Ολυμπιακός: Η ανάγκη για ισχυρότερο ελληνικό στοιχείο και η αξιοποίηση του Φορτούνη

Ολυμπιακός: Η ανάγκη για ισχυρότερο ελληνικό στοιχείο και η αξιοποίηση του Φορτούνη

Ολυμπιακός: Η ανάγκη για ισχυρότερο ελληνικό στοιχείο και η αξιοποίηση του Φορτούνη

bet365

Ο Ολυμπιακός ετοιμάζεται για τη νέα αγωνιστική περίοδο στην οποία είναι σημαντικό να έχει ενισχυμένο ελληνικό στοιχείο αλλά και την αξιοποίηση του Φορτούνη. Γράφει ο Δημήτρης Τομαράς.

Ο Ολυμπιακός παραδοσιακά είναι μία ομάδα που και το θέλει το ελληνικό στοιχείο και το έχει. Άλλες χρονιές αυτό το στοιχείο υπάρχει σε μικρότερο βαθμό και άλλες σε μεγαλύτερο.

Από το ρόστερ που ολοκλήρωσε τη χρονιά υπάρχουν ήδη συγκεκριμένα δεδομένα. Πρώτον οι Έλληνες που θα μείνουν και θα έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Ο Μανωλάς για βασικός, ο Μασούρας, εφόσον δεν πουληθεί κάτι που δεν είναι βέβαια τόσο απλό να συμβεί όταν ο Ολυμπιακός ζητάει 9 και πλέον εκατ. ευρώ, για το ίδιο πλάνο (μην ξεχνάμε πως ο Γιώργος Μασούρας στην αμέσως περασμένη σεζόν ήταν ο κορυφαίος Έλληνας του ρόστερ αλλά και ο τοπ εξτρέμ του) και από εκεί και πέρα ο Παπασταθόπουλος, ο Μπουχαλάκης (πιθανώς σε πιο εναλλακτικούς ρόλους και όχι για βασικοί) και πιτσιρικάδες με προοπτικές όπως οι Τζολάκης, Κίτσος και Σουρλής. Ή και άλλα παιδιά από τη Β' ομάδα όπως ο Μπαγκαλιάνης.

ΜΑΣΟΥΡΑΣ

Υπάρχουν και περιπτώσεις Ελλήνων παικτών που είναι για τα καλά μετέωροι. Ο Ανδρούτσος που παραμένει πιθανό να φύγει αλλά και ο Βρουσάι που δοκιμάστηκε ως δεξιός μπακ και μετά επανήλθε ως winger. Σε γενικές γραμμές ο Ολυμπιακός κοιτάζει και αυτό το στοιχείο και ενόψει της νέας αγωνιστικής περιόδου είναι σημαντικό να έχει ενισχυμένο ελληνικό στοιχείο και ενδεχομένως περισσότερους βασικούς γηγενείς παίκτες.

Το ξεχωριστό κεφάλαιο Φορτούνη

Εκτός των παραπάνω όμως ο Ολυμπιακός έχει και τη ξεχωριστή περίπτωση του Κώστα Φορτούνη. Ο έμπειρος διεθνής μεσοεπιθετικός μετά από δύο χιαστούς είναι πραγματικά σημαντικό το ότι γύρισε στα γήπεδα.

Ωστόσο ο Τρικαλινός διεθνής μεσοεπιθετικός έχει ένα μεγάλο συμβόλαιο. Εάν είναι να αξιοποιηθεί ανάλογα θα πρέπει να προκύψει η σχετική κουβέντα. Υπάρχει ο τρόπος με τη σωστή διαχείριση να αποτελέσει ξανά ένα καλό γρανάζι για την ομάδα και να βοηθήσει με γκολ και ασίστ. Εάν όχι όμως (εάν δεν αξιοποιηθεί ανάλογα δηλαδή) τότε θα πρέπει να δει και εκείνος το τι θα κάνει με το μέλλον του.

Άρα οι λύσεις είναι ή ένα νέο συμβόλαιο με όρους που θα συμφωνήσουν οι δύο πλευρές ή αποχώρηση του παίκτη. Εάν έπρεπε να προσπαθήσουμε να μπούμε στο μυαλό του Φορτούνη μάλλον θα προτιμούσε παραμονή όμως με τέτοια δεδομένα ώστε να παίζει όσο το δυνατόν περισσότερο. Για τον Ολυμπιακό πάντως το ιδανικότερα θα είναι να επωφεληθεί αγωνιστικά από τον Φορτούνη και τον χειριστεί με τέτοιον τρόπο ώστε να πάρει πράγματα από αυτόν του χρόνου.

Πάντως οι κινήσεις του Ολυμπιακού με παίκτες όπως ο χαφ Παπανικολάου (που έχει τεθεί στα υπ' όψιν των Πειραιωτών) δείχνουν πως οι Πρωταθλητές αναζητούν και νέα πρόσωπα για το ελληνικό στοιχείο της νέας χρονιάς. Και φυσικά παραμένει εξαιρετικά σπουδαίο το να καθιερωθούν στην α' ομάδα και παιδιά από τη β' αλλά και τις Ακαδημίες. Πάντα άλλωστε ο Έλληνας παίκτης βλέπει διαφορετικά τον σύλλογο και έχει άλλη προσέγγιση και αντίληψη.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

Δημήτρης Τομαράς
Δημήτρης Τομαράς

Ο Δημήτρης Τομαράς είναι γέννημα - θρέμμα Μαρουσιώτης όμως τον... διεκδικούν και άλλες πόλεις. Δημοσιογραφεί εδώ και 20 και πλέον χρόνια και στην οικογένεια του Gazzetta βρίσκεται από την πρώτη ημέρα. Από αυτήν εδώ τη φιλόξενη γωνιά θα συζητάμε κυρίως για Ολυμπιακό αλλά θα καταπιανόμαστε και με αρκετά ακόμα θέματα.