ΑΕΚ: Με Αθανασιάδη κόντρα στον Άρη, τα πλάνα του Αλμέιδα για «Βικελίδης»

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Με Αθανασιάδη κόντρα στον Άρη, τα πλάνα του Αλμέιδα για «Βικελίδης»

bet365

Η ίωση άφησε εκτός αποστολής τον Στάνκοβιτς, με τον Αθανασιάδη να παίρνει τη θέση του στην εστία της ΑΕΚ στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ενδεκάδα... OPAP Arena σκέφτεται ο Ματίας Αλμέιδα για το ματς με τον Άρη.

Το διπλό στο Αγρίνιο επί του Παναιτωλικού και η νίκη επί του Ιωνικού στο πρώτο ιστορικό ματς στην OPAP Arena έφτιαξαν την αυτοπεποίθηση στην ΑΕΚ σε συνδυασμό και με την εικόνα που παρουσίασαν στο γήπεδο οι κιτρινόμαυροι. Η Ένωση, όπως τόνισε και ο Αλμέιδα, έχει τώρα μπροστά της ένα απαιτητικό παιχνίδι στο «Κλεάνθης Βικελίδης» κόντρα στον Άρη την Κυριακή, όπου καλείται να δώσει συνέχεια στο σερί νικών καθώς περιθώρια για απώλειες δεν υπάρχουν με τον Παναθηναϊκό να διατηρεί τη διαφορά των έξι βαθμών στην κορυφή.

Ο Ματίας Αλμέιδα είδε τη «φαρέτρα» του να γεμίζει μέσα στην εβδομάδα καθώς μέτρησε αρκετές επιστροφές παικτών που τον έκαναν να υπολογίζει σχεδόν σε όλες τις μονάδες του, ωστόσο ένα πρόβλημα της τελευταίας στιγμής τον αναγκάζει να μην έχει στη διάθεσή του τον Στάνκοβιτς. Ο 29χρονος Αυστριακός τερματοφύλακας λόγω ίωσης μένει οριστικά εκτός από την αναμέτρηση του «Βικελίδης» και τη θέση του κάτω από την εστία παίρνει ο Αθανασιάδης.

Εκτός από τον Στάνκοβιτς, ο Αργεντινός τεχνικός όπως αναμενόταν δεν υπολογίζει στον Φαν Βέερτ που συνεχίζει το ατομικό πρόγραμμα λόγω της θλάσης που είχε υποστεί, στον Γαλανόπουλο που κάνει αποφόρτιση τις τελευταίες μέρες, αλλά και στον Τζαβέλλα, ο οποίος παρότι συμμετέχει στις προπονήσεις δεν είναι απόλυτα έτοιμος ακόμα, ενώ αντίθετα οι Γιόνσον και Χατζισαφί που είχαν χάσει το ματς με τον Ιωνικό επιστρέφουν.

Αλμέιδα

Όσον αφορά τις σκέψεις του Αλμέιδα, ο Αργεντινός τεχνικός φαίνεται πως θα βασιστεί στο πλάνο του πρώτου αγώνα στην OPAP Arena. Ο Αθανασιάδης, όπως αναφέραμε και πιο πάνω θα καθίσει στο τέρμα και από εκεί και πέρα το πιθανό σχήμα φαίνεται ότι δεν θα έχει διαφοροποιήσεις. Δηλαδή η αμυντική γραμμή θα αποτελείται από τους Μοχαμαντί, Βίντα, Μουκουντί και Ρότα, στη μεσαία γραμμή οι Σιμάνσκι, Γκατσίνοβιτς, Ελίασον και Πινέδα έχουν το προβάδισμα και στην επίθεση το δίδυμο Αραούχο και Λιβάι Γκαρσία.

Δεν θα αποτελούσε έκπληξη φυσικά η επιλογή του Γιόνσον, ενός πολύτιμου παίκτη στο ξεκίνημα, ωστόσο η αλήθεια είναι πως όλοι στη μεσαία γραμμή βρίσκονται σε καλή φόρμα και δύσκολα βγαίνουν από την ενδεκάδα. Γενικά το θετικό για τον Αλμέιδα ενόψει του ματς με τον Άρη είναι ότι έχει πολλές επιλογές στη διάθεσή του, άρα και ευελιξία κινήσεων, κάτι που πιστοποιεί το βάθος του ρόστερ.

Στην αποστολή της ΑΕΚ που αναχωρεί για Θεσσαλονίκη μπήκαν οι Αθανασιάδης, Χατζηεμμανουήλ, Μουκουντί, Μοχαμάντι, Ρότα, Βίντα, Μήτογλου, Χατζισαφί, Σιντιμπέ, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Πινέδα, Φράνσον, Μάνταλος, Μουστακόπουλος, Άμραμπατ, Γκαρσία, Τσούμπερ, Αραούχο, Ελίασον.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα