Ο επόμενος στόχος του Μελισσανίδη που δεν χρειάστηκε να ειδοποιήσει...

Ο επόμενος στόχος του Μελισσανίδη που δεν χρειάστηκε να ειδοποιήσει...

Γιώργος Τσακίρης Γιώργος Τσακίρης
Ο επόμενος στόχος του Μελισσανίδη που δεν χρειάστηκε να ειδοποιήσει...

bet365

Ο Γιώργος Τσακίρης εστιάζει σε όσα είπε ο Δημήτρης Μελισσανίδης και γράφει ποιος κατάλαβε ότι αποτελεί το στόχο του ιδιοκτήτη της Α.Ε.Κ. που αφορά γενικά το ελληνικό ποδόσφαιρο.

Ήταν η στιγμή του, όχι η μεγαλύτερη προφανώς, αυτή ήρθε στα εγκαίνια του γηπέδου που δημιούργησε, αυτού που μόνο εκείνος μπορούσε, εκείνη την ημέρα πέρασε στην αθανασία, αλλά η ώρα του να μιλήσει σε όλους ο Δημήτρης Μελισσανίδης. Δεν ήταν μια κουβέντα που αφορούσε αποκλειστικά τον ΑΕΚτζή και την ομάδα που υπηρετεί όπως ο ίδιος είπε, εννοείται πως όλη συνάντηση – ξενάγηση που μας έκανε είχε βασικό γνώμονα το υπέροχο νέο γήπδο της Ένωσης, όμως το μήνυμά του αφορούσε το ελληνικό ποδόσφαιρο, την επόμενη μέρα του, επί της ουσίας του και όπως εγώ το εισέπραξα: τον επόμενο στόχο του.

Να μπει ένα τέλος στη σκόπιμη από συγκεκριμένο μέρος (και απόλυτα κατευθυνόμενο) επιδίωξη απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου. Όπως έχετε πλέον ενημερωθεί και διαβάσει ο Δημήτρης Μελισσανίδης ζήτησε, όχι μια και δυο μόνο φορές, να μπει ένα τέλος έστω σαν αρχή από τη δική μας πλευρά στη τοξικότητα και την επιθετική αντιπαλότητα. Με όλους και προς όλους... Δεν είναι λίγο, όταν το ακούς από τον ίδιο τον Μελισσανίδη και δεν στο μεταφέρουν απλά σαν ένα μήνυμα, το είπε πολλές φορές, δέχτηκε ερωτήσεις πάσα για... γκολ για ατακάρες που θα προκαλούσαν αντιδράσεις και θα έριχναν... λάδι στη φωτιά.

Ωστόσο το μόνο που αρκέστηκε να πει, παρά το γεγονός ότι λίγες ώρες μόλις νωρίτερα ο αντιπρόεδρος του Ολυμπιακού, σε ματς που έχασε από τον ΠΑΟΚ, ασχολήθηκε με την ΑΕΚ και ενώ ο Παναθηναϊκός που συνιστά τον αιώνιο (τάχα μου) αντίπαλό του είναι στο συν 10 από την ομάδα τους, ήταν «θα μας τρελάνουν. Παίζουν με τον ΠΑΟΚ, πρώτος είναι ο Παναθηναϊκός και αυτοί ασχολούνται με την ΑΕΚ, με εμάς τα βάζουν και εμάς βρίζουν, τι να πει κανείς; Πραγματικά θα μας τρελάνουν». Πάνω σε αυτό δέχτηκε ερωτήσεις όταν αξίωσε να πέσουν οι τόνοι και να σταματήσει η τοξικότητα και επανέλαβε πολλές φορές ότι δεν πρέπει να δώσουμε συνέχεια.

«Αφήστε τους, μόνοι τους θα μείνουν, δεν το ξέρουν αλλά θα το καταλάβουν. Αφήστε τους, μη δώσετε εσείς συνέχεια, δεν χρειάζεται άλλη τοξικότητα το ποδόσφαιρό μας». Άλλες φορές μπορεί να σκεφτόμουν ότι το λέει έτσι, για να φανεί large, ανώτερος από δαύτους. Όμως το εννοούσε. Όπως και το «αν δεν το πάρουμε εμείς το πρωτάθλημα, χίλιες φορές να το πάρει ο Παναθηναϊκός, είναι πολύ μεγάλο club και θα το δικαιούται, δεν κατάλαβα;». Μια τοποθέτηση που στο πολεμικό σκηνικό του ποδοσφαίρου μας δεν αρέσει να ακούει ο Ενωσίτης. Κι όμως το είπε στεγνά, ειλικρινά και μπροστά σε όλους, όχι μόνο στους ρεπόρτερ της ΑΕΚ, αφού η συνάντηση είχε διευθυντές, αρθρογράφους και ρεπόρτερ ΑΕΚ...
...

Η αναγνώριση για την ΑΕΚ του Αλμέιδα!

Προσωπικά θα μείνω σε αυτό που ζήτησε, δεν ξέρω αν θα το υποστηρίξω στο άμεσο μέλλον με τα κείμενά μου, αλλά θεωρώ πως επόμενος στόχος του είναι να αλλάξει όλο αυτό το πολεμικό κλίμα και να ηρεμήσει η κατάσταση με τη τοξικότητα. Θαρρώ συνιστά κάτι που πρέπει να το αξιώνουν όλοι. Αν το επιδιώξουν και οι αντίπαλοι θα επιτευχθεί. Αν μαζευτούν οι τύποι σαν τον Λουτσέσκου που τα ισοπεδώνουν όλα με ένα «οι ομάδες της Αθήνας» και όποιον πάρει ο χάρος, αλλά και του αντιπροέδρου του Ολυμπιακού, μπορεί να ισιώσει λίγο το πράγμα. Μπορεί ξαναλέω... Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά φυσικά...

Έπειτα στέκομαι στο πόσο γεμάτα, πειστικά και όντας ενθουσιασμένος μίλησε για την ομάδα που παρουσιάζει ο Ματίας Αλμέιδα και με τρεις λέξεις τα είπε όλα: «Αυτή είναι ΑΕΚ»! Ακριβώς έτσι... Όπως το είπε. Και φυσικά το γεγονός ότι επισήμανε το θα έρθουν και σταβές. Λογικό είναι και εφόσον το αντιλαμβάνεται και το αναγνωρίζει πρώτος είμαστε δεδομένα σε εξαιρετικό δρόμο για το αγωνιστικό. Η δημιουργία του γηπέδου ήταν το ζήτημα που τον υποχρέωνε να μη κοιτάζει τίποτα άλλο. Τώρα όμως μπορεί να 'χει όλη την εικόνα στο... πιάτο του και θέλει να το εκμεταλλευτεί. Για το γενικό καλό.

Όπως και να 'χει ήταν καλή η συνάντησή μας και άριστα τα μηνύματα που επεδίωξε το αφεντικό της ΑΕΚ να επικοινωνήσει. Σημασία έχει τα ΜΜΕ να τα αναδείξουν όπως ακριβώς πρέπει και να μην τα... βιάσουν αφού δυστυχώς υπάρχουν και αφεντικά στο χώρο μας που θέλουν να περνάνε διαφορετικά την αλήθεια και να την βιάζουν. Όσοι ήταν εκεί με τους οποίους συνομίλησα, τους περισσότερους, αναγνώρισαν το σωστό του μηνύματος του Μελισσανίδη και διέκριναν έναν άνθρωπο που αισθανόταν έχοντας ολοκληρώσει την ξενάγησή του σε εμάς, γεμάτος! Απόλυτα δικαιολογημένα θαρρώ.

Ήταν τέτοια η χαρά του, σα να μας ξεναγούσε στο σπίτι του, αλλά κι εκείνος το θεωρεί μεγαλύτερο απ' αυτό, το σπίτι όλων των Ενωσιτών που θα το χαρούν πλέον για πάντα. Γνωρίζει καλά τι έχει κάνει και τι θα ακολουθήσει. Τώρα απλά το ζει, το χαίρεται, το απολαμβάνει και είναι αλήθεια ότι το αξίζει σε απόλυτο βαθμό... Η επόμενη μέρα με τον Μελισσανίδη στην ΑΕΚ, απαλλαγμένο από το άγχος δημιουργίας του γηπέδου, μπορεί να είναι με μια λέξη: εξαιρετική! Σε όλα του πιο ήρεμος, πιο έτοιμος, πιο ήσυχος...

Δεν χρειάζεται να ειδοποιήσει τελικά (άλλωστε το έκαναν οι άλλοι από μόνοι τους για εκείνον με τα αυτογκόλ τους), δεν υπάρχει κανένας λόγος, η ΑΕΚ ήταν, είναι και πάντα θα είναι εδώ... Τώρα με την έδρα της ας μετρηθούμε στα ίσα!

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Γιώργος Τσακίρης
Γιώργος Τσακίρης

Όλα ξεκίνησαν για τον Γιώργο Τσακίρη το 1999 στο Παγκόσμιο Άρσης Βαρών στο ΣΕΦ. Έπειτα, ακολούθησε το Εθνοσπόρ το 2000 και το 2001 η παράλληλη ενασχόληση με το ρεπορτάζ της ΑΕΚ έως και σήμερα με σταθμούς καριέρας την SportDay στο ξεκίνημά της και στον ΣΠΟΡ FM 94.6 (όπου συνεχίζουμε), έπειτα στην Εξέδρα και από το 2011 στο καλύτερο «μαγαζί» απ' όλα: Gazzetta.gr. 22 χρόνια πλέον στο κιτρινόμαυρο ρεπορτάζ και συνεχίζουμε...