Ξανθόπουλος στο Gazzetta: «Ποια ομάδα χωρίς τόσο καλή απόδοση θα ήταν μπροστά με 11 βαθμούς;» (vid)

Ξανθόπουλος στο Gazzetta: «Ποια ομάδα χωρίς τόσο καλή απόδοση θα ήταν μπροστά με 11 βαθμούς;» (vid)

bet365

Ο Πέτρος Ξανθόπουλος με αφορμή το κυριακάτικο ντέρμπι εκτιμά μέσω του Gazzetta πως δεν θα υπάρξει νικητής στη Λεωφόρο και σχολιάζει τον φετινό Ολυμπιακό του Μαρτίνς.

Ο 62χρονος σήμερα Πέτρος Ξανθόπουλος δεν έχει υπάρξει μόνο αρχηγός του Ολυμπιακού αλλά έχει κατακτήσει ουκ ολίγους τίτλους μαζί του. Με δεδομένο πως υπάρχει το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο την Κυριακή ο Ξανθόπουλος κατέθεσε στο Gazzetta τις σκέψεις του τόσο για το ματς αυτό όσο και για τον φετινό Ολυμπιακό και την πορεία του.

- Κύριε Ξανθόπουλε έχουμε μπροστά μας ένα ντέρμπι Ολυμπιακού με Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Πως το βλέπετε το ματς;

Έχουμε μπει εδώ και κάποιους αγώνες σε διαδικασία play offs. Όλα τα ματς είναι δύσκολα. Ο Ολυμπιακός έχει μία άνεση 11 πόντων αλλά σε τέτοια ματς δεν μπορεί να σκεφτεί κάτι τέτοιο ενώ ο Παναθηναϊκός χρειάζεται τους βαθμούς.

- Είναι κάπως κλισέ και συνηθίζουμε να το λέμε πως προγνωστικά στα ντέρμπι δεν υπάρχουν. Τι εκτίμηση έχετε εσείς;

Δεν υπάρχουν προγνωστικά σε τέτοια ματς. Όλα μπορούν να συμβούν. Μία λεπτομέρεια όπως μία αποβολή ή κάτι άλλο που να κρίνει τον αγώνα. Θεωρώ πως δύσκολα θα νικήσει μία από τις δύο ομάδες. Δεν βλέπω νίκη Ολυμπιακού ή Παναθηναϊκού.

- Άρα πάμε προς ισοπαλία για το ματς.

Κοιτάξτε θεωρώ πως θα κριθεί στις λεπτομέρειες. Στο ποδόσφαιρο είσαι λίγο ανόητος εάν κάνεις προβλέψεις ειδικά για τέτοια ματς. Σκέφτομαι πως ενδεχομένως όποιος πάρει πρώτος προβάδισμα στο σκορ - εάν κάποιος προηγηθεί - θα βρεθεί κοντά ή πιο κοντά στη νίκη.

- Ο φετινός Ολυμπιακός δεν είναι πειστικός από πλευράς απόδοσης. Πως το βλέπετε εσείς αυτό;

Με ρωτάνε πολλοί για αυτό. Για μένα όμως είναι απλό. Ποια ομάδα στην Ελλάδα με τέτοια απόδοση - χωρίς τόσο καλή απόδοση δηλαδή - θα ήταν μπροστά με 11 βαθμούς; Η απάντηση είναι εύκολη. Καμία. Μόνο ο Ολυμπιακός θα μπορούσε να το κάνει αυτό. Κανένας άλλος. Χωρίς να αποδίδει καλό ποδόσφαιρο να είναι τόσο μπροστά. Μόνο ο Ολυμπιακός θα το έκανε αυτό. Έχει τον αγωνιστικό τρόπο του. Έχει το know how.

- Υπάρχει κάτι που θεωρείτε πως μπορεί να αλλάξει ο Ολυμπιακός;

Δεν νομίζω ότι μπορεί να αλλάξει πολλά αυτό το διάστημα. Ο Ολυμπιακός θα πρέπει να βγάλει πιο πολύ ενέργεια. Με την ΑΕΚ έκανε τελικές. Θέλει περισσότερη ενέργεια και περισσότερη δημιουργία. Με την ΑΕΚ είχε όντως περισσότερη δημιουργία. Ο Ολυμπιακός το τελευταίο διάστημα προηγείται και μετά πάντα ισοφαρίζεται. Είναι για μένα ανησυχητικό αυτό. Δεν επιτρέπεται για τον Ολυμπιακό. Πρέπει να τον προβληματίσει αυτό.

- Έχετε στο μυαλό σας φέτος κάποιον παίκτη που να ξεχωρίζετε στον Ολυμπιακό;

Γενικά δεν βλέπουμε φέτος σταθερότητα. Από κανέναν από παίκτη. Ο Καρβάλιο έχει τη δημιουργία. Είναι ένας καλός παίκτης. Προσωπικά μου αρέσει γιατί μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο. Αυτό που δεν μπορούν άλλοι να κάνουν. Ο Αγκιμπού Καμαρά ξεκίνησε καλά αλλά έπεσε μετά η απόδοσή του. Ο Εμβιλά είναι σταθερή αξία, χωρίς να είναι στα καλύτερά του, όπως και ο Μπουχαλάκης. Ο Ολυμπιακός δεν έχει την ένταση και το αγωνιστικό τσαγανό να παίζει 90 λεπτά. Υπάρχει βέβαια η δικαιολογία γιατί παίζει ασταμάτητα και παίζει σερί 2 χρόνια.

- Το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό που σας έχει μείνει περισσότερο ποιο είναι;

Ένα ματς που θυμάμαι σίγουρα είναι το μπαράζ στον Βόλο στις αρχές της δεκαετίας του 1980, το 1982 ( για την ιστορία οι νικητές του μπαράζ και του πρωταθλήματος ήταν οι Σαργκάνης, Μίχος, Σ. Παπαδόπουλος, Βαμβακούλας, Ξανθόπουλος, Κουσουλάκης, Εσταβίγιο, Λεμονής, Μητρόπουλος (77’ Ορφανός), Αναστόπουλος και Κοκολάκης (81’ Τόγιας) ). Ένα τέτοιο ματς είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι που έχεις παίξει ποτέ. Όταν σε ένα ματς παίζεις με τον Παναθηναϊκό έναν τίτλο, το πρωτάθλημα, είναι το πιο σημαντικό παιχνίδι στην καριέρα σου.

- Τι άλλο σας έχει μείνει από τότε επειδή μιλάμε για ντέρμπι στη Λεωφόρο;

Τα ματς στη Λεωφόρο με κόσμο από τις 2 πλευρές. Ήταν πολύ ωραίο αυτό για εμάς τους παίκτες. Λείπει από το ποδόσφαιρο ότι δεν υπάρχουν φίλαθλοι και από τις 2 ομάδες στους αγώνες. Αυτό λείπει. Ελπίζω κάποια στιγμή να το δούμε ξανά.

- Τι έχει αλλάξει στο ποδόσφαιρο σε σχέση με τη δική σας εποχή;

Το ποδόσφαιρο είναι πολύ πιο απαιτητικό. Πιο γρήγορο. Αυτό που παραμένει πάντα το ίδιο είναι το μυαλό και η δουλειά. Όταν λέμε για μυαλό εννοούμε το πότε θα πρέπει να κάνεις κάτι και πως να το κάνεις. Έχουμε όμως να κάνουμε με πιο δυνατό, πιο γρήγορο ποδόσφαιρο και με πιο μεγάλη πίεση. Όπως αλλάζει η κοινωνία έχει αλλάξει και το ποδόσφαιρο.

@Photo credits: INTIME

Διάβασε όλα τα τελευταία νέα της αθλητικής επικαιρότητας. Μάθε για όλους τους live αγώνες σήμερα και δες τις αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας και της εβδομάδας μέσα από το υπερπλήρες Πρόγραμμα TV του Gazzetta.

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα