«Νέα Τούμπα»: «Μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο»

«Νέα Τούμπα»: «Μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο»

«Νέα Τούμπα»: «Μπορούν να ξεκινήσουν τα έργα για το νέο γήπεδο»

bet365

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκο Ταγαρά, η έγκριση από το ΣτΕ για το σχέδιο του ΠΔ ανάβει το «πράσινο φως» για να ξεκινήσουν τα έργα για τη «Νέα Τούμπα».

Την προηγούμενη Τετάρτη (27/4) το Συμβούλιο της Επικρατείας άναψε το «πράσινο φως» σχετικά με το Σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά την ανέγερση του νέου γηπέδου του ΠΑΟΚ και την ανάπλαση στον περιβάλλοντα χώρο στην ευρύτερη περιοχή της Τούμπας.

Στον ΠΑΟΚ περιμένουν τις επόμενες κινήσεις και συνεχίζουν να κρατούν χαμηλούς τόνους γύρω από το θέμα του νέου γηπέδου, γνωρίζοντας ότι ο δρόμος για την εκκίνηση των έργων παραμένει μακρύς, την ίδια ώρα που ο υφυπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Νίκος Ταγαράς, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, υποστήριξε σήμερα ότι «ο ΠΑΟΚ και η Θεσσαλονίκη αποκτούν ένα υπερσύγχρονο γήπεδο με αθλητικές εγκαταστάσεις που αρμόζουν στην ιστορία της ομάδας και της πόλης. Πλέον, μπορούν να ξεκινήσουν όλα τα απαραίτητα έργα και για το νέο γήπεδο και για την ανάπλαση της περιοχής πέριξ του γηπέδου. Η δέσμευση του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, γίνεται πράξη με τη Θεσσαλονίκη να "αλλάζει" σελίδα, σε συνδυασμό με σειρά έργων που έχουν δρομολογηθεί και υλοποιούνται σε όλη την πόλη».

Ειδικότερα, το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο που ενέκρινε το Ανώτατο Δικαστήριο προβλέπει τον εκσυγχρονισμό των ποδοσφαιρικών εγκαταστάσεων της ΠΑΕ ΠΑΟΚ με την ανάπτυξη νέων, σύγχρονων προδιαγραφών και απαιτήσεων των FIFA / UEFA.

Παράλληλα, με τη θετική γνωμοδότηση για το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο μπαίνουν σε τροχιά υλοποίησης και τα έργα αστικής ανάπλασης της ευρύτερης περιοχής του γηπέδου του ΠΑΟΚ. Με τη θετική γνωμοδότηση του ΣτΕ στο σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος του ΥΠΕΝ για το ΕΠΣ του γηπέδου του ΠΑΟΚ, καθορίζονται χρήσεις γης, εγκρίνεται περιβαλλοντικά το έργο, ενώ η περιοχή που περιβάλλει τις αθλητικές εγκαταστάσεις (έκταση Αλάνας Τούμπας) θα μπορέσει να αποτελέσει έναν υπερτοπικό πόλο έλξης κατοίκων και επισκεπτών με χώρους πρασίνου και χρήσεις πολιτισμού και αναψυχής.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα