Τα δεδομένα για Ολυμπιακό κι Αραμπί, ο Τζέκο, ο Βάρντι, ο Σουάρες, ο Ζαχάβι…

Τα δεδομένα για Ολυμπιακό κι Αραμπί, ο Τζέκο, ο Βάρντι, ο Σουάρες, ο Ζαχάβι…

Τα δεδομένα για Ολυμπιακό κι Αραμπί, ο Τζέκο, ο Βάρντι, ο Σουάρες, ο Ζαχάβι…

bet365

Ο Κ. Νικολακόπουλος σχολιάζει στο blog του στο Gazzetta την παραμονή του Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό και θυμίζει τι έκαναν φέτος…συνομήλικοι του σε όλη την Ευρώπη.

Έμεινε λοιπόν ο Ελ Αραμπί στον Ολυμπιακό-περισσότερος θόρυβος, βέβαια (!), θα γίνονταν αν ΔΕΝ έμενε! Αλλά τώρα που είναι μία θετική εξέλιξη, ο «θόρυβος» είναι μικρότερος. Έτσι είμαστε…

Εδώ υπάρχουν πολλοί που λένε γιατί ο Ολυμπιακός έδωσε τέτοιο συμβόλαιο στον Αραμπί, τόσο υψηλό δηλαδή συμβόλαιο. Και θέτουν θέμα ηλικίας, καθότι ο Μαροκινός όντως είναι στα 35,5 χρόνια του πλέον.

Κοιτάξτε, αν η κίνηση του Ολυμπιακού να κρατήσει τον Αραμπί είναι καλή, θα το ξέρουμε μόνο κατά τη διάρκεια της επόμενης διετίας, για την οποία και υπέγραψε στους «ερυθρόλευκους». Αυτά αποδεικνύονται μόνο μέσα στο γήπεδο, πουθενά αλλού.

Προς το παρόν, αυτό που ξέρουμε, είναι κάποια πράγματα. Κάποια δεδομένα.

Πρώτον, ότι ο Αραμπί σκοράρει ασταμάτητα εδώ και 13 χρόνια, από τότε δηλαδή που ξεκίνησε να παίζει σε υψηλό επίπεδο. Και στη γαλλική Καέν δύο σεζόν και στους Άραβες της Αλ Χιλάλ μία σεζόν και στην ισπανική Γρανάδα τέσσερις σεζόν και στην Αλ Ντουχαίλ του Κατάρ τρεις σεζόν και στον Ολυμπιακό τρεις σεζόν!

Δεύτερον, ότι ο Αραμπί στον Ολυμπιακό έβαλε 27 γκολ πρόπερσι και 28 πέρυσι, ενώ φέτος, στην λιγότερο καλή (από τις τρεις) σεζόν και της ομάδας και του ίδιου, έβαλε 23 γκολ. Παίζοντας κατά μέσο όρο ακριβώς 50 παιχνίδια ανά σεζόν, άρα χωρίς τον παραμικρό τραυματισμό.

Τρίτον, ότι ο Αραμπί (στη φωτό με τον ατζέντη του) δεν έχει δημιουργήσει ποτέ πρόβλημα στον Ολυμπιακό. Για παράδειγμα φέτος μπήκε αλλαγή σε 21 παιχνίδια, γιατί είχε προτιμηθεί ο Τικίνιο-δεν μάθαμε ποτέ να αντιδράει. Όταν δε είχε πρωτοέρθει στην Ελλάδα ήταν αλλαγή του Γκερέρο.

Ελ Αραμπί

Όπως ξέρουμε και κάποια άλλα δεδομένα:

Ο Κριστιάνο, στα 37,5 χρόνια του, πέτυχε φέτος στη Γιουνάιτεντ 24 γκολ

Ο Τζέκο, στα 36+ χρόνια του, πέτυχε φέτος στην Ίντερ 17 γκολ.

O Βάρντι στα 35,5 χρόνια του, πέτυχε φέτος στη Λέστερ 17 γκολ.

Ο Σουάρες στα 35,5 χρόνια του, πέτυχε φέτος στην Ατλέτικο 13 γκολ.

O Ζιρού, στα 35+ χρόνια του, πέτυχε φέτος στη Μίλαν 14 γκολ.

O Ζαχάβι, στα 35 χρόνια του, πέτυχε φέτος στην PSV 20 γκολ.

O Μέρτενς, στα 35 χρόνια του, πέτυχε φέτος στη Νάπολι 13 γκολ.

O Γκαμεϊρό, στα 35 χρόνια του, πέτυχε φέτος στην Στρασμπούρ 11 γκολ.

Ο Τρικόφσκι, στα 35 του, πέτυχε φέτος στην ΑΕΚ Λάρνακας 15 γκολ (1ος σκόρερ στην Κύπρο)

Ο Μπενζεμά στα 34,5 χρόνια του, πέτυχε φέτος στη Ρεάλ 44 γκολ!

O Ντιούφ, στα 34,5 χρόνια του, πέτυχε φέτος στη Χατάισπορ 12 γκολ

Και δεν παίρνω το πραγματικά ακραίο παράδειγμα του Ιμπραίμοβιτς των 40+ ετών, που πέτυχε φέτος οκτώ γκολ. Ούτε τους παίκτες από 34 ετών και πιο κάτω (βλέπε Λεβαντόφσκι με 50 γκολ φέτος στην Μπάγερν), αλλά όσους είναι στην ίδια ηλικία με τον Αραμπί η, και μεγαλύτεροι η, το πολύ ένα χρόνο μικρότεροι. Όπως, βεβαίως, υπάρχουν και τα αντίθετα παραδείγματα: ο Καβάνι στα 35+ έβαλε μόλις δύο γκολ φέτος στη Γιουνάιτεντ.

Ελ Αραμπί

Από εκεί και πέρα, είπαμε, μόνο μέσα στο γήπεδο θα δούμε το τι και το πώς και με τον Αραμπί. Σε ό,τι αφορά δε με το πραγματικά μυθικό, για τα ελληνικά δεδομένα, συμβόλαιο του (2+1 εκ. Ευρώ ετησίως), το πράγμα είναι ξεκάθαρο: το γκολ το πληρώνεις πιο ακριβά από οτιδήποτε άλλο στο ποδόσφαιρο.

Με το ερώτημα για τον Ολυμπιακό να είναι: έστω με αυτά τα πολύ καλά λεφτά, ποιόν φορ θα έβρισκε με την προσδοκία για 25 γκολ ανά σεζόν; Όχι ποιόν θα ήθελε, ποιόν θα έβρισκε και θα ερχόταν στην Ελλάδα.

Άσχετο: Οι Γάλλοι και οι Ισπανοί μπορεί να λένε ό,τι θέλουν για τον Θουμπιθαρέτα και τον Ολυμπιακό. Το θέμα είναι τι λένε στον Ολυμπιακό περί Θουμπιθαρέτα. Και από τον Ολυμπιακό δεν ακούω τίποτα…

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα