Το πιο δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και η επόμενη ευρωπαϊκή ευκαιρία…

Το πιο δύσκολο παιχνίδι του ΠΑΟΚ και η επόμενη ευρωπαϊκή ευκαιρία…

bet365

Ο Δημήτρης Τσορμπατζόγλου γράφει στο blog του στο Gazzetta για τους λόγους που καθιστούν τον αγώνα ΠΑΟΚ-Ατρόμητος τον πιο δύσκολο που έδωσε μέχρι στιγμή η ομάδα του Λουτσέσκου και εξηγεί για την ευρωπαϊκή ευκαιρία που περιμένει τις ελληνικές ομάδες.

Μέχρι τώρα σε αυτή την ιδιαίτερη και δύσκολη για τον ΠΑΟΚ σεζόν, η ομάδα του Λουτσέσκου έχει παίξει δύο φορές με τη Λέφσκι Σόφιας και άλλο ένα ματς με τον Παναιτωλικό. Από όποια πλευρά και αν το δει κανείς, οι δύο ομάδες δεν ήταν δυνατές. Άσχετα που ο ΠΑΟΚ τα θαλάσσωσε με τους Βούλγαρους…

Ο ΠΑΟΚ αποκλείστηκε από την Ευρώπη γιατί υποτίμησε τον αντίπαλο και τα προκριματικά γενικότερα, ενώ στη διάρκεια των 180 λεπτών ο αντίπαλος προπονητής χωρίς να έχει κάτι ιδιαίτερο στα δικά του χέρια, κατάφερε να δέσει… χειροπόδαρα τον Λουτσέσκου. Μέχρι τώρα λοιπόν ο Δικέφαλος του Βορρά έχει παίξει με την τριτο-τέταρτη ομάδα της Βουλγαρίας όπου εκτέθηκε, ενώ αντιμετώπισε και τον Παναιτωλικό, τον οποίο κέρδισε με 1-0, έστω και αν το σκορ τον αδικεί.

Είναι πολύ απλό το συμπέρασμα: Η Λέφσκι ήταν πολύ μέτρια, ο Παναιτωλικός εμφανίστηκε αδύναμος, ενώ αύριο Κυριακή ο ΠΑΟΚ παίζει με τον Ατρόμητο, την ομάδα εκείνη που στην πρεμιέρα παρουσίασε το καλύτερο αγωνιστικό πρόσωπο και από τις 14 που έπαιξαν. Κάπως έτσι είναι ξεκάθαρο ότι αυτό είναι το πιο δύσκολο ματς του ΠΑΟΚ μέχρι τώρα και… μέχρι το επόμενο. Είναι το πιο απαιτητικό γιατί ο Ατρόμητος είναι σαφώς ανώτερος και από τη Λέφσκι, αλλά και από τον Παναιτωλικό που ξάφνιασε με την παθητικότητά του, αλλά και με την έλλειψη ποιότητας που πρέπει να προβληματίσει τους Αγρινιώτες.

Οι Περιστεριώτες έχουν κρατήσει τον Κόλμαν στον πάγκο αφού ο συγκεκριμένος τους έβγαλε από το τέλμα πέρσι και ενισχύθηκαν με παίκτες κορμού που ήδη παίζουν και προσφέρουν όπως οι Σουάρεθ, Ντε Μποκ, Γκονζάλεθ, Κουέν, Ροτάριου, Ρομπάιγ και Κιάρντασον. Όλα αυτά αφού παραχώρησαν Κουλούρη και Χαρίση, άλλους δύο παίκτες που προέρχονται από τον ΠΑΟΚ και έφεραν λεφτά στην ομάδα τους, O Κουλούρης είχε φέρει καλά χρήματα και στον Δικέφαλο του Βορρά όταν μεταγράφηκε στη Γαλλία.

Αύριο λοιπόν ο ΠΑΟΚ θα έχει απέναντί του έναν ποιοτικότερο και πιο δυνατό αντίπαλο, τον πιο δυνατό για φέτος και μέχρι τώρα. Ένας ΠΑΟΚ για τον οποίο τονίζουμε ξανά και ξανά, ότι αυτή την περίοδο δεν μπορεί να μπει στο γήπεδο και να θεωρήσει ότι έχει δεδομένη τη νίκη με οποιονδήποτε αντίπαλο. Αυτό μέχρι να βρει ταυτότητα και οριστικό κορμό, μέχρι αυτό το σύνολο να αποκτήσει και τη νοοτροπία-νικητή που πρέπει, ξεπερνώντας μαζί και το καλοκαιρινό σοκ. Κάπως έτσι, αυτή την περίοδο, κανένα αποτέλεσμα σε ματς του ΠΑΟΚ δεν μπορεί να θεωρηθεί έκπληξη κι αυτό γιατί η ομάδα του Λουτσέσκου δεν έχει πείσει ακόμη και θέλει χρόνο για να φθάσει σε υψηλότερο επίπεδο. Καλό είναι να το θυμόμαστε αυτό, πριν και μετά από κάθε ματς τώρα στο ξεκίνημα.

Η Ευρώπη για το 2023

Ο Ολυμπιακός είναι η μοναδική ελληνική ομάδα που συνεχίζει στην Ευρώπη και μπράβο του, έστω και αν δεν κέρδισε κανέναν. Εκτιμώ ότι για τον ίδιο, την πορεία του, την ομάδα που παρουσιάζει τώρα και τη βελτίωση που χρειάζεται, αλλά ΚΑΙ για το ελληνικό ποδόσφαιρο, θα ήταν καλύτερο να συνεχίσει στο Conference. Εκεί –λογικά- θα είχε καλύτερη προοπτική και θα κέρδιζε περισσότερους βαθμούς για την Ελλάδα που τους έχει ανάγκη.

Το εκπληκτικό για τους ερυθρόλευκους είναι ότι εκτός των άλλων, παρουσιάζονταν ως προβληματική η κατάσταση με τον Βατσλίκ! Απίστευτο… Έτσι θα πήγαινε ο Πασχαλάκης;

Όσον αφορά την Ευρώπη, του χρόνου οι δύο του Champions League και ο ένας του Europa, θα παίξουν σε οποιονδήποτε όμιλο έστω και με μία πρόκριση στις δύο ή τρεις ευκαιρίες που θα έχουν. Μόνο με μία πρόκριση σιγουρεύουν την Ευρώπη τον χειμώνα. Ε, δεν μπορεί… Από εκεί και πέρα οι δύο του Conference ας προσέξουν πολύ-πολύ-πολύ περισσότερο από ότι φέτος.

Προσέξτε κάτι που είχα σημειώσει και τότε, πριν 1,5 μήνα. Πριν τα ματς του δεύτερου προκριματικού, τότε που έγραφα και ξαναέγραφα: «Το να κερδίσεις τρεις συνεχόμενες προκρίσεις μέσα στο καλοκαίρι, είναι πάρα πολύ δύσκολο. Με όποιον και αν παίξεις είναι δύσκολο να παραμείνεις αλάνθαστος σε έξι(!) διαδοχικές εβδομάδες».

Τι τελικά έγινε; Τι αποδείχθηκε; Από τις 90 ομάδες που έπαιξαν στο Β προκριματικό, μόνο 8(!) κατόρθωσαν να κάνουν τρεις προκρίσεις και να φθάσουν στους ομίλους. Δεν έγραφα τότε και δεν το σημειώνω τώρα για να δικαιολογήσω τον ΠΑΟΚ που απέτυχε ΠΑΤΑΓΩΔΩΣ σε αυτή την προσπάθεια. Το γράφω για να αποδείξω πόσο δύσκολο είναι να κάνεις ένα αλάνθαστο καλοκαίρι στα προκριματικά της πιο μικρής διοργάνωσης, άρα… και πόσο καλή προετοιμασία (αγωνιστική, πνευματική και μεταγραφική) χρειάζεσαι για να τα καταφέρεις.

Ας προσέξουν όλοι τους αν θέλουν να διεκδικήσουν ξανά πέντε ευρωπαϊκές θέσεις και δύο εξ αυτών στα προκριματικά του Champions League.

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

Δημήτρης Τσορμπατζόγλου
Δημήτρης Τσορμπατζόγλου

Πρέπει να ήταν με μία μπάλα στα χέρια (οποιουδήποτε μεγέθους και χρώματος) από τότε που περπάτησε…
Αγαπάει το ποδόσφαιρο, λατρεύει το μπάσκετ το οποίο έπαιξε (όχι με μεγάλη επιτυχία…) γι’ αρκετά χρόνια στον ιστορικό ΒΑΟ, βλέπει βόλεϊ, του αρέσει το χάντμπολ, μπορεί να βλέπει με τις ώρες στίβο, καταδύσεις, ιππασία, σκοποβολή, χόκει επί χόρτου, αλλά και στον πάγο! Παρακολουθεί και πάλη, και άρση βαρών, φυσικά και πινγκ πονγκ και τέννις και … και... και...
Στο γήπεδο πήγε πρώτη φορά το 1983 σε αγώνα ΠΑΟΚ-Απόλλων Αθηνών. Μεγάλη και ωραία εμπειρία. Από το δημοτικό κρατούσε σημειώσεις, στατιστικά, πρόγραμμα αγώνων, είχε αρχείο και έκανε διάφορες αναλύσεις- συγκρίσεις.
Όλα τα άλλα ήρθαν φυσιολογικά…
Από τα 17 του το 1994, ξεκίνησε να ασχολείται με την δημοσιογραφία στην Αθλητική Μακεδονίας Θράκης, όπου τα πρώτα βήματα έγιναν από τις χαμηλές κατηγορίες του μπάσκετ. Φοβερές οι χρονιές που έκανε το ρεπορτάζ και του αγαπημένου του ΒΑΟ, σε Α2 και Α1!
Ακολούθησαν πολλά άλλα Μέσα στην Θεσσαλονίκη και όχι μόνο, εμπειρίες σε εφημερίες, ραδιόφωνα, τηλεόραση, φυσικά και στο διαδικτυο. Τα τελευταία 15 χρόνια είναι πιο κοντά στο ρεπορτάζ του ποδοσφαιρικού ΠΑΟΚ.