ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1: Νίκη - θρίλερ με buzzer beater του Νάρεϊ στο 96'

ΠΑΟΚ - Ατρόμητος 2-1: Νίκη - θρίλερ με buzzer beater του Νάρεϊ στο 96'

bet365

Ο νεαρός Τζοβάρας ισοφάρισε στο 92' το πέναλτι του Κούρτιτς στο 12', αλλά ο Νάρεϊ στο 96' χάρισε το τρίποντο στον σαφώς ανώτερο ΠΑΟΚ, ο οποίος νίκησε 2-1 τον αξιόμαχο Ατρόμητο που αγωνιζόταν με δέκα παίκτες από το 82' λόγω αποβολής του Κυβρακίδη.

Η Τούμπα είχε πολύ καιρό να ζήσει μια τόσο όμορφη βραδιά. Την έκανε ακόμα πιο όμορφη το buzzer beater του Κάλεντ Νάραϊ! Ο Γερμανός εξτρέμ εκεί που όλα έμοιαζαν χαμένα για τον ΠΑΟΚ ήρθε και έδωσε στους «ασπρόμαυρους» τη νίκη (2-1) απέναντι στον Ατρόμητο.

Εκείνος που δεν έχασε την πίστη του στη νίκη ήταν ο Ραζβάν Λουτσέσκου. Με τον Γιώργο Τζοβάρα να έχει ισοφαρίσει σε 1-1 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων, ο Ρουμάνος με τις κινήσεις των χεριών του έδειξε στους παίκτες του, ότι τίποτα δεν είχε τελειώσει. Και στο τέλος δικαιώθηκε...

Ο «Δικέφαλος», έστω και με γκραν γκινιόλ τρόπο, έκανε το 2/2 στο πρωτάθλημα και πάει με καλή ψυχολογία στο ντέρμπι της πόλης κόντρα στον Άρη.

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με Βιεϊρίνια και Ζίβκοβιτς

Η επιστροφή του αρχηγού, Αντρέ Βιεϊρίνια, και του Σέρβου μεσοεπιθετικού, Άντρια Ζίβκοβιτς, ήταν οι δύο αλλαγές του Ραζβάν Λουτσέσκου στην ενδεκάδα του «Δικεφάλου» σε σχέση με την πρεμιέρα.

Η απουσία του τραυματία Λύρατζη έφερε τον Βιεϊρίνια στο δεξιό άκρο της άμυνας, ενώ ο Ζίβκοβιτς ήταν μαζί με τον Νάραϊ οι δύο ακραίοι στο «4-2-3-1», με τους Κουλιεράκη και Τσαούση να διατηρούν τη θέση τους στην ενδεκάδα, όπως και ο ακλόνητος στο κέντρο της άμυνας, Ίνγκασον, ενώ δεν άλλαξε ο άξονας με Ντάντας, Κούρτιτς, Αουγκούστο και τον Τόμας στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Κρις Κόλεμαν ξεκίνησε την αναμέτρηση στην Τούμπα με τους ίδιους «11» στη νικηφόρα πρεμιέρα του πρωταθλήματος κόντρα στον ΟΦΗ (3-1).

Φουριόζος, κυρίαρχος απ’ την αρχή και 1-0 με Κούρτιτς

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο ματς και πήρε τον έλεγχο του. Κι όχι απλά είχε τον έλεγχο, αλλά βρήκε πολύ νωρίς (11’) το γκολ που ήθελε, χάρη στην εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Γιάσμιν Κούρτιτς (1-0).

Οι «ασπρόμαυροι» συνέχισαν στο ίδιο υψηλό τέμπο, με πολλές ανακτήσεις της μπάλας, απόλυτοι κυρίαρχοι στη μεσαία γραμμή, δεν άφησαν τους φιλοξενούμενους να πάρουν ανάσα. Οι παίκτες του Λουτσέσκου θα μπορούσαν να είχαν πάρει προβάδισμα δύο τερμάτων αν ο Τόμας επέλεγε να πλασάρει μόνος απέναντι στον Γιαννιώτη και να μη κάνει το «κάτι παραπάνω» πετώντας στα σκουπίδια την κάθετη πάσα του Ντάντας.

Ο «Δικέφαλος» έκλεισε το πρώτο ημίχρονο έχοντας καταγράψει 8 τελικές προσπάθειες και την κατοχή στα… ύψη (67%-33%), εξαιτίας της εξαιρετικής αντίδρασης των παικτών του όταν έχαναν την μπάλα. Το μόνο που δεν πέτυχαν ήταν ένα δεύτερο γκολ, που το δικαιούταν, για να κάνουν πιο εύκολη τη ζωή τους.

Ο ΠΑΟΚ δεν μπόρεσε να βρει ένα δεύτερο γκολ και να τελειώνει...

Ο Τόμας ήταν μέσα και στην πρώτη καλή φάση του ΠΑΟΚ με την συμπλήρωση μιας ώρας, λίγο πριν δώσει τη θέση του στον Νέλσον Ολιβέιρα, με τον Κόλεμαν να απαντάει με δύο μαζεμένες αλλαγές (Κιάρτανσον και Ροτάριου) σε μια προσπάθεια να γίνει πιο απειλητική η ομάδα του στο τρίτο του γηπέδου, με τον Ζίβκοβιτς (65’) εξ επαφής να σπαταλάει ακόμα μια καλή στιγμή για τους γηπεδούχους.

Με το σκορ να παραμένει στο εύθραυστο 1-0 ο Λουτσέσκου έφερε από τον πάγκο τον Μπίσεσβαρ (αντί του Ντάντας) και τον Σάστρε (αντί του κουρασμένου Βιεϊρίνια) και λίγο αργότερα τους Σβαμπ (αντί του Κούρτιτς) και Φ. Σοάρες (αντί Αουγκούστο) βλέποντας τον Ατρόμητο να έχει βγει στην επίθεση ψάχνοντας τη δική του στιγμή στο ματς πριν από την σωστή αποβολή (με δεύτερη κίτρινη) του Κιβρακίδη.

Τον πλήγωσε ένα δικό του παιδί πριν «χτυπήσει» ο Νάραϊ

Αυτή η στιγμή δεν ήρθε στο 90ο λεπτό (με την εξαιρετική εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ και τον Κοτάρσκι να απομακρύνει την μπάλα), ήρθε στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων με ένα πρώην παιδί του ΠΑΟΚ, τον Γιώργο Τζοβάρα, να πλασάρει και να ισοφαρίζει σε 1-1.

Όμως στο ποδόσφαιρο «ποτέ μη λες ποτέ»! Με το χρονόμετρο να χαϊδεύει το έκτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Κάλεντ Νάραϊ έπιασε ένα σουτ της… απελπισίας, η μπάλα κόντραρε πάνω στον Ντε Μποκ και κατέληξε στα δίχτυα για το 2-1!

MVP: Με το buzzer beater ο Κάλεντ Νάραϊ σφράγισε μια ακόμα εξαιρετική εμφάνιση

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥ: Ο Ανδρέας Γιαννιώτης με τις αποκρούσεις του κράτησε ως το τέλος τον Ατρόμητο μέσα στο ματς

Ο ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Ο Βίκτωρας Κλωναρίδης εξαφανίστηκε από τους αμυντικούς του ΠΑΟΚ.

Η «ΓΚΑΦΑ»: Ο Μπράντον Τόμας θα μπορούσε να είχε «κλειδώσει» τη νίκη, αλλά θέλησε να κάνει το «κάτι παραπάνω».

ΤΟ «ΣΤΡΑΓΑΛΙ»: Ο Τζήλος χρειάστηκε να πάει «on the field» για να διαπιστώσει αυτό που είδαν όλοι όσοι ήταν στο γήπεδο με γυμνό μάτι. Στο 9ο λεπτό ο Ίνγκασον επιχείρησε με κεφαλιά να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα, η μπάλα σταμάτησε στο χέρι του Χατζηισαΐα και μετά τη χρήση του VAR o Λαρισαίος ρέφερι υπέδειξε την παράβαση. Στο 20’ χάρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Έλληνα κεντρικό αμυντικό του Ατρομήτου για το μαρκάρισμα πάνω στον Νάραϊ. To ίδιο έκανε στο β΄ μέρος και στον Κούρτιτς για το μαρκάρισμα πάνω στον Γκονζάλες. Σωστή η δεύτερη κίτρινη στον Κιβρακίδη για το μαρκάρισμα στον Τσαούση, με τον αρχηγό του Ατρομήτου να αποβάλλεται στο 82ο λεπτό. Το VAR χρειάστηκε και στη φάση του 85ου λεπτού όταν ο Ολιβέιρα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά ο Νάραϊ που έκανε την πάσα ήταν σε θέση οφσάιντ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Βάσει της γενικής εικόνας αν μια ομάδα δικαιούταν να πάρει τη νίκη αυτή ήταν ο ΠΑΟΚ. Εξαιρετική εμφάνιση μέχρι το 70ο λεπτό, δεν επέτρεψε στον Ατρόμητο να φανεί στο γήπεδο. Όταν όμως δεν «καθαρίζεις» το ματς και παίζεις με τη φωτιά, θα το πληρώσεις. Κι αυτό πήγε να γίνει πριν εμφανιστεί ο Απομηχανής θεός, Νάραϊ να αποκαταστήσει την ποδοσφαιρική δικαιοσύνη στην παρτίδα της Τούμπας.

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Βιεϊρίνια (76’ Σάστρε), Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Τσαούσης, Ντάντας (76’ Μπίσεσβαρ), Κούρτιτς (80’ Σβαμπ), Αουγκούστο (80’ Φ. Σοάρες), Νάραϊ, Ζίβκοβιτς, Τόμας (63’ Ολιβέιρα).

Ατρόμητος (Κρις Κόλεμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Σουάρεθ, Γκονζάλες, Κουέν, Μουνίθ (94’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (62’ Κιάρτανσον) , Κλωναρίδης (80΄ Τζοβάρας), Τζαβίδας (62’ Ροτάριου).

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα