Ο Άρης έκανε 125 τελικές προσπάθειες εντός του 2022 κι έβαλε μόλις τέσσερα γκολ!

Ο Άρης έκανε 125 τελικές προσπάθειες εντός του 2022 κι έβαλε μόλις τέσσερα γκολ!

Βασίλης Βλαχόπουλος
Ο Άρης έκανε 125 τελικές προσπάθειες εντός του 2022 κι έβαλε μόλις τέσσερα γκολ!

bet365

Οι αριθμοί είναι αμείλικτοι και στην περίπτωση του Άρη αναδεικνύουν το μέγεθος του προβλήματος καθώς σε δέκα αγώνες (εντός του 2022) οι «κίτρινοι» έκαναν 125 τελικές προσπάθειες αλλά μετουσιώθηκαν μόλις οι τέσσερις!

Προφανώς δεν έχουν τον ίδιο βαθμό επικινδυνότητας όλες οι τελικές προσπάθειες που κάνουν οι ομάδες στους αγώνες. Υπάρχουν αυτές που γίνονται εντός περιοχής, υπάρχουν σουτ από μακρινές αποστάσεις και γενικώς δεν μπορούν να «βράσουν» όλες στο ίδιο καζάνια. Στη διάρκεια του Πρωταθλήματος, ο Άρης πορεύεται με τον τίτλο της δεύτερης λιγότερο αποτελεσματικής ομάδας κατόπιν σύγκρισης των τελικών προσπαθειών με τα γκολ που πετυχαίνει. Εντός του 2022 χειροτέρεψε ακόμη περισσότερο το ποσοστό αποτελεσματικότητας του.

Οι «κίτρινοι» δεν σκόραραν στα οκτώ από τα δέκα παιχνίδια που έδωσαν, με αφετηρία την αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό στη Λεωφόρο. Μόνο βέβαια που σ’ εκείνο το παιχνίδι, το πρόβλημά τους δεν ήταν η εκτέλεση αλλά η δημιουργία καθότι περιορίστηκαν στις μόλις τέσσερις τελικές προσπάθειες κι αυτές μάλιστα δεν ήταν ουσιαστικές. Μονοψήφιο αριθμό τελικών προσπαθειών είχαν και στον αγώνα της Interwetten Superleague με τη Λαμία στο «Κλ. Βικελίδης» καθώς δεν έκαναν περισσότερες από οκτώ. Τέσσερις λιγότερες σε σχέση με τον μέσο όρο τους.

Λούκας Σάσα

Το ποσοστό του Άρη είναι στο 3.2%

Συνολικά σε αυτά τα δέκα παιχνίδια οι «κίτρινοι» είχαν 125 τελικές προσπάθειες και βρήκαν μόλις τέσσερα γκολ. Δηλαδή, το ποσοστό τους γκρεμοτσακίστηκε στο 3.2%. Μαζί με τον Απόλλωνα Σμύρνης, ο Άρης είχε τη χειρότερη επίδοση στην επίθεση στους οκτώ αγώνες που έδωσαν οι ομάδες της Interwetten Superleague εντός του 2022 καθώς περιορίστηκε στα δύο γκολ. Η διαφορά έγκειται στο γεγονός ότι οι Θεσσαλονικείς ήταν πιο δημιουργικοί καθώς οι τελικές προσπάθειές τους ανά παιχνίδι πλησίασαν στις δέκα. Εκεί που… έσπασαν τα κοντέρ ήταν στο Κύπελλο Ελλάδας. Ο Άρης είχε 37 τελικές προσπάθειες, δύο χαμένα πέναλτι και μηδέν γκολ. Η επιστήμη (του ποδοσφαίρου) σηκώνει τα χέρια ψηλά.

Όπως προαναφέραμε, οι τελικές προσπάθειες δεν είναι όλες ίδιες. Εξαρτάται από το σημείο που γίνεται, τη θέση του ποδοσφαιριστή που εκτελεί, αν περιβάλλεται από αντιπάλους, αν έχει πίεση τη στιγμή της εκτέλεσης. Ο Άρης έχει αστοχήσει με κάθε τρόπο. Επί τούτου «φρόντισε» το χθεσινό (20/2) ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ. Δηλαδή, δεν βρήκε γκολ σε τετ α τετ (σ. σ. Αμπουμπακάρ Καμαρά), σε (σχεδόν) άδεια εστία (Μπαντού Ντιαγέ) ή χωρίς αντίπαλο με κεφαλιά από τα δύο μέτρα, όπως συνέβη με τον Λούκας Σάσα. Κι έτσι έφτασε στο στατιστικό αποτέλεσμα των τεσσάρων γκολ σε σύνολο 125 τελικών προσπαθειών εντός του 2022.

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα