Γιατί η υπόθεση του Μανού Γκαρσία είναι στο χέρι του Άρη

Γιατί η υπόθεση του Μανού Γκαρσία είναι στο χέρι του Άρη

Γιατί η υπόθεση του Μανού Γκαρσία είναι στο χέρι του Άρη

bet365

Ο Άρης έχει κάνει την επιλογή του για τη θέση του επιτελικού μέσου καθώς o 24χρονος Ισπανός είναι ο βασικός στόχος του και μάλιστα υπάρχουν δύο τρόποι για να καταφέρει να τον κάνει δικό του.

Βασικό δεδομένο στην υπόθεση του Μανού Γκαρσία είναι ότι παρά την ύπαρξη συμβολαίου στη Σπόρτιγκ Χιχόν έως το καλοκαίρι του 2025, καμία από τις δύο πλευρές δεν επιθυμεί αυτή τη συνεργασία. Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής έχει διαπιστώσει ότι το περιβάλλον είναι ασταθές καθώς πέρυσι υπήρξαν διαδοχικές αλλαγές στην τεχνική ηγεσία, πέραν αυτών σε διοικητικό κομμάτι. Η δε νέα κατάσταση δεν είναι υπέρ της παραμονής του παίκτη και στην πραγματικότητα προσανατολίζεται στην πώλησή του με την ελπίδα απόσβεσης της επένδυσης των 4.000.000 ευρώ που είχε δαπανήσει για την αγορά των δικαιωμάτων του. Προφανώς αντιλαμβάνονται οι Ισπανοί ότι οι συνθήκες που διαμορφώθηκαν δεν ωφελούν στο να εξασφαλίσουν το ποσό που έχουν κατά νου.

Η πρώτη σκέψη του Άρη ήταν η απόκτησή του υπό τη μορφή δανεισμού καθώς επί τούτου δεν χρειάζεται να δώσει τη συγκατάθεσή της η Σπόρτιγκ Χιχόν. Για την ακρίβεια, στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή υπάρχει όρος ο οποίος του δίνει τη δυνατότητα επιλογής άλλης ομάδας (πρώτης κατηγορίας) σε κάθε χώρα της Ευρώπης έως τις 15 Ιουλίου με την προϋπόθεση κάλυψης των ετήσιων απολαβών του συμβολαίου του. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες από την Ισπανία, οι ετήσιες αποδοχές του Μανού Γκαρσία κυμαίνονται μεταξύ 700.000 – 800.000 ευρώ. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν ο Άρης συμφωνήσει με τον 24χρονο και καλύψει το συμβόλαιό του, η Σπόρτιγκ δεν έχει το παραμικρό δικαίωμα παρέμβασης.

Ωστόσο, ο Άρης φέρεται να έχει μπει σε διαδικασία επαφών με απώτερο σκοπό την αγορά των δικαιωμάτων του παίκτη, υπολογίζοντας ότι για τη Σπόρτιγκ Χιχόν αυτό το κεφάλαιο έχει κλείσει. Δεν αποκλείεται δηλαδή είτε να γίνει απευθείας αγορά των δικαιωμάτων του Μανού Γκαρσία ή δανεισμός με option αγοράς. Η αίσθηση που επικρατεί στον Άρη για τα θέλω του Ισπανού είναι η διάθεσή του να έρθει στη Θεσσαλονίκη καθώς ήδη έχει ενημερωθεί για τις κινήσεις της ομάδας αλλά και τους στόχους της. Σε κάθε περίπτωση, οριστική εξέλιξη αναμένεται το αργότερο μέχρι την Παρασκευή καθώς μέχρι τότε έχει το δικαίωμα ο παίκτης να «βγει» από το συμβόλαιό του και να παίξει (ως δανεικός) σε όποια ομάδα επιθυμεί.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα