Τα κλασσικά, τα ΠΑΟΚτσήδικα και ο κόσμος που γυρίζει στο γήπεδο…

Τα κλασσικά, τα ΠΑΟΚτσήδικα και ο κόσμος που γυρίζει στο γήπεδο…

Τα κλασσικά, τα ΠΑΟΚτσήδικα και ο κόσμος που γυρίζει στο γήπεδο…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για τον αγώνα Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ που έρχεται, ένα από τα ματς που αναμένεται να συγκεντρώσει -και πάλι- πολύ κόσμο στο γήπεδο.

Ο Οκτώβριος προχωράει, οι Έλληνες παρακαλάνε το θερμόμετρο να μην πάρει την κάτω βόλτα για να μην χρειαστεί να ξοδέψουν ή να κρυώσουν, κάθε Κυριακή όμως τα γήπεδα στη χώρα γεμίζουν όλο και περισσότερο. Γιατί άραγε;

Παρά την κρίση που λαμβάνει (και θα λάβει) τεράστιες διαστάσεις, το ποδόσφαιρο αρχίζει και πάλι να ζωντανεύει. Πώς; Προφανώς με την παρουσία κόσμου στις κερκίδες…

Προς θλίψη όλων των τοξικών που έδωσαν και δίνουν μάχη για να μολύνουν κάθε τι σωστό που υλοποιείται για να καθαρίσει –όσο γίνεται- ο χώρος, ο Έλληνας φίλαθλος αρχίζει να πηγαίνει με μεγαλύτερη συνήθεια στο γήπεδο. Έχει πλάκα να ψάχνει κανείς τους λόγους που και αυτό το ΣΚ θα έχουμε πάρα πολλούς φιλάθλους στα γήπεδα της SuperLeague

Οι Παναθηναϊκοί γεμίζουν το γήπεδό τους και προφανώς θα γέμιζαν και μεγαλύτερο. Εδώ και πόσες ημέρες δεν έχει εισιτήριο για τον αγώνα με τον Αστέρα!

Ο ΟΦΗ θα έχει πολύ κόσμο, κάτι που συνέβη και με τον ΠΑΟΚ πριν λίγες εβδομάδες.

Πολλοί φίλαθλοι στο Άρης-ΑΕΚ, όπως και στο Άρης-Ολυμπιακός, αλλά και στα υπόλοιπα ματς του Κλεάνθης Βικελίδης, παρά την αστάθεια που παρουσιάζουν οι κιτρινόμαυροι της Θεσσαλονίκης που δεν τα κατάφεραν και στην Ευρώπη.

Το ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός έγινε παρουσία 25 χιλιάδων φιλάθλων και η Τούμπα έζησε και πάλι ελληνικό ντέρμπι σε καυτές συνθήκες.

Οι ΠΑΟΚτσήδες θα κατακλύσουν αύριο και τη Λιβαδειά, παρά την πίκρα τους από τα περασμένα αποτελέσματα.

Και οι Αγρινιώτες πηγαίνουν στο γήπεδο και αναμένεται να αυξήσουν την παρουσία τους!

Οι Ολυμπιακοί είναι εκεί σε σημαντικό ποσοστό, το ίδιο και οπαδοί άλλων ομάδων…

Στο τέλος βάζουμε και τους ΑΕΚτζήδες που φυσικά θα πάνε στο νέο τους γήπεδο, αφού νωρίτερα (και πέρσι) μπήκαν στη σειρά για να εξασφαλίσουν θέση…

Γιατί; Πώς και επιστρέφουν στην κερκίδα παρά την ακρίβεια; Παρά την απογοήτευση που νιώθουν αρκετοί από αυτούς; Παρά το ότι το θέαμα φυσικά και δεν είναι από τα καλύτερα που μπορούσαμε να βλέπουμε; Παρά το ότι η συντριπτική πλειοψηφία των γηπέδων ξεπέρασαν σε ηλικία τα 40-50-60 χρόνια;

Πολύ απλά… Ο Έλληνας φίλαθλος έφθασε και πάλι να ζει σε εποχή που ΔΕΝ ξέρει το αποτέλεσμα του αγώνα που θα πάει να παρακολουθήσει! Δεν γνωρίζει την εξέλιξη του πρωταθλήματος! Πόσο σημαντικό είναι το αυτονόητο, αυτό που μας έλειπε τόσα και τόσα χρόνια, όταν από τον Οκτώβριο έπρεπε να κρίνεται το πρωτάθλημα και να φαίνονται όσοι θα βγουν Ευρώπη, αλλά και όσοι θα υποβιβαστούν…

Στο πρωτάθλημά μας μέχρι τώρα το αποτέλεσμα ΔΕΝ καθορίζει ΜΟΝΙΜΑ υπέρ του ενός ο εκάστοτε διαιτητής. Λάθη γίνονται υπέρ και κατά όλων.

Στο πρωτάθλημά μας μέχρι τώρα, το αποτέλεσμα δεν καθορίζεται από… πολλές και διαφόρων ειδών φιλίες.

Έχουμε εκπλήξεις, το ποδόσφαιρο παίζεται (πιο) καθαρά και ο ανταγωνισμός έχει επιστρέψει σε καλά επίπεδα και έχει φθάσει σε σημείο που παρά το ότι ο ένας έχει ξεφύγει πολλούς βαθμούς, κανείς δεν είναι σίγουρος για την τελική έκβαση. Και της πρώτης, αλλά και της δεύτερης θέσης των προκριματικών του Champions League.

Κρίμα για όσους στη Λίγκα ξεκίνησαν την προσπάθεια να αμαυρώσουν το προϊόν από το ξεκίνημα! Ο κόσμος δεν τους δίνει σημασία και αυτό το ΣΚ αναμένεται να είναι ακόμη περισσότερος στις κερκίδες!

Κουράγιο σε όλους τους τοξικούς που με σκοπό θα συνεχίσουν τη μάχη να βρουν αφορμές για να βάλουν μπουρλότο σε ένα (αρκετά) καθαρό πρωτάθλημα, με σκοπό να το φέρουν και πάλι στα μέτρα τους και στις εποχές του 100-0 για τον έναν, που πάντα «φρόντιζε» και τους φίλους του.

ΚΑΙ Ο ΠΑΟΚ ΣΤΗ ΛΙΒΑΔΕΙΑ

Μία σίγουρη πρόβλεψη για το Λεβαδειακός-ΠΑΟΚ που γίνεται αύριο το απόγευμα στη Βοιωτία: Το γήπεδο θα πάρει ζωή! Πάνω από 1000 ΠΑΟΚτσήδες θα βρεθούν εκεί και θα πραγματοποιήσουν μία από τις ωραίες και καθιερωμένες Κυριακάτικες οπαδικές εκδρομές που τους έκαναν γνωστούς σε όλο τον κόσμο.

Μία δεύτερη πρόβλεψη για τον αγώνα: Πολύ το άγχος! Μεγάλη η ανασφάλεια και η πίεση για να μπει η μπάλα στα δίχτυα από την πλευρά του ΠΑΟΚ. Το έχω μπροστά μου το ματς! Θα είναι σαν εκείνα τα πρώτα εκτός έδρας του Λουτσέσκου το 2017, τότε που οι παίκτες του δούλευαν σωστά, έβαζαν τις βάσεις για την ομαδάρα που εμφανίστηκε και στη συνέχεια, στο ξεκίνημα όμως επειδή δεν έπαιρναν τα αποτελέσματα, έπαιζαν σα να είχαν βαρίδια στα πόδια. Κάπως έτσι έφερναν ισοπαλίες στη Λιβαδειά, στη Ριζούπολη, στη Νέα Σμύρνη… Είναι πολύ επικίνδυνη η ισοπαλία (0-0 ή 1-1) για τον Δικέφαλο και αύριο!

Μία ομάδα που δουλεύει, παράγει, αλλά δεν σκοράρει κυρίως λόγω έλλειψης ποιότητας μπροστά, γεγονός που ήδη πιέζει και (λόγω άγχους) κάνει την αντίπαλη εστία να φαίνεται μικρότερη! Και επειδή… ΠΑΟΚ είσαι, εκεί που πονάς, εκεί θα έχει ζήτημα ο Ολιβέιρα, εκεί θα χτυπήσει ο Τόμας, εκεί θα αρρωστήσει ο Ζίβκοβιτς και όλα τα άλλα τα κλασσικά, τα ΠΑΟΚτσήδικα.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.