Τι έχει γίνει στα ντέρμπι αιωνίων, όταν ο ΠΑΟ ήταν φαβορί ή μπροστά από τον Ολυμπιακό!

Τι έχει γίνει στα ντέρμπι αιωνίων, όταν ο ΠΑΟ ήταν φαβορί ή μπροστά από τον Ολυμπιακό!

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος καταγράφει στο blog του στο gazzetta τα (εντυπωσιακά) αποτελέσματα που έχουν προκύψει στα συνολικά 11 παιχνίδια στα οποία ντέρμπι αιωνίων ξεκίνησε με τον ΠΑΟ να έχει το πάνω χέρι έναντι του Ολυμπιακού, όπως συμβαίνει και τώρα.

Αντί προλόγου: Στο Αζερμπαϊτζάν τα έχουν με την ίδια την Γκαραμπάγκ, αλλά και τον…Ολυμπιακό, γιατί η πρωταθλήτρια τους δεν συνέχισε στα νοκ άουτ του Γιουρόπα Λιγκ. Θεωρούν ότι το κλειδί της πρόκρισης ήταν το Γκαραμπάγκ-Ολυμπιακός 0-0, διότι με άσο σε εκείνο το ματς η 2η θέση θα είχε κριθεί υπέρ των Αζέρων ό,τι αποτελέσματα κι αν έρχονταν στην τελευταία αγωνιστική.

Μας αρέσει δεν μας αρέσει, αποτελεί μία πραγματικότητα ότι το ντέρμπι αύριο στη Λεωφόρο έχει ένα φαβορί, κι αυτό είναι ο Παναθηναϊκός. Απ΄ όποια πλευρά κι αν το δούμε.

Ο Ολυμπιακός είναι 10 βαθμούς πίσω, δεν έχει φέρει ούτε καν ισοπαλία στα άλλα δύο ντέρμπι που έδωσε στο φετινό πρωτάθλημα (1-2 από ΠΑΟΚ μέσα και από Άρη έξω) και προέρχεται κι από ευρωπαϊκό παιχνίδι την Πέμπτη το βράδυ, με άλλη μία ήττα του, άρα όχι ιδανική ψυχολογία.

Ο Παναθηναϊκός είναι γηπεδούχος, ξεκούραστος, δεν έχει χάσει ούτε βαθμό στις 10 πρώτες αγωνιστικές και στην περασμένη σεζόν σε τέσσερα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό δεν έχασε κανένα: κέρδισε τα δύο (με 1-0 μέσα και 2-1 έξω) κι έφερε δύο ισοπαλίες (λευκές) στα άλλα δύο (μέσα κι έξω).

Υπό αυτές τις συνθήκες, νομίζω ότι έχει ενδιαφέρον να ανατρέξουμε στο παρελθόν και να δούμε τι έγινε στα μεταξύ τους ντέρμπι εδώ και μία 25ετία όταν ήταν φαβορί ο Παναθηναϊκός!

12.11.2000 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-0, αμέσως μετά τα παιχνίδια για το Τσάμπιονς Λιγκ ΠΑΟ-Γιούβε 3-1 (πρόκριση) και Λιόν-Ολυμπιακός 1-0 (αποκλεισμός)

21.3.2001 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 1-4 για το Κύπελλο με το πρώτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ να έχει λήξει 1-1 με τον ΠΑΟ καλύτερο

11.5.2003 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-0 στη Ριζούπολη, με τον ΠΑΟ να στέφονταν πρωταθλητής ακόμη κι αν έχανε 0-1

28.8.2005 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-2 αμέσως μετά το ΠΑΟ-Βίσλα 4-1 με πρόκριση στο Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την ήττα 1-3 στην Πολωνία

16.1.2008 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 4-0 για το Κύπελλο, τρεις ημέρες μετά το Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1, με τον ΠΑΟ καλύτερο

9.11.2008 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-0, αμέσως μετά το Βέρντερ-ΠΑΟ 0-3 για το Τσάμπιονς Λιγκ

21.3.2010 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-1 με τον ΠΑΟ στο +7 στη βαθμολογία να θέλει νίκη για να το πάρει και ουσιαστικά το πρωτάθλημα

palacios_masouras

Και στις εφτά περιπτώσεις στις οποίες ο ΠΑΟ ήταν φαβορί, είτε παίζοντας στη Λεωφόρο, είτε στο ΟΑΚΑ, είτε στο Καραϊσκάκη, είτε στη Ριζούπολη, απέτυχε να κερδίσει τον Ολυμπιακό. Για την ακρίβεια έχασε τις πέντε φορές και απλά έφερε 0-0 στις άλλες δύο. Σε κατάμεστα από κόσμο του γήπεδα…

Βεβαίως, επειδή ο Ολυμπιακός έχει φέρει σχεδόν τέλεια αποτελέσματα όταν δίνει ντέρμπι με τον αιώνιο αντίπαλο του κι είναι φαβορί ο Παναθηναϊκός δεν σημαίνει ότι ντε και καλά το ίδιο θα συμβεί κι αύριο. Αν μη τι άλλο, όμως, κάτι δείχνει κι αυτό το δεδομένο.

Θέλετε και κάτι άλλο; Τι έχει συμβεί στα μεταξύ τους ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό να είναι πιο μπροστά από τον Ολυμπιακό στη βαθμολογία, όπως είναι και τώρα;

11.5.2003 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 3-0 την 29η και προτελευταία αγωνιστική, στη Ριζούπολη, με τον ΠΑΟ 1ο με 67 βαθμούς και τον Ολυμπιακό 2ο με 64 και τον ΠΑΟ να έπαιρνε το πρωτάθλημα και με ήττα 0-1 κι 1-2, αφού είχε κερδίσει το πρώτο ματς στη Λεωφόρο με 3-2.

18.4.2004 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 2-2 την 26η αγωνιστική, με τον ΠΑΟ 1ο με 64 βαθμούς και τον Ολυμπιακό 2ο με 62. Και τον Ολυμπιακό να παίζει με 10 παίκτες λόγω αποβολής του Τζιοβάνι στο 72ο λεπτό.

29.11.2009 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 2-0 (Μήτρογλου) την 12η αγωνιστική, με τον ΠΑΟ 1ο με 29 βαθμούς και τον Ολυμπιακό 2ο με 27.

21.3.2010 ΠΑΟ-Ολυμπιακός 0-1 (Ντάρμπισαϊρ) την 27η αγωνιστική, με τον ΠΑΟ 10 με 61 βαθμούς και τον Ολυμπιακό 3ο με 54.

19.11.2011 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1 την 10η αγωνιστική (ουσιαστικά 8η), με τον ΠΑΟ 1ο με 19 βαθμούς και τον Ολυμπιακό 2ο με 17.

11.11.2018 Ολυμπιακός-ΠΑΟ 1-1 την 10η αγωνιστική, με τον ΠΑΟ 3ο με 20 βαθμούς και τον Ολυμπιακό 4ο με 19. Ο ΠΑΟ 14 είχε τυπικά, γιατί είχε ξεκινήσει με -6 το πρωτάθλημα.

brignoli_olympiakos

Άρα, σε έξι περιπτώσεις στις οποίες ο ΠΑΟ ήταν μπροστά στη βαθμολογία από τον Ολυμπιακό, ο ΠΑΟ δεν κέρδισε ποτέ, με τον Ολυμπιακό να έχει τρεις νίκες και τα άλλα τρία παιχνίδια να έληξαν ισόπαλα.

Είναι μία παράμετρος κι αυτή στο ίδιο μήκος κύματος με την προηγούμενη. Και συναφής: όταν ο ΠΑΟ δείχνει να έχει το πάνω χέρι, ο Ολυμπιακός πάντα βρίσκει τον τρόπο και νικάει η, έστω δεν χάνει.

Μιλάμε για συνολικά 11 ντέρμπι αιωνίων (7+6=11, γιατί τα δύο υπάρχουν και στις δύο παραμέτρους), με έξι νίκες του Ολυμπιακού και πέντε ισοπαλίες.

Να δούμε λοιπόν αν κι αυτή τη φορά η ιστορία επαναληφθεί αύριο το βράδυ στη Λεωφόρο, με τον ΠΑΟ για πρώτη φορά εδώ και κάποιες…δεκάδες χρόνια να είναι στο +10 από τον Ολυμπιακό!

Άσχετο: Ειλικρινά θέλω να ζητήσω συγνώμη γιατί στο χθεσινό live chat απάντησα σε πολύ λίγα ερωτήματα. Αλλά παρότι η επικοινωνία κράτησε πάνω από δύο ώρες, δεν πρόλαβα όχι να απαντήσω αλλά ούτε να δω έστω τις μισές και πλέον ερωτήσεις, αφού ήταν τόσες πολλές και κατ΄επέκταση χρονικά αδύνατο. Θα μιλήσω με το gazzetta και μέσα στη διακοπή του πρωταθλήματος θα βρούμε την ευκαιρία πιστεύω να το επαναλάβουμε και τότε θα είμαι πιο… γρήγορος και μάλλον για περισσότερες ώρες στο λάπτοπ…

Τέλος πάντων, δείτε εδώ το γκολ με το οποίο ο Τσούμιτς έσωσε τη Βοϊβοντίνα από ντροπιαστικό αποκλεισμό στο Κύπελλο της Σερβίας.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Κώστας Νικολακόπουλος
Κώστας Νικολακόπουλος

Ο Κώστας Νικολακόπουλος έγινε δημοσιογράφος από…σπόντα. Από τη Νομική και τη δικηγορία η, το επάγγελμα του δικαστικού, που υποτίθεται ότι ήταν στα πλάνα του (εξ ου κι οχαρακτηρισμός «ανακριτή» από τον Γ. Λούβαρη!), βρέθηκε ξαφνικά στον ΦΙΛΑΘΛΟ, όταν πρωτογεννήθηκε η ιδέα αυτής της εφημερίδας από τους Ν. Καραγιαννίδη και Ι. Μαθιουδάκη. Ένα χρόνο ρεπορτάζ Πανιώνιου και Αιγάλεω (μαζί), ένα χρόνο ΑΕΚ και από την άνοιξη του 1984 έως και σήμερα ρεπορτάζ Ολυμπιακού, όπου τα έχει δει όλα. Πρώτα τα λεγόμενα πέτρινα χρόνια και μετά πρωταθλήματα το ένα μετά το άλλο. Του αρέσει να γράφει για μεταγραφές, αλλά ο ίδιος τις αποφεύγει. Σε 40 χρόνια έχει κάνει δύο! Το 1992 στο ΦΩΣ του Θ. Νικολαϊδη και μετά στον ΓΑΥΡΟ που στη συνέχεια έγινε ένα με τον Κόκκινο Πρωταθλητή. Πάνω από μία δεκαετία καλύπτει το ρεπορτάζ του Ολυμπιακού στον Σπορ FM.