχή του Μίτσελ αμέσως μετά το τέλος του αγώνα. Χθες ήταν «κλοπή», σήμερα ολοένα και πληθαίνουν οι αναφορές για «λάθος του Άβιλα».

fff

Σε ένα βράδυ μπορούν να γίνουν όλα, ο Παναθηναϊκός σε κακό βράδυ, ο Ολυμπιακός στη κορυφαία του εμφάνιση φέτος. Συμβαίνει. Αυτό δεν σημαίνει, όμως, πως το -10 είναι άδικο, ούτε ένα ματς μπορεί να σβήσει την πορεία της έως τώρα σεζόν. Η αντίδραση των οπαδών που τίγκαραν την Λεωφόρο και φώναζαν «πρωτάθλημα θα πάρουμε» με το σκορ στο 1-0 είναι ενδεικτική για την αξιολόγηση της πορείας των «πρασίνων». Ίσα-ίσα, λοιπόν, που η συγκεκριμένη διαφορά απονέμει δικαιοσύνη για τους δρόμους που περπάτησαν οι δύο σύλλογοι στον προγραμματισμό τους αλλά και πάνω στο χορτάρι.

Από κει και πέρα και όσον αφορά τον δήθεν «δόλο» του Κέλετ. Σε αυτή την χώρα τα τελευταία πολλά χρόνια έχουμε δει και έχουμε διδαχθεί πως σφυρίζει ένας διαιτητής που θέλει να ευνοήσει μια ομάδα. Ειδικά στην «μαύρη» εποχή πριν να έρθει το VAR και σε μεγάλο βαθμό να αλλάξει την κατάσταση σε συνδυασμό με την παρουσία ξένων διαιτητών.

Αν, λοιπόν, ο Δανός ρέφερι είχε έρθει στην Αθήνα για να «παίξει» Παναθηναϊκό δεν θα έδινε πέναλτι στο παρατεταμένο τράβηγμα του Παπασταθόπουλου πάνω στον Σπόραρ που στο φινάλε «γκρεμίζει» τον Σλοβένο επιθετικό εντός περιοχής; Ποιος ρέφερι σε «αποστολή» δεν θα έδινε σε αυτή την φάση την εσχάτη των ποινών;

Προφανώς και ένας κανονικός διαιτητής θα έπρεπε να υποδείξει την παράβαση που είναι πεντακάθαρη γιατί ο στόπερ του Ολυμπιακού το μόνο που κάνει στη φάση είναι να τραβάει τον αντίπαλο, αλλά εδώ ζούμε σε μια κατάσταση που «εκεί που μας χρωστούσαν, μας πήραν και το βόδι». Αν επίσης ήθελε να βγάλει νικητή τον Παναθηναϊκό θα απέβαλλε με δεύτερη κίτρινη κάρτα τον Μπακαμπού με το γράμμα του νόμου για σκληρό μαρκάρισμα.

Κατανοούμε και καταλαβαίνουμε την ανάγκη του Ολυμπιακού να συσπειρώσει το κοινό του, να έχει έναν στόχο για το υπόλοιπο της σεζόν(το -10 είναι μεγάλη διαφορά αλλά όχι μη αναστρέψιμη σε πρωτάθλημα με playoffs), αντιλαμβανόμαστε και το ανοιχτό «μέτωπο» με την κυβέρνηση.

Ο Παναθηναϊκός, όμως, όλη η Ελλάδα το ξέρει πως ούτε ασχολείται ούτε θα ασχοληθεί ποτέ με την επιβολή εξουσίας στα κέντρα αποφάσεων. Καλώς ή κακώς, αυτός είναι ο Γιάννης Αλαφούζος και δεν πρόκειται να αλλάξει μετά από δέκα χρόνια ενασχόλησης με το αντικείμενο. Άρα, λοιπόν, το αφήγημα περί εύνοιας του «τριφυλλιού» είναι το καλύτερο ανέκδοτο.

Αυτά εν ολίγοις και από σήμερα «κλείνει» το κεφάλαιο ντέρμπι, καθώς ο Παναθηναϊκός την Τετάρτη έχει ένα πάρα πολύ δύσκολο παιχνίδι στο Αγρίνιο κόντρα στον Παναιτωλικό και πρέπει να επιστρέψει στις νίκες, να πάρει και το ματς με τον Ατρόμητο και στη διακοπή να μαζέψει το κομμάτια του, με κυρίαρχο μέλημα την μεταγραφική ενίσχυση, για την οποία θα μιλήσουμε στην ώρα της. Από την επόμενη εβδομάδα δηλαδή...

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Νίκος Αθανασίου
Νίκος Αθανασίου

Από τότε που θυμάται την ύπαρξή του o Νίκος Αθανασίου, λατρεύει τον Παναθηναϊκό και το ποδόσφαιρο. Από το 2008 μέχρι και σήμερα είναι υπεύθυνος για το ρεπορτάζ του Τριφυλλιού στο δεύτερο σπίτι του, στο μεγαλύτερο επαγγελματικό όνειρο που θα μπορούσε να γίνει πραγματικότητα, στο Gazzetta.gr και ενώ είχε προηγηθεί η Αθλητική Ηχώ, το Κανάλι 1(90.4) και ένα πέρασμα από το Leoforos.gr. Στο πέρασμα των χρόνων δεν σταμάτησε ποτέ με την ίδια αγάπη και αφοσίωση να παίζει Football Manager, να ακούει όλων των ειδών τις μουσικές ακόμη και αν μέσα σε δέκα λεπτά μπορεί να συνυπάρξουν ο Μητροπάνος με τον Hoyem και ο Αργυρός με τους Active Member, να θεωρεί ομορφότερο μέρος στο πλανήτη το Αίας Κλαμπ και να μην μπορεί με τίποτα και για κανέναν λόγο να παρακολουθήσει αγώνες από τα μπουθ της Λεωφόρου, βρίσκοντας πάντα εναλλακτικές για να συνδυάζει τη δουλειά με την... τρέλα. Τα τελευταία χρόνια μαθαίνει, αναλύει και παρατηρεί το αγαπημένο του σπορ μέσα από μια σειρά επιμορφωτικών προγραμμάτων και διπλωμάτων management, ανάλυσης, τακτικής και scouting, τα καλύτερα «δώρα» που θα μπορούσε ποτέ να κάνει στον εαυτό του σε σχέση με το ποδόσφαιρο.