Σάμιος στο Gazzetta: «Ο τίτλος αφιερωμένος σε όλους τους ανθρώπους της ακαδημίας»

Σάμιος στο Gazzetta: «Ο τίτλος αφιερωμένος σε όλους τους ανθρώπους της ακαδημίας»

Γιώργος Μανταίος
Σάμιος στο Gazzetta: «Ο τίτλος αφιερωμένος σε όλους τους ανθρώπους της ακαδημίας»

bet365

Ο τεχνικός διευθυντής των ακαδημιών και προπονητής της Κ19 του Παναθηναϊκού μιλάει στο Gazzetta την επομένη της κατάκτησης του πρώτου πρωταθλήματος μετά από δέκα χρόνια

Είναι το κεντρικό πρόσωπο της σεζόν στην Κ19. Ο Βαγγέλης Σάμιος, προπονητής της Κ19 του Παναθηναϊκού αλλά και τεχνικός διευθυντής των «πράσινων» ακαδημιών, επέμεινε στο πλάνο του και δικαιώθηκε. Η κατάκτηση του πρωταθλήματος πανηγυρίστηκε χθες Κυριακή, στο γήπεδο της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, εκεί όπου ως παιδάκι ο Σάμιος έβλεπε τα αστέρια του Παναθηναϊκού και ονειρευόταν ότι μια μέρα θα ήταν κι αυτός ανάμεσά τους. Η μοίρα τα έφερε έτσι ώστε να γίνει ο πρώτος προπονητής στην Ελλάδα που οδηγεί στον τίτλο μια Ακαδημία στην οποία αγωνίστηκε και ο ίδιος ως ποδοσφαιριστής!


Ήταν εμφανώς συγκινημένος χθες στο «Απόστολος Νικολαϊδης» όταν τα παιδιά της Κ19 πανηγύρισαν με την ψυχή τους, έκαναν γύρω θριάμβου και φυσικά σήκωσαν μαζί με την πράσινη σημαία, μια φανέλα με το νούμερο 22. Το πρωτάθλημα είναι εξαιρετικά αφιερωμένο στον συμπαίκτη τους στον οποίο ανήκει, τον Φάνη Αυγερινό ο οποίος αντιμετωπίζει προβλήματα υγείας.


Σε αποκλειστικές δηλώσεις του στο Gazzetta ο Σάμιος τόνισε ότι η επιτυχία ανήκει σε όλο το staff των ακαδημιών. Τον άμεσο συνεργάτη του Αντρέα Ντρένοβα, τον γυμναστή Βαγγέλη Μπέκα, τον προπονητή τερματοφυλάκων Παναγιώτη Μπαρτζώκα, την ιατρό Ελένη Σολιδάκη, τον φυσιικοθεραπευτή Γιάννη Γρυπαρη και όλους όσοι εργάζονται καθημερινά για να λειτουργεί η «μηχανή» απρόσκοπτα και αποδοτικά.


«Συγχαρητήρια σε όλη την Ακαδημία. Είναι συνολική δουλειά από όλο το staff και όχι μόνο όσων βρισκόμαστε στην Κ19. Για να φτάσουν εδώ τα παιδιά πέρασαν από πολλά στάδια. Εγώ και ο Αντρέας (Ντρένοβα) απλώς είχαμε την τύχη να τους έχουμε μαζί μας σε αυτό το τελευταίο στάδιο. Οι πρωταγωνιστές είναι τα παιδιά και όλοι εμείς οι υπόλοιποι βρισκόμαστε εδώ για να τα υποστηρίξουμε και να εκπληρώσουμε τα όνειρά τους» είπε ο Σάμιος και πρόσθεσε: «Σε ένα πολύ ανταγωνιστικό πρωτάθλημα με εξαιρετικές ομάδες, ήμασταν οι καλύτεροι ανάμεσα στους καλούς. Αυτό το δείχνουν τόσο η πορεία που κάναμε, όσο και το ποδόσφαιρο που παίξαμε. Μείναμε πιστοί στο πλάνο και τη νοοτροπία μας και στο τέλος γευτήκαμε τίτλο που θέλαμε και είχαμε ανάγκη. Τώρα προχωράμε και συνεχίζουμε την εκπαίδευση των ποδοσφαιριστών».

Σε ερώτηση εάν σκέφτηκε ποτέ να παρεκκλίνει από το πλάνο, ο Σάμιος είπε: «Ούτε μία φορά δεν πέρασε από το μυαλό μου να θυσιάσω κάτι. Η φετινή πορεία της Κ19 είναι παράδειγμα προς μίμηση για όλη την ακαδημία Είναι αυτό που θέλουμε να αντιπροσωπεύει ο Παναθηναϊκός όσον αφορά και το αγωνιστικό και το εκπαιδευτικό κομμάτι. Από την Κ10 μέχρι την Κ19 θέλουμε να υπάρχει ένα πλάνο, ένας τρόπο παιχνιδιού και όσο φτάνουμε στα μεγάλα τμήματα, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να διεκδικούμε τίτλους γιατί βρισκόμαστε όλοι μας σε έναν σύλλογο με πολύ ισχυρό DNA».


Παράλληλα αφιέρωσε τη νίκη «... σε όλα τα παιδιά, στους ανθρώπους της ακαδημίας και σε όλους όσοι μας στηρίζουν, στον οργανισμό που λέγεται Παναθηναϊκός. Είμαστε τυχεροί, μας βοηθάνε και μας στηρίζουν από την ΠΑΕ με πολλούς τρόπους».


Τη νέα σεζόν ο Παναθηναϊκός θα συμμετάσχει στο Youth League για πρώτη φορά στην Ιστορία του, καθώς η διοργάνωση θεσμοθετήθηκε το 2013, δηλαδή ακριβώς ένα χρόνο μετά τον τελευταίο του τίτλο. «Το είχα ζήσει με τον ΑΠΟΕΛ, είναι μία καταπληκτική εμπειρία. Τα παιδιά θα το γευτούν και τα καταλάβουν πόσο σημαντικό είναι αυτό το πρωτάθλημα και για όσα θα ζήσουν στην Ευρώπη.


Τέλος, δεν παρέλειψε να εξάρει το ρόλο των προκατόχων του: «Κάποια παιδιά του 2003 είχαν πάρει τίτλο και στην Κ15. Κι εδώ πρέπει να πούμε πολλά μπράβο στον Κώστα Φρατζέσκο, τον Κώστα Ταράση, το Θωμά Μαυρουδή που δούλεψαν στο παρελθόν με αυτά τα παιδιά και έχουν μερίδιο στην επιτυχία. Η επόμενη μέρα έρχεται και κάποιοι από αυτούς τους παίκτες θα πάνε στη Β΄ ομάδα, κάποιοι θα μείνουν στην Κ19, ενώ θα αξιολογήσουμε ποιοι θα ανεβούν από την Κ17 έτσι ώστε να είμαστε ανταγωνιστικοί και στη νέα σεζόν».


Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα