Αθλητικός Τομέας ΣΥΡΙΖΑ: «Η αντιπαράθεση Αυγενάκη – Μπαλτάκου θα οδηγήσει τον ελληνικό αθλητισμό σε ευρωπαϊκές περιπέτειες»

Newsroom
Αθλητικός Τομέας ΣΥΡΙΖΑ: «Η αντιπαράθεση Αυγενάκη – Μπαλτάκου θα οδηγήσει τον ελληνικό αθλητισμό σε ευρωπαϊκές περιπέτειες»

bet365

Από την πλευρά του το Τμήμα Αθλητισμού της ΝΕ Αχαΐας ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, έβγαλε ανακοίνωση με αφορμή τις εξελίξεις στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο μετά την εγκύκλιο Αυγενάκη στις Περιφέρειες και την αντίδραση των ποδοσφαιρικών Ενώσεων.

Αναλυτικά η σχετική ανακοίνωση αναφέρει:

Η αδιαλλαξία της Κυβέρνησης και του Υφυπουργού αθλητισμού κ. Λ. Αυγενάκη, σχετικά με το μητρώο της ΓΓΑ, βάζει σε κίνδυνο την συμμετοχή των ομάδων στα ποδοσφαιρικά πρωταθλήματα και με αυτό τον τρόπο δυναμιτίζει τον ελληνικό αθλητισμό. Η εγγραφή στο μητρώο της ΓΓΑ, έχει καταντήσει βραχνάς για όλα τα αθλητικά σωματεία αφού οι προϋποθέσεις εγγραφής αποτελούν γρίφο για 'δυνατούς λύτες' και παράλληλα τα σωματεία υποχρεώνονται να μετατραπούν σε μικρές επιχειρήσεις προκειμένου να μπορούν να επιβιώσουν και να λειτουργήσουν υπέρ των αθλητών και του αθλητισμού γενικότερα.

Η αντιπαράθεση Αυγενάκη – Μπαλτάκου θα οδηγήσει τον ελληνικό αθλητισμό σε ευρωπαϊκές περιπέτειες, επειδή ο Υπουργός αθλητισμού δεν θέλει να αντιληφθεί πως η πιστοποίηση των σωματείων γίνεται με ευθύνη των Ομοσπονδιών κάθε αθλήματος και η ΓΓΑ μπορεί να καταγράψει την δραστηριότητά τους με βάση τα αγωνιστικά δεδομένα -συμμετοχές σε πρωταθλήματα, διακρίσεις αθλητών και αθλητριών- που μόνο οι Ομοσπονδίες και οι Ενώσεις διαθέτουν.

Καλούμε τον Υπουργό αθλητισμού να συνέλθει από τον λήθαργο της αδιαλλαξίας του, 'έστω και την 12η ώρα' και να συνεργαστεί με τις Ομοσπονδίες προκειμένου να μην 'τιναχτούν τα πρωταθλήματα στον αέρα'. Δεν κινδυνεύει μόνο το ποδόσφαιρο, αλλά όλα τα ομαδικά αθλήματα και τα πρωταθλήματα τους ενώ και τα αθλήματα ατομικών αγωνισμάτων -ΣΕΓΑΣ κλπ- αναγκάζονται να λειτουργούν επιχειρηματικά, επιβαρύνοντας αθλητές και γονείς αθλουμένων, αντί να τα στηρίζει οικονομικά η Πολιτεία κατά ουσιαστικό τρόπο, σύμφωνα και με την επιταγή του Συντάγματος.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.