Μάνταλος: Μια επαφή του με την μπάλα ήταν αρκετή για να νικήσει η ΑΕΚ (vids)

Μάνταλος: Μια επαφή του με την μπάλα ήταν αρκετή για να νικήσει η ΑΕΚ (vids)

Κώστας Τόπας
Μάνταλος: Μια επαφή του με την μπάλα ήταν αρκετή για να νικήσει η ΑΕΚ (vids)

bet365

Ο Πέτρος Μάνταλος επέστρεψε στην αγωνιστική δράση και η ΑΕΚ χάρη στο τέρμα του αρχηγού της αλλά και του Καρίμ Ανσαριφάρντ που ξεκίνησε από τα πόδια του πρώτου, επέστρεψε στα νικηφόρα αποτελέσματα.

Επειτα από σχεδόν δύο εβδομάδες απουσίας ο Πέτρος Μάνταλος φόρεσε ξανά τα «κιτρινόμαυρα» στο γήπεδο και οδήγησε την ΑΕΚ στη νίκη με 2-0 επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Ο αρχηγός της Ένωσης, δύο λεπτά μετά την είσοδό του στον αγωνιστικό χώρο βρήκε δίχτυα, ενώ από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το γκολ του Καρίμ Ανσαριφάρντ, το οποίο «κλείδωσε» και το τρίποντο για την Ένωση.

Μετά από αυτό το γκολ, ο Πέτρος Μάνταλος έφτασε τα τρία συνολικά την τρέχουσα σεζόν στο πρωτάθλημα, ενώ χρειάζεται ακόμη μία ασίστ, προκειμένου να γράψει ξεχωριστή ιστορία με τον Δικέφαλο στο στήθος.

Ξεκίνησε φουριόζος στο πρωτάθλημα

Η φετινή σεζόν μπορεί να θεωρηθεί κάτι παραπάνω από ικανοποιητική για τον αρχηγό της ΑΕΚ κι αυτό αποδεικνύεται κι από τους αριθμούς. Στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος απέναντι στον Ιωνικό, ήταν ο δημιουργός των δύο εκ των τριών τερμάτων της Ένωσης. Στη συνέχεια κόντρα σε ΟΦΗ και Λαμία, ο Μάνταλος δεν ξεκίνησε στο βασικό σχήμα και ήρθε από τον πάγκο, καταγράφοντας 15’ και 16’, αντίστοιχα, στον αγωνιστικό χώρο.

Επανήλθε στην αποστολή και μάλιστα στο βασικό σχήμα, στο Αγρίνιο με αντίπαλο τον Παναιτωλικό. Εκεί όπου δημιούργησε το γκολ του συμπαίκτη του, Όγκνιεν Βράνιες, το δεύτερο της ομάδας του. Οι εντυπωσιακές του επιδόσεις συνεχίστηκαν και την επόμενη αγωνιστική κόντρα στον Ατρόμητο, καθώς ήταν αυτός ο οποίος «σέρβιρε» ξανά στον Βράνιες το τρίτο γκολ της Ένωσης. Το σερί του βέβαια, σταμάτησε στον Βόλο, καθώς δεν κατάφερε να δημιουργήσει κάποιο γκολ για τρίτο συνεχόμενο ματς.

Με τον Άρη στο ΟΑΚΑ, για το πρωτάθλημα Πέτρος Μάνταλος πραγματοποίησε ένα από τα καλύτερα του παιχνίδια με τη φανέλα της ΑΕΚ, στα 60 λεπτά που χρησιμοποιήθηκε από τον Αργύρη Γιαννίκη. Κατέγραψε άλλη μία ασίστ, με εκτέλεση φάουλ στο γκολ του Μήτογλου. Εκτός από αυτό, κέρδισε το πέναλτι το οποίο κι εκτέλεσε ο ίδιος για να πετύχει το 2-0 για την ομάδα του. Επέστρεψε στα γκολ με αντίπαλο τον Ιωνικό στις 16 Δεκεμβρίου στη Νίκαια, χαρίζοντας στην ομάδα του τρίποντο, ενώ στο επόμενο ματς πρωταθλήματος με τον ΟΦΗ είχε «σερβίρει» το γκολ στον Βράνιες. Στη συνέχεια αγωνίστηκε για 53’ κόντρα στον Ατρόμητο, με τη διαφορά όμως ότι τότε δεν δημιούργησε αλλά ούτε βρήκε και δίχτυα.

Από δημιουργός σκόρερ

Η τύχη έπαιξε άσχημα μοίρα στον Πέτρο Μάνταλο, καθώς αναγκάστηκε να περιμείνει στα «πιτς» με Απόλλωνα Σμύρνης και Ολυμπιακό ενώ παράλληλα απουσίασε κι από τη ρεβάνς με τον ΠΑΟΚ στο Κύπελλο. Παρ’ όλα αυτά στον αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα στο ΟΑΚΑ, επέστρεψε στην αποστολή των «κιτρινόμαυρων» και εξελίχθηκε σε πρωταγωνιστή της ομάδας του. Πέρασε στο 66ο λεπτό της αναμέτρησης και δύο λεπτά αργότερα με κεφαλιά βρήκε δίχτυα και άνοιξε για την ΑΕΚ το δρόμο προς τη νίκη κόντρα στους Ηπειρώτες, αφού κι από τα δικά του πόδια ξεκίνησε το τέρμα του Ανσαριφάρντ για το 2-0!

Πρώτος «σερβιτόρος» στο πρωτάθλημα

H παρουσία του Πέτρου Μάνταλου κάθε φορά που βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο είτε ως βασικός είτε προερχόμενος από τον πάγκο είναι καταλυτική για την ΑΕΚ. Τα νούμερα μιλούν από μόνα τους. Στα 20 ματς πρωταθλήματος, μετράει εννέα ασίστ ενώ πρόσφατα πανηγύρισε και το τρίτο του τέρμα, τη φετινή σεζόν.

Ξεπέρασε τον περυσινό του εαυτό

Μετράει τις περισσότερες ασίστ από κάθε άλλον ποδοσφαιριστή της Super League Interwetten, έως τώρα και μάλιστα με διαφορά από τον δεύτερο Άοσμαν του Ιωνικού, ο οποίος έχει έξι. Το εντυπωσιακό είναι ότι ξεπέρασε την περυσινή του επίδοση στις ασίστ και μάλιστα με λιγότερα παιχνίδια. Συγκεκριμένα τη σεζόν 2020/21 τελείωσε τη σεζόν, έχοντας έξι ασίστ κι ένα γκολ. Φέτος μετράει ήδη τρία τέρματα αλλά και τρεις ασίστ περισσότερες.

Μία ακόμη ασίστ για να γράψει ιστορία

Πλέον ο Μάνταλος έχει την ευκαιρία να γράψει ξεχωριστή ιστορία, αν καταφέρει στις τελευταίες δύο αγωνιστικές πρωταθλήματος να μοιράσει ασίστ. Με τις εννέα που έχει τώρα ισοφάρισε την επίδοση που είχε τη σεζόν 2019/20 κι έτσι χρειάζεται ακόμη μία ώστε να κάνει ρεκόρ ασίστ όσον αφορά την κανονική διάρκεια πρωταθλήματος, χωρίς βέβαια να υπολογίζονται τα Play Off.

Τα νούμερα του Μάνταλου ανά σεζόν μετά το τέλος 24 αγωνιστικών στο πρωτάθλημα

  • 2020/21: 6 ασίστ, 1 γκολ
  • 2019/20: 7 ασιστ, 5 γκολ
  • 2018/19: 3 ασίστ, 4 γκολ
  • 2017/18: 2 ασίστ, 2 γκολ
  • 2016/17: 4 ασίστ, 5 γκολ
  • 2015/16: 1 γκολ, 4 ασίστ

Τα νούμερα του Μάνταλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα σύμφωνα με το Wyscout

  • Συνολικές ενέργειες: 14/20 (70%)
  • Γκολ: 1
  • Σουτ στον στόχο: 1/1 (100%)
  • xGoals: 0.13
  • Συνολικές πάσες: 12/14 (86%)
  • Μακρινές μεταβιβάσεις: 1/1 (100%)
  • Κερδισμένες μονομαχίες: 1/1 (100%)
  • Εναέριες κερδισμένες μονομαχίες: 1/1 (100%)

1
Το heatmap του Πέτρου Μάνταλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα/Wyscout
e
Οι συνολικές ενέργειες του Πέτρου Μάνταλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα/Wyscout
α
Οι συνολικές πάσες του Πέτρου Μάνταλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα/Wyscout
α
Τα σουτ του Πέτρου Μάνταλου κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα/Wyscout
@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα