Οσόριο: «Το αριστερό μέρος του εγκεφάλου μου δεν λειτουργεί φυσιολογικά»

Οσόριο: «Το αριστερό μέρος του εγκεφάλου μου δεν λειτουργεί φυσιολογικά»

Σωτήρης Μυκονίου
Οσόριο: «Το αριστερό μέρος του εγκεφάλου μου δεν λειτουργεί φυσιολογικά»

bet365

Ο Τζόναθαν Οσόριο, που απασχόλησε τον Παναθηναϊκό, στο φινάλε της μεταγραφικής περίοδο μίλησε στον Τύπο για το σοβαρό πρόβλημα υγείας που έχει έρθει αντιμέτωπος και δεν του επιτρέπει να αγωνιστεί.

Ο 30χρονος Καναδός μέσος, που βρέθηκε στο στόχαστρο του Παναθηναϊκού, παραχώρησε δηλώσεις μετά από αρκετές εβδομάδες στους εκπροσώπους του Τύπου και τους ενημέρωσε σχετικά το θέμα του τραυματισμού του στο κεφάλι, που δεν τον αφήνει να αγωνιστεί εδώ κι ένα μήνα.

Ο Τζόναθαν Οσόριο αποκάλυψε πως είχε αρχίσει να νιώθει συμπτώματα, όταν δέχθηκε μία αγκωνιά στο κεφάλι, στο παιχνίδι ενάντια στους Σικάγο Φάιρ στα μέσα Ιουλίου, τότε ήταν που μπήκει και στο πρωτόκολλο διάσεισης και όλοι υπέθεσαν πως ήταν σχετικά μ' αυτό.

«Εκείνον τον καιρό, όταν χτύπησα, δεν ένιωθα καθόλου συμπτώματα, απλά ένιωσα πως πονούσε το χτύπημα. Με τσέκαραν στο ημίχρονο και ήμουν καλά. Το μόνο που μπορούσα να νιώσω ήταν ο κανονικός πόνος του χτυπήματος και νόμιζα πως ίσως ένας μώλωπας στο κεφάλι».

Ο Καναδός μέσος επέστρεψε στις 23 Ιουλίου απέναντι στην Σάρλοτ κι έπαιξε ακόμη στα παιχνίδια με Νιού Ίνγκλαντ Ρεβολούσιον (30 Ιουλίου και 17 Αυγούστου), Νάσβιλ (6 Αυγούστου, Πόρτλαντ Τίμπερς (13 Αυγούστου) και Ίντερ Μαϊάμι (20 Αυγούστου), όμως από τότε δεν εμφανίστηκε ξανά στο γήπεδο.

«Δεν γνωρίζω να πω με επιστημονικούς όρους τι έχω. Ο καλύτερος τρόπος να το εξηγήσω είναι πως χτυπήθηκα στην αριστερή πλευρά του κεφαλιού κι έτσι τώρα η δεξιά πλευρά δουλεύει και για τις δύο. Το αριστερό μέρος του εγκεφάλου μου δεν λειτουργεί κανονικά.

Εγώ μπόρεσα να παίξω μερικά παιχνίδια και μία φορά η δεξιά πλευρά δεν μπορούσε να βοηθήσει και την αριστερή - το πρόβλημα επανέρχεται όταν κουράζεσαι - και τότε άρχισα να αισθάνομαι πονοκεφάλους κι άλλα συμπτώματα.

Δεν ήξερα πόσο σοβαρό ήταν. Μετά το παιχνίδι με το Μαϊάμι, προσπάθησα να επιστρέψω δύο φορές. Προσπάθησα και τα συμπτώματα επέστρεψαν σε ακόμη χειρότερο βαθμό. Από ανθρώπους που μίλησα, όταν έχεις διάσειση και χειροτερεύει, αυτό δεν είναι που παίζεις μαζί του. Κι έτσι ήταν λίγο απογοητευτικό και λίγο τρομακτικό για μένα. Αλλά αισθάνομαι σαν έχω μπει στον σωστό δρόμο τώρα».

Μίλησε ακόμη για τον ρόλο που έπαιζε το άγχος στην επιδείνωση των συμπτωμάτων του.

«Το χειρότερο πράγμα που συμβαίνει μ' αυτό τον τύπο ασθένειας είναι πως επηρεάζεται και η ψυχική σου υγεία κι αρχίζει να γίνεσαι αγχώδης. Ήταν απλώς δύσκολο να καταλάβω τι το προκαλούσε. Άρχισα να αισθάνομαι καλά μετά από λίγη ξεκούραση και τότε επέστρεψα στο γήπεδο και σύντομα μόλις άρχισα να κουράζομαι, άρχισα να αισθάνομαι ξανά απαίσια. Έχεις έναν τραυματισμό που κανείς δεν μπορεί να σου πει τι είναι και ειδικά στο κεφάλι».

Αυτή την εβδομάδα ο Τζόναθαν Οσόριο προπονήθηκε κανονικά κι ελπίζει να επιστρέψει κανονικά και να αγωνιστεί απέναντι στο Ορλάντο (18/09, 02:30), κάθως και να είναι έτοιμος για την εθνική του Κανάδα και τα φιλικά που έρχονται σε λίγες μέρες.

«Αν μπορέσω να βγάλω τον αγώνα την Κυριακή (18/09) και αισθάνομαι καλά μετά χωρίς να έχω συμπτώματα, δεν βλέπω τον λόγο να μην πάω (στην εθνική)».

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα