Ακαδημίες: Scout της Γιουβέντους στην Αθήνα για Δαρβίρα

Γιώργος Μανταίος
Ακαδημίες: Scout της Γιουβέντους στην Αθήνα για Δαρβίρα

bet365

To Gazzetta βρέθηκε στα γήπεδα των ακαδημιών της Super League και σας παρουσιάζει όλα όσα έγιναν το Σαββατοκύριακο

Είναι γνωστό ότι ο Ολυμπιακός διαθέτει στις ακαδημίες του ορισμένα από τα πιο «καυτά» projects του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ένα από αυτά είναι ο Χρήστος Δαρβίρας για τον οποίο ακούγονται πολύ εγκωμιαστικά σχόλια από την περσινή σεζόν, όταν ήταν ανάμεσα στους πρωταγωνιστές της κατάκτησης του τίτλου στην Κ15.

Ο 16χρονος (γεννημένος τον Ιανουάριο του 2007) έχει προσεγγίσει το ενδιαφέρον ομάδων του εξωτερικού και μία από αυτές έστειλε άνθρωπό της στην Αθήνα για να τον παρακολουθήσει διά ζώσης. Έτσι, σύμφωνα με αποκλειστικό ρεπορτάζ του Gazzetta, το Σάββατο στο γήπεδο της Προοδευτικής βρέθηκε scout της Γιουβέντους για να «σκανάρει» το «Νο10» της Κ17 του Ολυμπιακού στο ματς με τον ΟΦΗ. Ο Ιταλός συνοδευόταν από τον agent Θεόφιλο Καρασαββίδη ο οποίος είναι γνωστό ότι έχει ισχυρές διασυνδέσεις στη γειτονική χώρα. Εκ του αποτελέσματος, θα πρέπει μάλλον να έφυγε ευχαριστημένος απ΄όσα είδε καθώς ο Δαρβίρας έκανε χατ-τρικ μέσα σε 22 λεπτά (11΄,13΄,33΄) και λίγο μετά ο Δημήτρης Μαυρογενίδης τον απέσυρε! Ήταν ακόμα μία κίνηση fair play του προπονητή του Ολυμπιακού καθώς στο σημείο εκείνο το σκορ είχε γίνει ήδη 5-0 για τους «ερυθρόλευκους» (τελικό 6-0). Η ενέργεια αυτή του έμπειρου κόουτς έρχεται προς επίρρωση του άρθρου που δημοσιεύσαμε την περασμένη εβδομάδα, σχετικά με τη σημασία του ευ αγωνίζεσθαι σε αυτές τις ηλικίες. Δεν υπάρχει κανένας λόγος να «ξεφύγει» το σκορ, όταν η ανωτερότητα μίας ομάδας είναι δεδομένη.
Αφού παρακολούθησε τον Δαρβίρα να ολοκληρώνει την Α΄ φάση του πρωταθλήματος Κ17 ως πρώτος σκόρερ με συνολικά 7 γκολ, ο εκπρόσωπος των «Μπιανκονέρι» έμεινε στον Κορυδαλλό και για το αμέσως επόμενο ματς, που ήταν το πρώτο μεγάλο ντέρμπι της Κ15. Ο Ολυμπιακός επικράτησε 1-0 (21΄ Τρικαλιώτης) του Παναθηναϊκού, δείχνοντας ότι ήταν πιο έτοιμος, εναντίον της πολύ ποιοτικής ομάδας του «Τριφυλλιού». Άναψαν καπνογόνο στο γκολ οι γονείς των παιδιών του Ολυμπιακού, μια εικόνα όχι και τόσο συμβατή για ματς 14χρονων, ωστόσο δεν μπορούμε να πούμε ότι «ξέφυγαν».
Στην συγκεκριμένη ηλικιακή κατηγορία, πάντως, τον πρώτο λόγο φαίνεται πως έχει ΠΑΟΚ ο οποίος νίκησε 5-1 τη Δόξα Δράμας και πλέον έχει τρεις νίκες σε τρία ματς με συντελεστή τερμάτων 15-1.

Και η Μίλαν στο Γαλάτσι!


Η σημερινή στήλη έχει πολύ «υλικό» με παρουσίες scout από το εξωτερικό. Έτσι, την Κυριακή στο Γαλάτσι και στο ΑΕΚ-ΠΑΟΚ 1-2 (Κ19) βρέθηκε τόσο ο scout της Γιουβέντους (ο οποίος αργότερα παρακολούθησε και το ματς Ολυμπιακός-Λαμία στο «Καραϊσκάκη»), αλλά και συνάδελφός του από τη Μίλαν! Σχετικά με τον τελευταίο, δεν διέρρευσε που ακριβώς είχε στραμμένη την προσοχή του, παρά μόνο ότι βασική «αποστολή» του ήταν να τσεκάρει παίκτες του ΠΑΟΚ. Έγινε ένα... περίεργο ματς με την ΑΕΚ απόλυτα κυρίαρχη επί 80 λεπτά να προηγείται και να έχει «κλειδώσει» τους Θεσσαλονικείς χάρη σε ένα εμπνευσμένο σύστημα με 4 παίκτες στις γραμμές και ανάμεσά τους τον Μαρούτση να «μαζεύει» ό,τι... περίσσευε. Ξαφνικά όλα αυτά έγιναν «στάχτη» καθώς οι αλλαγές της ΑΕΚ δεν βοήθησαν στη διατήρηση αυτής της εικόνας, ο ΠΑΟΚ άρχισε να πιέζει και με δύο γκολ μέσα σε ένα δίλεπτο (83΄,84΄) του Γιάννη Γκιτέρσου έκανε τη μεγάλη ανατροπή. Είναι η τέταρτη φορά που ο συγκεκριμένος παίκτης «καθαρίζει» για την ομάδα του, στις πρώτες οκτώ αγωνιστικές του πρωταθλήματος Νέων.

Πάνω από 1.000 θεατές βρέθηκαν στην κερκίδα του γηπέδου στο Άλσος Βεϊκου στο Γαλάτσι. Άνθρωποι και από τις δύο ομάδες, ο αθλητικός διευθυντής της ΠΑΕ ΑΕΚ, Μπρούνο Άλβες, αλλά και Ουκρανός εκπρόσωπος του Χοσέ Μπότο, τεχνικού διευθυντή του ΠΑΟΚ. Εκεί ήταν όλη η μανατζερική πιάτσα αφού εκτός από τον Καρασαββίδη και τον Ιταλό scout διακρίναμε τον Τόλη Μπακάλη, τον Παύλο Τοπίδη, τον Ευθύμη Κοτίτσα και επίσης εκπροσώπους από τα γραφεία του Χρήστου Γάτση, του Βασίλη Ρόβα και του Αντώνη Αποστολόπουλου.
Έτσι, ο «Δικέφαλος του Βορρά» έχει 21 βαθμούς, όσους και ο Ολυμπιακός που ξεπέρασε πολύ εύκολα το εμπόδιο της Λαμίας (3-1) στο Ρέντη. Εκεί, το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι το πρώτο ημίχρονο παρακολούθησαν ο Μίτσελ, ο Μαρσέλο, ο Χάμες Ροντρίγκες και άλλοι παίκτες της πρώτης ομάδας, καθώς ανέμεναν την αναχώρηση της αποστολής για το ματς των «μεγάλων».

* Στην Αθήνα βρέθηκε και ο Στέφανος Τζίμας. Ο φορ της Κ19 του ΠΑΟΚ έχει ανέβει στην Β΄ ομάδα, όμως βρέθηκε στην πρωτεύουσα καθώς είχε κανονίσει με τον φίλο του Λουκά Μαρούτση της ΑΕΚ να παρακολουθήσουν μαζί το ντέρμπι «Δικεφάλων» στην OPAP Arena. Έτσι και έγινε, το βράδυ της Κυριακής.

Όλοι στο πλευρό του Γιάννη Αγγελόπουλου

Ένα θλιβερό περιστατικό διαδραματίστηκε το Σάββατο στα Γιάννινα, στις καθυστερήσεις της αναμέτρησης Κ19 του ΠΑΣ με τον Αστέρα Τρίπολης (1-1). Στις καθυστερήσεις του αγώνα και σε μια φάση στο κέντρο του γηπέδου, ο Κωστέας των φιλοξενούμενων έκανε ένα άκρως επικίνδυνο μαρκάρισμα με τα δύο πόδια, με αποτέλεσμα να τραυματίσει πολύ σοβαρά τον Γιάννη Αγγελόπουλο του ΠΑΣ. Ο 18χρονος διακομίστηκε αμέσως στο νοσοκομείο με μεγάλη ζημιά στην ποδοκνημική και χειρουργήθηκε την Κυριακή. Ακολούθησε επεισόδιο με τον πατέρα του παίκτη να εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και να καταθέτει μήνυση στον επαγγελματία παίκτη του Αστέρα, τον σύλλογο της Αρκαδίας να απαντά με τον ίδιο τρόπο για την εισβολή, αλλά στη συνέχεια να επικρατεί η λογική και να αποσύρουν αμφότεροι τις μηνύσεις τους. Ήταν μία από τις στιγμές που κανείς γονιός δεν πρέπει να βιώσει.

Ο άνθρωπος αυτός ανέβηκε από την Αθήνα να δει τον γιο του, ο οποίος βρέθηκε «από σπόντα» στον ΠΑΣ. Ο Αγγελόπουλος είναι ένας πολύ καλός αμυντικός χαφ που έπαιζε χρόνια στον Παναθηναϊκό, βασικό στέλεχος της ομάδας Κ15 που έφτασε έως το Final Four το 2019. Τα επόμενα τρία χρόνια τα πέρασε στον Πανιώνιο και εφέτος επέστρεψε σε επίπεδο Super League καθώς έγινε φοιτητής στα Ιωάννινα. Στην αρχή έδειξε ότι δύσκολα θα προσαρμοζόταν στον ΠΑΣ αφού υπάρχουν πολλοί και καλοί παίκτες στο κέντρο, όμως στους τελευταίους 2-3 αγώνες είχε βρει ρυθμό, το Σάββατο ξεκίνησε βασικός και ήταν κορυφαίος μέχρι τη στιγμή που έγινε το μοιραίο.
Να του ευχηθούμε καλή ανάρρωση και αναμένουμε την επίσημη τοποθέτηση του Αστέρα για το συμβάν...


* Ο ΟΦΗ πήρε εκτός έδρας νίκη 1-0 επί του Άρη με σκόρερ τον Βασίλη Πιστικό (2005). Ωστόσο πρέπει να επισημάνουμε αφενός ότι οι «κιτρινόμαυροι» εμφανίστηκαν μετά από καιρό βελτιωμένοι, αφετέρου ότι το παιχνίδι έγινε στο πολύ όμορφο γήπεδο της Ανάληψης Πανοράματος και όχι στο επικίνδυνο για τους παίκτες «χωράφι» της Πυλαίας. Ελπίζουμε η αλλαγή αυτή να έχει μόνιμο χαρακτήρα.

* Ο Παναθηναϊκός έκανε μαζικό rotation στο εκτός έδρας ματς με τον Βόλο και οι θεωρητικά αναπληρωματικοί άρπαξαν την ευκαιρία. Το τελικό 4-0 με σκόρερ τους Κάτρη, Καλό, Ναλιτζή (2) επανέφερε τους «πράσινους» στις νίκες, ενώ η ψυχολογία παραμένει σε υψηλά επίπεδα λίγες ημέρες πριν από τη ρεβάνς με την Τρέντσιν (2/11) για το Youth League.

* Ο Ατρόμητος αναδεικνύεται σε σταθερή δύναμη του πρωταθλήματος Κ19. Εκεί που άλλοι (ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) υπέφεραν, οι «μπλε» του Πέτρου Κοντοβράκη πέρασαν με άνεση: 2-0 επί του Λεβαδειακού στο Άγιο Γεώργιο με τον Μπέκο να ανοίγει το σκορ. Το τελικό 2-0 διαμόρφωσε ο Γιώργος Λίλιος, ένας ακραίος μπακ (2005) που αποκτήθηκε το καλοκαίρι από τοπική ομάδα της Βοιωτίας, όμως δεν είχε πάρει ούτε λεπτό συμμετοχής. Το πρώτο ματς που έπαιξε ως βασικός ενώπιον των δικών του ανθρώπων (στο γήπεδο ήταν η οικογένειά του), το συνδύασε με γκολ. Ό,τι καλύτερο δηλαδή!

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα