Η δουλειά του ΠΑΟΚ και η στιγμή που μπορεί να του ζωντανέψει τη χρονιά!

Η δουλειά του ΠΑΟΚ και η στιγμή που μπορεί να του ζωντανέψει τη χρονιά!

Η δουλειά του ΠΑΟΚ και η στιγμή που μπορεί να του ζωντανέψει τη χρονιά!

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει για το συγκλονιστικό ματς ΠΑΟΚ-Ατρόμητος που μπορεί να σημαδέψει όλη τη χρονιά του Δικεφάλου, αναλύει τα συν και τα πλην του Δικεφάλου και φυσικά ξεκινάει να γράφει για το Άρης-ΠΑΟΚ που έρχεται…

Ο ΠΑΟΚ χτίζεται και όπως έχω γράψει 100 φορές (στα καλά και στα δύσκολα αυτού του καλοκαιριού) το κύριο «όπλο» του, το στοιχείο επάνω στο οποίο θα βασιστεί, είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ του Λουτσέσκου. Σε όλη αυτή την πολύ δύσκολη προσπάθεια που έχει ξεκινήσει και εξελίσσεται, θεωρώ ότι η χθεσινή στιγμή του Νάρεϊ στο 90+6 μπορεί να σημαδέψει θετικά ΟΛΗ τη χρονιά.

Κατ’ αρχάς, ήταν μία εξαιρετική ποδοσφαιρική μάχη αυτή του ΠΑΟΚ με τον Ατρόμητο. Πέρασαν ένα ωραίο βράδυ όλοι όσοι την παρακολούθησαν, ανεξάρτητα την ομάδα που υποστηρίζουν γενικώς. Όχι ότι είχε τεράστια ποιότητα το ματς, αλλά όλη αυτή η ένταση και η απίστευτη, η μοναδική εναλλαγή συναισθημάτων που ξεκίνησε στο γκολ Ολιβέιρα το οποίο ακυρώθηκε και τελείωσε στην γκολάρα του Νάρει, ήταν κάτι που… ούτε το μπάσκετ δεν μπορεί να δώσει στον φίλαθλο. Για τον ΠΑΟΚ ο συγκεκριμένος αγώνας, η εξέλιξη, τα καλά και τα κακά της ομάδας, οι συγκινήσεις, η συμμετοχή του κόσμου -που όλο και αυξάνεται- μαζί με την ομάδα, ο τρόπος που τελείωσε ο αγώνας με όλα τα γκολ και την εναλλαγή συναισθημάτων, πραγματικά μπορεί να τον κρατήσει όρθιο για πολύ καιρό! Ειδικά το φινάλε του χθεσινού αγώνα μπορεί να ζωντάνεψε όλη τη σεζόν του ΠΑΟΚ, αυτή που ξεκίνησε με τον αποκλεισμό-ντροπή και την ανεπανάληπτη μιζέρια-εσωστρέφεια που ακολούθησε.

Το τέλος, το 2-1, το σασπένς, ο… πρώην Τζοβάρας (άλλος ένας που σκοράρει κατά του ΠΑΟΚ), αλλά και όσα έγιναν στο 2-1 είναι το ένα κεφάλαιο. Πάρα πολύ σημαντικό, αλλά για να φθάσουμε εκεί υπάρχει και κάτι άλλο. Αυτό που οδήγησε τον ΠΑΟΚ σε ένα τέτοιο φινάλε…

Ο ΠΑΟΚ που ανανεώθηκε σε ένα μεγάλο βαθμό και «έφαγε» την ευρωπαϊκή σφαλιάρα, δουλεύει. Η ΔΟΥΛΕΙΑ του Λουτσέσκου είναι πάνω από όλα, το γράφω και θα το γράφω κάθε μέρα. Εκεί στηρίζεται ο ΠΑΟΚ. Αυτή είναι η βάση του. Όλα τα άλλα έπονται. Το βλέπεις κάθε εβδομάδα και περισσότερο: Πώς ο ΠΑΟΚ χτίζει οργανωμένα τις επιθέσεις του. Πώς βγάζει συνεργασίες. Πώς γεμίζει το κέντρο, πώς απομονώνει παίκτες στο ένας με έναν, πώς δημιουργεί υπεραριθμίες ή και όσα ετοιμάζει κάθε εβδομάδα στις στημένες μπάλες του. Πάνω από όλα όμως, η δουλειά, η τακτική του προπονητή (οι συντονισμένες κινήσεις όλης της ομάδας είτε με την μπάλα, είτε χωρίς αυτή) φαίνεται τώρα στο ξεκίνημα από τον εξαιρετικό repress του Δικεφάλου. Καθίστε και δείτε το. Θαυμάστε την οργανωμένη και όχι σκόρπια προσπάθεια της ομάδας του Λουτσέσκου να επανακτήσει την μπάλα όταν (κάποια στιγμή τη χάσει). Χθες, στο πρώτο ημίωρο, τον «έπνιξε» τον Ατρόμητο. Με όλα αυτά. Με την ΟΜΑΔΑ και τη ΔΟΥΛΕΙΑ της. (Υπομονή σε όσους πίστευαν και «έφαγαν» ένα μήνα πιστεύοντας και αναλύοντας ότι ο ΠΑΟΚ φέτος θα είναι αυτός που έπαιξε με την Λέφσκι).

lucescu_boto

Αλλά… Η δουλειά του προπονητή φαίνεται μέχρι 16 μέτρα από το αντίπαλο τέρμα. Μέχρι εκεί μπορεί να δουλέψει και να σου δημιουργήσει με διάφορους τρόπους τις μεγάλες φάσεις. Όπως τα δύο τετ α τετ του Τόμας χθες, αλλά και τη φάση του Ζίβκοβιτς με την κεφαλιά. Όπως τόσες άλλες καλές επιθέσεις που τις χάλασαν στο τέλος χωρίς καν να εκτελέσουν πλησιάζοντας πάλι στην μικρή(!) περιοχή. Κοντά στο τέρμα, μέσα στην αντίπαλη περιοχή μιλάει ΜΟΝΟ η ΠΟΙΟΤΗΤΑ. Και εκεί ο ΠΑΟΚ πονούσε από πέρσι και φέτος συνεχίζει να μην κάνει βήματα προόδου. (Χθες είχε φάσεις τετ α τετ με Τόμας και Ζίβκοβιτς που επειδή ούτε καν εκτέλεσαν, δεν μπήκαν στα highlights!!)

Νιώθω και αυτό ρώτησα στον προπονητή, ότι όσο η ομάδα δουλεύει τόσο καλά, αλλά ΔΕΝ ανταμείβεται με γκολ, τόσο και θα πέφτει ψυχολογικά. Αυτές οι χαμένες ευκαιρίες μπορεί να κάνουν μεγάλο κακό στον ΠΑΟΚ και στην πίστη των παικτών σε αυτό που δουλεύουν. Και με τον Παναιτωλικό και χθες, το μεγάλο πρόβλημα του ΠΑΟΚ που έφερε και όλα τα άλλα (ο Σενγκέλια το έχασε στην Τούμπα) ήταν ότι ΔΕΝ έγινε το 2-0. Αυτό έριξε την ομάδα και αυτό επέφερε όλα τα δεινά. Ειδικά χθες, που στο τέλος ο Ατρόμητος των δέκα παικτών έδειχνε να έχει περισσότερους από τον ΠΑΟΚ που έφθασε να παίζει και με Σάστρε-Σοάρες οι οποίοι ακόμη… αγκομαχούν.

* Δύο πολύ σωστά και ενδιαφέροντα από τις δηλώσεις του Λουτσέσκου. Το πρώτο για Νάρεϊ και Ζίβκοβιτς. Όταν λέμε και γράφουμε και διαπιστώνουμε ότι ο ΠΑΟΚ υστερεί ποιοτικά στην επίθεση, εννοούμε κι’ αυτούς. Και από αυτούς ή ειδικά από αυτούς περιμένει ο ΠΑΟΚ το κάτι παραπάνω. Τη σωστή απόφαση, την τελική πάσα ή το γκολ. Ο Γερμανός από τον Τόνγκο όλο και το βρίσκει, περιμένουμε και τον Σέρβο, το 10 αλλά οπωσδήποτε και τον Ολιβέιρα στο 9.

Το άλλο σημαντικότατο ότι… σε αυτή ειδικά τη χρονιά με τα λιγότερα ματς, ο ΠΑΟΚ πρέπει να βρει τον τρόπο εκείνοι που δεν θα παίζουν βασικοί και θα έχουν λιγότερο χρόνο, όταν έρχονται από τον πάγκο, να ΜΗΝ χαλάνε την εικόνα της ομάδας. Θέλει πολλή δουλειά στο μυαλό και αυτό! Πώς θα νιώθουν όλοι σημαντικοί.

Τρίτο και σπουδαίο ότι οι ασπρόμαυροι στο 90+6 ΔΕΝ πανικοβλήθηκαν! Δεν έκαναν γέμισμα στα τυφλά! Προσπάθησαν να βγάλουν σωστή φάση με ποδοσφαιρικό τρόπο! Και δικαιώθηκαν!!

tzilos

* Πώς είναι δυνατόν ο Τζήλος να μην είδε πέναλτι στο χέρι του Χατζηϊσαία; Γιατί τέτοιο λάθος; Γιατί να χάνεται χρόνος και να δημιουργείται ένταση;

* Μέχρι την περασμένη εβδομάδα, υπήρχαν Αρειανοί που αναρωτιόντουσαν τι… δεν έχουν για να διεκδικήσουν το πρωτάθλημα! Και όμως, πολλοί δεν κατάλαβαν ότι έχουν παίκτες (μεσοεπιθετικά ίσως και καλύτερους του ΠΑΟΚ) αλλά δεν έχουν ομάδα. Όταν ο Καρυπίδης μίλησε για πρωτάθλημα πριν λίγες ημέρες, ήταν τόσο μα τόσο φανερό ότι προειδοποιούσε τον Μπούργος! Και όλα αυτά τα είπαμε τότε. Όπως βέβαια και ότι ο Άρης, όταν χάνει την μπάλα, είναι χειρότερος και από ομάδα της δεύτερης κατηγορίας. Κάτι που φώναζε και όταν κέρδιζε στα περασμένα ματς. Γι αυτό ο Παναιτωλικός παίζοντας με τον ΠΑΟΚ έδειξε ομάδα που θα κινδυνεύει, ενώ στον αγώνα με τον Άρη ότι… μπορεί να διεκδικήσει ακόμη και την Ευρώπη. Όταν όμως ο Καρυπίδης συνεχίζει και τα κάνει όλα μόνος του, είναι ξεκάθαρο ότι θα κάνει και μεγάλα λάθη…

Το Άρης-ΠΑΟΚ που έρχεται βέβαια είναι κάτι άλλο. Κάτι σαν τελικός. Για τον Άρη σίγουρα και καλά κάνουν. Ας το αντιμετωπίσει και ο ΠΑΟΚ μια φορά, με διαφορετική νοοτροπία. Χρόνο έχει και αυτή τη φορά πρέπει να έχει και μυαλό. Πριν το ματς αλλά και μέσα στον αγώνα, όσο και αν ο Άρης αλλάζει προπονητή και θα επιχειρήσει να διορθώσει κάποια από όλα αυτά που φώναζαν…

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.