Κριχόβιακ: Η σύγκριση με τους χαφ της ΑΕΚ στην ανάπτυξη από τον άξονα

Κριχόβιακ: Η σύγκριση με τους χαφ της ΑΕΚ στην ανάπτυξη από τον άξονα

Κριχόβιακ: Η σύγκριση με τους χαφ της ΑΕΚ στην ανάπτυξη από τον άξονα

bet365

Μεγάλη η διαφορά του 32χρονου Πολωνού μέσου σε όλες τις κατηγορίες από τους χαφ που υπάρχουν στο ρόστερ της ΑΕΚ στον τομέα της ανάπτυξης του παιχνιδιού από τη μεσαία γραμμή. Τι δείχνουν τα φετινά στατιστικά.

Τουλάχιστον για εννιά παιχνίδια η ΑΕΚ θα έχει στο δυναμικό της τον Γκρεγκόρζ Κριχόβιακ έπειτα από την ολοκλήρωση της σπουδαίας αυτής μεταγραφής μέχρι το τέλος της σεζόν. Ο 32χρονος Πολωνός μέσος έπειτα από τη χθεσινή ανακοίνωση της απόκτησής του από την Ένωση, πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης την πρώτη του προπόνηση στα Σπάτα και ετοιμάζεται για το ντεμπούτο του στο ματς με τον ΠΑΟΚ την ερχόμενη Κυριακή (20/3) στο ΟΑΚΑ.

Ο Κριχόβιακ, όπως ανέλυσε στο Gazzetta και ο πρώην προπονητής του Μάρκο Νίκολιτς, που τον είχε πέρυσι στη Λοκομοτίβ, είναι ένας box to box μέσος που μπορεί να αγωνιστεί με την ίδια ευκολία σε όλες τις θέσεις του άξονα. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στη Ρωσία ειδικά που είχε περισσότερες πρωτοβουλίες μεσοεπιθετικά έβαλε αρκετά γκολ και μοίρασε ασίστ. Ο Πολωνός χαφ μπορεί να παίξει στο «6», στο «8» και στο «10». Στην ΑΕΚ αναμένεται να τον δούμε στις δύο πρώτες θέσεις και δεδομένα μπορεί να δώσει τεράστια ώθηση στην ανάπτυξη των κιτρινόμαυρων από τη μεσαία γραμμή.

Είναι ένα πρόβλημα το οποίο έχει διαπιστωθεί σημαντικά και τη φετινή σεζόν καθώς η ΑΕΚ όπως και τα προηγούμενα χρόνια, έτσι και φέτος, έπασχε σημαντικά από έναν παίκτη – σημείο αναφοράς στον άξονα για να κάνει τη διαφορά τόσο στο ανασταλτικό όσο και στο δημιουργικό κομμάτι. Και ο Κριχόβιακ λαμβάνοντας υπόψιν τα φετινά του νούμερα στην Κράσνονταρ, σε σύγκριση με τα φετινά στατιστικά των χαφ που έχει ήδη η ΑΕΚ, έχει το πάνω χέρι σε όλες τις στατιστικές κατηγορίες που αφορούν το δημιουργικό κομμάτι.

Ο Κριχόβιακ στην προπόνηση της ΑΕΚ

Σύμφωνα με το Wyscout, στο ρωσικό πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν ο Κριχόβιακ έχει μέσο όρο ανά παιχνίδι 10,96 πάσες στο τρίτο του αντιπάλου, 3,33 μεταβιβάσεις μέσα στην αντίπαλη περιοχή και 18,65 προωθητικές μπαλιές. Δεν υπάρχει κανείς από τους κεντρικούς μέσους της Ένωσης που πιάνουν αυτούς τους αριθμούς στο ελληνικό πρωτάθλημα φέτος, όπως φαίνεται και παρακάτω. Με την προσθήκη του Πολωνού χαφ η ΑΕΚ βάσει της ποιότητας και των δεδομένων τη φετινή σεζόν αναμένεται να έχει σημαντική αναβάθμιση σε αυτόν τον τομέα. Αξίζει να σημειωθεί μάλιστα ότι το ποσοστό επιτυχίας των προσπαθειών του Κριχόβιακ είναι και στις τρεις κατηγορίες μεγαλύτερο από των υπολοίπων.

Πάσες στο μισό του αντιπάλου: Κριχόβιακ 10.96, Λε Ταλέκ 8.59, Σιμόες 8.3, Σιμάνσκι 7.41, Σάκχοφ 5.73

Πάσες στην περιοχή του αντιπάλου: Κριχόβιακ 3.33, Σιμάνσκι 1.78, Σάκχοφ 1.43, Σιμόες 1.04, Λε Ταλέκ 0.83

Προωθητικές μπαλιές: Κριχόβιακ 18.65, Σιμόες 17.35, Λε Ταλέκ 14.85, Σιμάνσκι 14.6, Σάκχοφ 14.07

Ο Κριχόβιακ στην προπόνηση της ΑΕΚ

Επίσης, ο Κριχόβιακ είναι ένας ποδοσφαιριστής που πατάει πιο εύκολα στα όρια της περιοχής του αντιπάλου και εντός αυτής και συνηθίζει να σουτάρει. Ειδικά τα τελευταία τρία χρόνια στη Ρωσία έχει σημειώσει σε όλες τις διοργανώσεις 26 τέρματα παίρνοντας περισσότερες μεσοεπιθετικές αρμοδιότητες. Η ικανότητά του αυτήν τον κάνει αρκετά επικίνδυνο για την αντίπαλη άμυνα και παρότι χαφ, τη φετινή σεζόν στο ρωσικό πρωτάθλημα έχει ανά παιχνίδι μέσο όρο 2,8 τελικές. Η διαφορά με τους αριθμούς των χαφ της ΑΕΚ στο ελληνικό πρωτάθλημα σε αυτό το κομμάτι είναι αρκετά σημαντική σύμφωνα με το Wyscout.

Τελικές: Κριχόβιακ 2.8, Σιμόες 1.21, Σιμάνσκι 1.19, Σάκχοφ 0.78, Λε Ταλέκ 0.45

Προωθητικές ενέργειες: Κριχόβιακ 1.43, Σάκχοφ 1.04, Σιμάνσκι 1.03, Σιμόες 0.81, Λε Ταλέκ 0.53

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα