ΕΠΟ: Στην ατζέντα του Δ.Σ. η Γ.Σ. για την Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης και το θέμα εκλογής προέδρου

Δημήτρης Τομαράς
ΕΠΟ: Στην ατζέντα του Δ.Σ. η Γ.Σ. για την Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης και το θέμα εκλογής προέδρου

bet365

Η ΕΠΟ έχει βάλει Δ.Σ. για το μεσημέρι της Τρίτης, έχοντας προς συζήτηση θέματα που έχουν να κάνουν με την Ολιστική Μελέτη και την εκλογή προέδρου.

Στη 1 το μεσημέρι της Τρίτης θα αρχίσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ που θα θέσει επί τάπητος και ζητήματα για την Ολιστική Μελέτη.

Ουσιαστικά το Δ.Σ. της ΕΠΟ θα βγάλει ημερομηνίες για τις δύο απαιτούμενες Γενικές Συνελεύσεις. Στη μία εξ αυτών θα αναδειχθεί η Εκλογική Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης. Σε ότι αφορά στην Εκλογική Επιτροπή Ελέγχου, Διακυβέρνησης και Συμμόρφωσης που θα έχει πέντε μέλη. Θα έχει έναν ρόλο καθοδήγησης και ελέγχου - παρακολούθησης των δράσεων της ΕΠΟ για ζητήματα χρηστής διακυβέρνησης, συμμόρφωσης και διαχείρισης κινδύνων καθώς και για την οργάνωση και εποπτεία της εκλογικής διαδικασίας.

Το πλάνο ήταν να αναδειχθεί σε περίπου 20 μέρες από τη Γ.Σ. της ΕΠΟ και θα έχει μία θητεία 4 ετών. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ θα προτείνει τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρό της. Η Επιτροπή αυτή θα πρέπει να αποτελείται από τεχνοκράτες και από άτομα με ποδοσφαιρική και όχι μόνο γνώση.

Φυσικά υπάρχει και ο CEO. Ο Εκτελεστικός Διευθυντής που θα έχει μεγάλη ισχύ και επιρροή στην Ομοσπονδία. Η σύμβασή του θα είναι ορισμένου χρόνου και θα συμπίπτει με τη θητεία της Ε.Ε. της ΕΠΟ.

Προς συζήτηση έχει μπει για την ατζέντα του Δ.Σ. και το θέμα της εκλογής του νέου προέδρου που ο προσανατολισμός ήταν να πάει για το καλοκαίρι αλλά και ο νέος CEO. Υπάρχει μία περίπτωση πάντως η κουβέντα για την εκλογή του επόμενου προέδρου να συνεχιστεί και σε επόμενο Δ.Σ.. Πάντως από πλευράς των FIFA / UEFA υπάρχει πρέσινγκ ώστε ο επόμενος πρόεδρος της ΕΠΟ να έχει βγει ακόμα και με το που θα τελειώσει το φετινό πρωτάθλημα. Ως γνωστόν πάντως όπως έχει τονιστεί από μέλη του Δ.Σ. της ΕΠΟ το νέο καταστατικό έχει εγκριθεί από το Ειρηνοδικείο και το πλάνο της Ομοσπονδίας εξακολουθεί να είναι η υλοποίηση της Ολιστικής.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα