Παναθηναϊκός: Η ευστοχία μοναδικό φάρμακο για την αργοπορία στις μεταγραφές

Παναθηναϊκός: Η ευστοχία μοναδικό φάρμακο για την αργοπορία στις μεταγραφές

Παναθηναϊκός: Η ευστοχία μοναδικό φάρμακο για την αργοπορία στις μεταγραφές

bet365

O Γιάννης Σερέτης γράφει για την επικείμενη μεταγραφή του Χόφντουρ Μάγκνουσον από τον Παναθηναϊκό και για τα κομμάτια που λείπουν από ένα παζλ που συμπληρώνεται αργά, αλλά σωστά.

Αργεί ο Παναθηναϊκός στις μεταγραφές του, αλλά μέχρι τώρα – στο δικό μας το μυαλό και θεωρητικά – οι Πράσινοι έχουν 4/4! Απόλυτη ευστοχία για τους ρόλους που έχουν αποκτήσει τους Λοντίγκιν, Γκάνεα, Τσέριν και Μάγκνουσον. Θεωρητικά! Διότι (τα) πάντα όλα αποδεικνύονται στο γήπεδο: το παράδειγμα του Παναγιώτη και του Οδυσσέα Βλαχοδήμου που είχαν αποκτηθεί πριν από πέντε χρόνια, ο πρώτος ως «μεταγραφάρα» και ο δεύτερος ως «τρίτος κίπερ», αρκεί.

Ειδικά, δε, στην περίπτωση του Ισλανδού, ο οποίος θα πάρει και το μέχρι σήμερα μεγαλύτερο συμβόλαιο της ομάδας (μικρότερο, πάντως από τα 1,2 εκατ. Ευρώ που του έδινε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας), ο Παναθηναϊκός κλήθηκε να «απαντήσει» στο εξής ερώτημα: Να πάρει έναν στόπερ που έχει αγωνιστεί σε δέκα ομάδες τα δέκα τελευταία χρόνια και η τελευταία του είναι η Ουέσκα στη Segunda; Η' έναν κεντρικό αμυντικό ο οποίος υποβλήθηκε πριν από 14 μήνες σε επέμβαση αχίλλειου, έμεινε νοκ άουτ για δέκα μήνες, επανήλθε στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και αγωνίστηκε τον Ιούνιο στα 3/4 παιχνίδια της εθνικής ομάδας του μέσα σε 14 μέρες; Η απάντηση που έδωσε τελικά το κλαμπ - δεδομένου ότι ο χρόνος πίεζε πια αφόρητα για στόπερ - στο δίλημμα «Μικέλ ή Μαγκνουσον» μάλλον ήταν η σωστή.

Λέμε «μάλλον», διότι, ναι, η επέμβαση στον αχίλλειο ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να «βγάλει» μελλοντικά, ακόμα κι αν όλα δείχνουν μια χαρά. Κατά τα λοιπά, η ηλικία τους είναι παρόμοια (30 o Μικέλ, 29 ο Μάγκνουσον) το ύψος τους ίδιο (1,90 μ.1,89 μ.), αριστεροπόδαροι αμφότεροι με ιδιαίτερες ικανότητες στο build up από την πρώτη ζώνη. Ομως ο Μικέλ ξεκίνησε από την Αρσεναλ και κατέληξε στην Ουέσκα, ενώ ο Μάγκνουσον ξεκίνησε από τη Φραμ και την Primavera της Γιουβέντους και έφτασε μέχρι τη Μόσχα.

Ουδενός η καριέρα ήταν θεαματική, όμως του Μάγκνουσον είχε σαφώς ανοδική πορεία: Σπέτσια – Τσεζένα – Μπρίστολ – ΤΣΣΚΑ. Με Champions League, με Europa League, με World Cup και με 42 συμμετοχές στην εθνική ομάδα του. Ε, ναι, αυτόν διαλέγεις μεταξύ των δύο! Και με περισσότερα χρήματα, δεν είναι κακό. Upgrade με λιγότερα χρήματα δεν γίνεται εύκολα. Και, ναι, μπορεί εφέτος να αυξηθεί και ο μέσος όρος των συμβολαίων στον Παναθηναϊκό αν αποκτηθεί σέντερ φορ και επιτελικός μέσος με... over 800.000 ετησίως.

Ούτε αυτό κακό είναι, εφόσον δεν πέφτει έξω ο προϋπολογισμός της ομάδας. Περισσότερα έσοδα, πωλήσεις (Βέλεθ, μάλλον και Μακέντα, έπονται και ένας – δυο ακόμα αν βρουν προτάσεις), «αποθηκευμένο» χρήμα από τη φυγή Μαουρίσιο, Βιγιαφάνιες, Γκατσίνοβιτς, ίσως μελλοντικά και Αγιούμπ, λογικά είναι όλα αυτά. Το αντίθετο θα ήταν το παράλογο σ' αυτό το timing του Παναθηναϊκού, ειδικά από τη στιγμή που και ο Αλαφούζος έχει αποφασίσει να αυξήσει ελαφρώς το μπάτζετ.

Μέχρι σήμερα η πιο σημαντική κίνηση του αργοπορημένου στο μεταγραφικό πλάνο του, Παναθηναϊκού, ήταν η ανανέωση του συμβολαίου του Χουάνκαρ. Από σήμερα είναι η απόκτηση του Χόφντουρ Μάγκνουσον. Και εν συνεχεία σημαντικότερες θα είναι του επιτελικού μέσου και του σέντερ φορ που... έτσι όπως πάει το πράγμα, θα αργήσει πολύ! Αν, όμως, ο Παναθηναϊκός είναι εύστοχος, μπορεί να «καλύψει» την αργοπορία του. Για να είμαστε ειλικρινείς, μόνο αν είναι εύστοχος, μπορεί να την καλύψει.

Υ.Γ.1: Ενα από τα πολλά θετικά στοιχεία του Μάγκνουσον είναι ότι έχει αγωνιστεί σε δεκάδες ματς ως αριστερός στόπερ σε διατάξεις με τρεις κεντρικούς αμυντικούς. Αυτό δίνει τη δυνατότητα στον Ιβάν Γιοβάνοβιτς να σκεφτεί ενδεχομένως πιο θερμά το 3-4-3 σχήμα για τους δυο πρώτους προκριματικούς στον γ΄ γύρο του Conference League. Μια ενδεκάδα με Λοντίγκιν (Μπρινιόλι) – Σένκεφελντ, Κουρμπέλη, Μάγκνουσον – Ρουμπέν, Τσέριν (Αλεξανδρόπουλο), Χουάνκαρ, Κώτσιρα – Παλάσιος, Αϊτόρ, Ιωαννίδη είναι αξιοπρεπέστατη γι΄ αυτό το επίπεδο. Οχι σούπερ, αλλά ανταγωνιστική. Και, κυρίως, έτοιμη!

Υ.Γ.2: Ο Μάγκνουσον είχε προταθεί και στην ΑΕΚ, η οποία ψάχνει δυο στόπερ. Αλλά δεν την απασχόλησε ιδιαίτερα η υπόθεση. Συνεπώς, θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον να δούμε ποιους κεντρικούς αμυντικούς θα αποκτήσει η Ενωση και τι θα κάνει ο Ισλανδός στον Παναθηναϊκό, για να γίνουν και οι συγκρίσεις στην επιλογή.

@Photo credits: Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Γιάννης Σερέτης
Γιάννης Σερέτης

Τυχερός που πρόλαβε τα 80's πιτσιρίκι, τα 90's έφηβος, τα 00's ως επαγγελματίας. Παιδιόθεν λάτρης των στατιστικών και της μπάλας παντός χρώματος.
Κυρίως της παλιάς... ασπρόμαυρης, αν και στο κλειστό του ΓΣΠ έχει περάσει δεκάδες απογεύματα. Σχεδόν πάντα “αντιρρησίας”, σχεδόν πάντα αισιόδοξος, σχεδόν πάντα ξεροκέφαλος: είναι αφόρητοι αυτοί οι Ταύροι...