ΑΕΚ: Αλλάζει τον άξονα της μεσαίας γραμμής και εστιάζει στους δύο στόπερ

ΑΕΚ: Αλλάζει τον άξονα της μεσαίας γραμμής και εστιάζει στους δύο στόπερ

ΑΕΚ: Αλλάζει τον άξονα της μεσαίας γραμμής και εστιάζει στους δύο στόπερ

bet365

Με τις προσθήκες των Γκατσίνοβιτς και Γιόνσον και την επιμονή για την απόκτηση και του Πινέδα, η ΑΕΚ προχωράει σε ολοκληρωτικές αλλαγές στη μεσαία της γραμμή και πλέον θα εντείνει τις προσπάθειές της και για τις αλλαγές στο κέντρο της άμυνας με τους δύο στόπερ που θέλει.

Οι δύο πρώτες μεταγραφικές κινήσεις της ΑΕΚ για τη νέα εποχή της OPAP Arena είναι γεγονός. Η πρώτη ανακοινώθηκε πριν από μερικές μέρες με τον Μιγιάτ Γκατσίνοβιτς να ντύνεται στα κιτρινόμαυρα, ενώ χθες η ΑΕΚ έφτασε σε οριστική συμφωνία με τον Γενς Γιόνσον, ο οποίος έρχεται στην Αθήνα τη Δευτέρα (4/7) για να περάσει από ιατρικά και να ανακοινωθεί και αυτός με τη σειρά του.

Η Ένωση με τις δύο αυτές κινήσεις ενισχύεται με παίκτες που ήθελε πολύ να προσθέσει στο δυναμικό του ο Ματίας Αλμέιδα. Οι κιτρινόμαυροι προχωρούν σε σημαντικές αλλαγές στον άξονα της μεσαίας γραμμής, ο οποίος αναμένεται να είναι εντελώς διαφορετικός, ειδικά αν στην πορεία προχωρήσει και η περίπτωση του Ορμπελίν Πινέδα. Η ΑΕΚ παραμένει πάντα στο... παιχνίδι για τον 26χρονο Μεξικανό χαφ επιδιώκοντας δανεισμό με οψιόν αγοράς, με τον παίκτη να θέλει πολύ να δουλέψει ξανά υπό τις οδηγίες του Αλμέιδα. Οι μεξικάνικες Τσίβας και Τολούκα τέθηκαν εκτός μάχης καθώς ο ίδιος δεν επιθυμεί να επιστρέψει στην πατρίδα του και πλέον είναι καθαρά θέμα της Θέλτα, η οποία συνεχίζει το παιχνίδι τακτικής επιδιώκοντας πώληση από τώρα, αλλά για πόσο ακόμα;

Η ΑΕΚ με τις συγκεκριμένες προσθήκες αποκτά μια ολοκαίνουργια μεσαία γραμμή με τον Γιόνσον στο «6», τον Γκατσίνοβιτς στο «8», ενώ αν έρθει τελικά και ο Πινέδα θα έχει επιτευχθεί το 3/3 στις προτεραιότητες των μεταγραφικών στόχων που είχαν οι άνθρωποι της ΑΕΚ για την ενίσχυση του άξονα της μεσαίας γραμμής. Σημαντικό επίσης και το γεγονός ότι οι κινήσεις αυτές έρχονται με την έναρξη της προετοιμασίας καθώς ο Αλμέιδα θα έχει όλο τον απαραίτητο χρόνο μπροστά του προκειμένου οι νέες μονάδες να «κουμπώσουν» στο πλάνο του και να ταιριάξουν και με τους παίκτες που διαθέτει ο κιτρινόμαυρος άξονας, όπως ο Σιμάνσκι, ο Μάνταλος και ο Γαλανόπουλος, ο οποίος από την πρώτη μέρα θα είναι και πάλι διαθέσιμος.

Ο Ματίας Αλμέιδα

Όσο κομβικές ήταν οι προσθήκες στις συγκεκριμένες θέσεις, άλλο τόσο είναι και αυτές που επιδιώκει να κάνει η ΑΕΚ και στο κέντρο της άμυνας. Εξ αρχής είχε τεθεί ο στόχος της απόκτησης δύο βασικών στόπερ για τη νέα σεζόν και πλέον μετά τις μεταγραφές των χαφ που έχουν ήδη ανακοινωθεί, εντείνεται η προσπάθεια για να προχωρήσουν και αυτές οι περιπτώσεις. Το απόλυτα ιδανικό σενάριο θα ήταν η ΑΕΚ να έχει φτάσει σε συμφωνία, να έχει ανακοινώσει και να έχει μαζί της από την πρώτη μέρα του βασικού σταδίου της προετοιμασίας στην Ολλανδία και τους δύο κεντρικούς αμυντικούς.

Αυτός εξακολουθεί να είναι ο στόχος μέχρι τις 12 Ιουλίου, όταν αναχωρεί η κιτρινόμαυρη αποστολή για τις Κάτω Χώρες. Και αν συμβεί αυτό, ο Αλμέιδα θα έχει τη δυνατότητα να δουλέψει από το ξεκίνημα με όλους τους παίκτες στη διάθεσή του στις θέσεις που επιθυμούσε ενίσχυση. Σε κάθε περίπτωση μίνιμουμ η μια προσθήκη στόπερ μέχρι να φύγει η ΑΕΚ για το Άλκμααρ πρέπει οπωσδήποτε να γίνει και το επόμενο διάστημα είναι καθοριστικό. Η περίπτωση του Βιτάο αποτελεί πλέον παρελθόν μετά την παραμονή του Βραζιλιάνου στόπερ στην Ιντερνασιονάλ και οι κιτρινόμαυροι στρέφονται στα άλλα ονόματα που έχουν ξεχωρίσει, πάντα με τη σύμφωνη γνώμη του Αλμέιδα, ο οποίος έχει σημαντικό ρόλο στον μεταγραφικό σχεδιασμό που βρίσκεται σε εξέλιξη.

@Photo credits: INTIME, Getty Images/Ideal Image

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα