Άρης: Οι απουσίες που περιορίζουν τις επιλογές και το σενάριο επιστροφής στο 4-2-3-1

Άρης: Οι απουσίες που περιορίζουν τις επιλογές και το σενάριο επιστροφής στο 4-2-3-1

Άρης: Οι απουσίες που περιορίζουν τις επιλογές και το σενάριο επιστροφής στο 4-2-3-1

bet365

Οι επιλογές περιορίστηκαν λόγω τραυματισμών αλλά και διαχείρισης με συνέπεια η αποστολή του Άρη να έχει δυσκολέψει ακόμη περισσότερο στα παιχνίδια που απομένουν με πρώτο αυτό της Τούμπας (11/5, 18:30) απέναντι στον ΠΑΟΚ.

Οι απουσίες του Άρη χαρακτηρίζονται σημαντικές γιατί τόσο ο Λούκας Σάσα όσο και ο Κριστιάν Γκάνεα είναι ποδοσφαιριστές με σταθερή παρουσία στο αρχικό σχήμα, ενώ ο Μπαντού Ντιαγέ μπορεί να έχασε τη φανέλα του βασικού ωστόσο ήταν στο rotation της ομάδας. Ο ρόλος του Γιοχάν Μπεναλουάν ήταν περισσότερο υποστηρικτικός και για την ακρίβεια χρησιμοποιούταν ως τρίτος στόπερ όταν ο Χερμάν Μπούργος ήθελε να κρατήσει αποτέλεσμα, ενώ η απουσία του Κριστιάν Λόπεθ δεν μπορεί να χαρακτηριστεί ουσιαστική καθώς ο Ισπανός ούτως ή άλλως είναι εκτός τεχνικού πλάνου.

Αυτές οι απουσίες αποκτούν μεγαλύτερη αξία λόγω και της διαχείρισης των ποδοσφαιριστών από τον Αργεντίνο τεχνικό. Για παράδειγμα, δύο ποδοσφαιριστές με υποστηρικτικό ρόλο όπως οι Φακούντο Μπερτόγλιο, Εμάνουελ Σάκιτς δεν χρησιμοποιούνται στο τελευταίο διάστημα και κατ’ επέκταση θεωρείται δύσκολο να έχουν αγωνιστικό ρυθμό. Ο δε Δημήτρης Μάνος έπαιξε (για 15 λεπτά) έπειτα από δύο μήνες, ενώ ο Λούμορ μόλις επέστρεψε στην αποστολή έπειτα από έξι αγώνες.

Ο Μπερτόγλιο

Ανοιχτό το σενάριο επιστροφής στα… παλιά

Δυνατότητα αλλαγών στο αρχικό σχήμα δεν υπάρχει αλλά ακόμη κι αν υφίστατο, ο Χερμάν Μπούργος έχει αποδείξει ότι τουλάχιστον σε επίπεδο προσώπων, πολύ δύσκολα μπαίνει σ’ αυτή τη λογική από τη στιγμή που δείχνει ότι έχει καταλήξει σ’ ένα γκρουπ 14-15 ποδοσφαιριστών. Στην αμυντική τετράδα, αυτό που ενδέχεται να αλλάξει είναι η πλευρά του καθενός. Το σχέδιο της τοποθέτησης του Σαλέμ Εμπακατά στο αριστερό άκρο απέτυχε παταγωδώς, οπότε το σενάριο επιστροφής του στη δεξιά πλευρά και τοποθέτησης του Ντάνιελ Σούντγκρεν στην αντίστοιχη αριστερή μάλλον συγκεντρώνει τις περισσότερες πιθανότητες. Εκτός κι αν αποφασιστεί η ενεργοποίηση ενός των Σάκιτς, Λούμορ αντί του Σουηδού. Στο κέντρο της άμυνας θα διατηρηθούν οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς όπως και ο Χουλιάν Κουέστα κάτω από την εστία. Στη μεσαία γραμμή δεν υπάρχουν επιλογές λόγω των απουσιών των Μπαντού Ντιαγέ, Λούκας Σάσα. Ως εκ τούτου, η συνύπαρξη των Χαβιέρ Ματίγια-Σέικ Ντουκουρέ είναι αναγκαστική.

Εκεί που ενδέχεται να υπάρξει διαφοροποίηση είναι στη διάταξη του Άρη καθώς το ενδεχόμενο επιστροφής στο 4-2-3-1 που έπαιζε η ομάδα πριν τον ερχομό του 53χρονου τεχνικού μοιάζει αρκετά πιθανό. Παρόντος του Λούις Πάλμα δεν άλλαξε δα η παραγωγικότητα του Άρη στο σκοράρισμα, ίσα-ίσα που μειώθηκε και ο αριθμός των τελικών προσπαθειών που έχει η ομάδα με το δίδυμο του Καμαρά με τον ποδοσφαιριστή από την Ονδούρα. Αν δεν υπάρχει ενεργοποίηση του Φακούντο Μπερτόγλιο, μοιάζει πιθανό να χρησιμοποιηθεί ο Ματέο Γκαρσία στη θέση του επιτελικού μέσου με τους Ιτούρμπε-Μαντσίνι στα επιθετικά άκρα και τον Αμπουμπακάρ Καμαρά στην κορυφή της επίθεσης.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα