ΑΕΚ: Στο ντεμπούτο του Σιντιμπέ «μίλησαν» η κλάση και η εμπειρία του

ΑΕΚ: Στο ντεμπούτο του Σιντιμπέ «μίλησαν» η κλάση και η εμπειρία του

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Στο ντεμπούτο του Σιντιμπέ «μίλησαν» η κλάση και η εμπειρία του

bet365

O Τζιμπρίλ Σιντιμπέ κατέγραψε αρκετά καλά ποσοστά σύμφωνα με το Wyscout στο παιχνίδι με τον ΠΑΣ Γιάννινα παρά το γεγονός ότι έπαιξε για πρώτη φορά με τους νέους του συμπαίκτες στην ΑΕΚ και ενώ είχε να αγωνιστεί σε επίσημο ματς εδώ και 5,5 μήνες.

Ο Ματίας Αλμέιδα από την αίθουσα Τύπου της OPAP Arena μετά το τέλος της αναμέτρησης με τον ΠΑΣ Γιάννινα, μιλώντας για το ντεμπούτο του Τζιμπρίλ Σιντιμπέ με τη φανέλα της ΑΕΚ παραδέχθηκε ότι παιχνίδι με παιχνίδι ο Γάλλος δεξιός μπακ θα γίνεται όλο και καλύτερος και θα εγκλιματίζεται όλο και πιο πολύ.

«Πιστεύω ότι και ο Σιντιμπέ επίσης προσπαθεί να προσαρμοστεί σε έναν διαφορετικό τρόπο απ’ ότι έπαιζε μέχρι τώρα. Είναι ένας παίκτης με μεγάλη εμπειρία. Έχει κερδίσει το Μουντιάλ. Αλλά η συμπεριφορά μου απέναντί του είναι ίδια με τους παίκτες που παίζουν επίσης δεξιά ή αριστερά. Όσο προχωράει και είναι καλύτερη η φυσική του κατάσταση, σίγουρα θα είναι καλύτερη και η απόδοσή του παιχνίδι με παιχνίδι», ανέφερε ο 48χρονος Αργεντινός τεχνικός.

Ο 30χρονος Γάλλος δεξιός μπακ θέλει σίγουρα περισσότερο χρόνο προκειμένου να «δέσει» καλύτερα στο κιτρινόμαυρο σύνολο. Ωστόσο, παρά το γεγονός ότι ο Σιντιμπέ αγωνίστηκε για πρώτη φορά με την κιτρινόμαυρη φανέλα παίζοντας σε επίσημο ματς μετά από 5,5 μήνες και παρότι δεν χρειάστηκε να... φορτσάρει, ικανοποίησε σε μεγάλο βαθμό. Και σε αυτό παίζει σίγουρα ρόλο και η κλάση του, αλλά και η εμπειρία που κουβαλάει. Στοιχεία που αρκούσαν για ένα θετικό ντεμπούτο παρότι δεν βρίσκεται ακόμα στο 100% της ετοιμότητας του.

Ο Σιντιμπέ στο ντεμπούτο με τον ΠΑΣ Γιάννινα

O Σιντιμπέ σε όλο το 90λεπτο ανεβοκατέβαινε συνεχώς την πλευρά βοηθώντας εκτός από το ανασταλτικό και στο δημιουργικό κομμάτι. Συνδυαζόταν με τον Ελίασον αλλά και τον Γιόνσον κάνοντας κούρσες, είτε πάνω στη γραμμή είτε συγκλίνοντας προς τα μέσα, ενώ οι επιστροφές του ήταν καίριες χωρίς να αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα αμυντικά. Και τη συμβολή του στη δεξιά πτέρυγα αναγνώριζε μετά το παιχνίδι και ο Ελίασον, που ήταν κυρίως εκείνος ο οποίος συνεργαζόταν μαζί του στον συγκεκριμένο χώρο του γηπέδου.

Γενικότερα η συμμετοχή του Σιντιμπέ στο παιχνίδι της ΑΕΚ στο ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα ήταν αρκετή, έχοντας μάλιστα και υψηλά ποσοστά επιτυχίας καθώς, όπως κατέγραψε το Wyscout, είχε 81% επιτυχημένες ενέργειες συνολικά, τη στιγμή που ο μέσος όρος στην καριέρα του ανέρχεται στο 68,5%. Είχε βέβαια και 14 λάθη κάτι που έχει να κάνει με το γεγονός ότι θέλει ακόμα ρυθμό.

Ο Σιντιμπέ στο ντεμπούτο με τον ΠΑΣ Γιάννινα

Στην ανασταλτική λειτουργία με την πληθωρική του παρουσία και τη σταθερότητά του ήταν απροσπέλαστος σύμφωνα με το Wyscout. Είχε 5/6 κερδισμένες αμυντικές μονομαχίες, 7/8 κερδισμένες δεύτερες μπάλες, 9 ανακτήσεις μπάλας και 1/2 κερδισμένες εναέριες μονομαχίες.

Πολύ ανεβασμένα ποσοστά είχε και στο δημιουργικό και επιθετικό κομμάτι με 3/3 επιτυχημένες επιθετικές μονομαχίες, 1/1 ντρίμπλες, 3/3 μακρινές μπαλιές, 2/2 σέντρες, 67% επιτυχία στις προωθητικές μπαλιές και 60% ακρίβεια τόσο στις πάσες στην τελική τρίτη όσο και μέσα στην περιοχή του αντιπάλου.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα