Χόρχε Κορέα: Το πρώην «διαμάντι» της Βέλεζ Σάρσφιλντ στον Βόλο (vids)

Χόρχε Κορέα: Το πρώην «διαμάντι» της Βέλεζ Σάρσφιλντ στον Βόλο (vids)

Δημήτρης Βέργος
Χόρχε Κορέα: Το πρώην «διαμάντι» της Βέλεζ Σάρσφιλντ στον Βόλο (vids)

bet365

Το Gazzetta καταγράφει μερικά facts από την πορεία και την ποδοσφαιρική ζωή του Χόρχε Κορέα, του 28χρονου Αργεντινού εξτρέμ που έφτασε για να προσθέσει τη λάτιν πινελιά του στον Βόλο.

Έχοντας καλύψει τη θέση του δεξιού μπακ με τον Νικολάι Άλχο, μεταγραφή που αποτελούσε προτεραιότητα τον Γενάρη, ο Βόλος βρισκόταν στην αναζήτηση και ενός εξτρέμ που να μπορεί να παίζει και στις δύο πτέρυγες. Αυτό που επιθυμούσαν οι υπεύθυνοι του αγωνιστικού σχεδιασμού ήταν να βρουν έναν μεσοεπιθετικό που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά και όχι να προσθέσουν παίκτη στο ρόστερ απλά για να πάρουν. Ο εκλεκτός ακούει στο όνομα Χόρχε Κορέα, ο οποίος λύνοντας το συμβόλαιό του από τη Νέφτσι Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, έφτασε σε συμφωνία με την ομάδα της Μαγνησίας και ήρθε στην Ελλάδα, υπέγραψε και ανακοινώθηκε.

Το γεγονός ότι οι Βολιώτες ήθελαν να καταλήξουν σε έναν εξτρέμ που θα μπορούσε να κάνει τη διαφορά, φάνηκε και από το γεγονός ότι ο Κορέα έβαλε την υπογραφή του σε συμβόλαιο διάρκειας ενάμιση έτους. Δηλαδή η συγκεκριμένη προσθήκη έγινε και με την προοπτική της επόμενης σεζόν. Ο 28χρονος Αργεντινός εξτρέμ δεν ήταν κάποιο νέο όνομα που μπήκε στη λίστα των ανθρώπων του Βόλου τελευταία. Τον είχαν τσεκάρει από την περίοδο που αγωνιζόταν στην πορτογαλική Μαρίτιμο πριν πάρει το περσινό καλοκαίρι τη μεταγραφή στη Νέφτσι. Ωστόσο, όταν το καλοκαίρι είχε γίνει η σχετική κρούση δεν είχαν δημιουργηθεί οι προϋποθέσεις για να έρθει ο παίκτης στον Βόλο. Τώρα όμως ο δρόμος είχε ανοίξει με τον Κορέα να ολοκληρώνει τη μεταγραφή του.

Μέχρι να κάνει το ντεμπούτο του με τον Βόλο, πάμε να δούμε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία για τον Κορέα, ο οποίος αποτελεί μια ηχηρή μεταγραφή για τον Βόλο και αν τα πράγματα εξελίσσονταν διαφορετικά θα μπορούσε να είχε κάνει μεγαλύτερη καριέρα στην Ευρώπη.

*Γεννήθηκε στις 4 Απριλίου του 1993 στο Σαν Αντόνιο ντε Πάδουα, ένα προάστιο της αργεντίνικης πρωτεύουσας του Μπουένος Αϊρες που αριθμεί περίπου 40.000 κατοίκους.

*«Μου αρέσει να δίνω χαρά στον κόσμο της Βέλεζ Σάρσφιλντ», είχε πει όντας παίκτης της ομάδας. Πάντα ήταν πολύ δεμένος με τον σύλλογο από τον οποίο το 2010 ξεκίνησε την ποδοσφαιρική του καριέρα. Αναδείχθηκε μέσα από τις ακαδημίες της Βέλεζ και προωθήθηκε στην πρώτη ομάδα το 2014.

*Εκείνη την εποχή ο Κορέα στον περίγυρο της ομάδας ήταν γνωστός και ως «το διαμάντι» αποτελώντας το μεγαλύτερο ταλέντο. Το 2014 μάλιστα το Bleacher Report τον περιέγραφε ως «τον επόμενο σταρ που θα βγάλει η Αργεντινή».

*Από την αρχή τα στοιχεία που τον συνόδευαν ήταν η ταχύτητα, η εκρηκτικότητα, η ικανότητά του στο ένας εναντίον ενός, το καλό αριστερό του πόδι που συχνά το δοκίμαζε και από απόσταση και η δυνατότητά του να παίζει σε όλες τις θέσεις πίσω από τον επιθετικό. Του άρεσε πάντα να συγκλίνει είτε από την αριστερή, είτε από τη δεξιά πτέρυγα (ανάλογα με το που ξεκινούσε) και να συγκλίνει προς τα μέσα εκμεταλλευόμενος την τεχνική του κατάρτιση.

*Η ατυχία ωστόσο του χτύπησε την πόρτα καθώς υπέστη δύο ρήξεις συνδέσμων. Από μία στα δύο πόδια. Πρώτα στο δεξί, τον Οκτώβριο του 2014 σε ένα ματς της Βέλεζ με τη Χιμνάσια Λα Πλάτα. Μένει εκτός για έξι μήνες και επιστρέφει τον Απρίλιο του 2015. Μετά από μερικά παιχνίδια και συγκεκριμένα στο ματς με την Εμίλια παθαίνει ρήξη συνδέσμων και στο αριστερό γόνατο με συνέπεια να μείνει για άλλους έξι μήνες εκτός. Συνολικά τη φανέλα της Βέλεζ ως το 2018 τη φόρεσε σε 64 ματς, έχοντας εννιά γκολ και τρεις ασίστ.

*Το 2018 άνοιξε τα φτερά του για την Ευρώπη, το όνειρο κάθε Αργεντινού ποδοσφαιριστή. Πήγε στην Πορτογαλία φορώντας τη φανέλα της Μαρίτιμο, όπου βρήκε τον καλό του εαυτό, έχοντας γεμάτες χρονιές. Στα 3,5 χρόνια της παρουσίας του εκεί είχε 114 συμμετοχές, με δέκα γκολ και έξι ασίστ. Η αυτοπεποίθησή που πήρε στη Μαρίτιμο ήταν αποτυπωμένη στα λόγια του: «Με πίστεψαν εδώ και κατάφερα να αποτελώ βασική επιλογή. Ένιωσα σημαντικός ξανά».

*Η Μαρίτιμο, στην οποία ο Κορέα αγωνιζόταν ως το καλοκαίρι του 2021, έχει έδρα την πόλη Φούντσαλ στο πορτογαλικό νησί Μαδέιρα, τόπος καταγωγής του Κριστιάνο Ρονάλντο. Ο 28χρονος Αργεντινός εξτρέμ απολάμβανε τη ζωή μαζί με την οικογένειά του εκεί. Μάλιστα του είχε κάνει τρομερή εντύπωση ο τρόπος με τον οποίο αντιμετώπιζαν οι ντόπιοι τον Ρονάλντο, όταν αυτός επισκεπτόταν τη γενέτηρά του. «Σέβονται την ιδιωτικότητά σου εδώ. Ο Ρονάλντο είχε έρθει και κανείς δεν πήγε να τον ενοχλήσει. Τα media δεν τον ακολουθούσαν, όπως θα συνέβαινε στην Αργεντινή όπου θα ήταν κάτω από το σπίτι του», είχε αναφέρει ο Κορέα σε συνέντευξή του στην αργεντίνικη εφημερίδα Ole.

*Ο παίκτης που ξεχωρίζει από το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο είναι ο Πορτογάλος μεσοεπιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, Μπρούνο Φερνάντες. Τον είχε αντιμετωπίσει όταν ο Μπρούνο Φερνάντες αγωνιζόταν στη Σπόρτινγκ Λισαβόνας. Τον είχε εντυπωσιάσει η δύναμή του και ο τρόπος παιχνιδιού του. Άλλωστε παίζουν στην ίδια θέση και είναι λογικό να τον θαυμάζει για τα κατορθώματά του και την καριέρα που πραγματοποιεί πλέον στα γήπεδα της Premier League με τη φανέλα της Γιουνάιτεντ, αλλά και με την Εθνική ομάδα της Πορτογαλίας.

*Ακριβώς πριν από ένα χρόνο, όταν αγωνιζόταν ακόμα στη Μαρίτιμο, ο Κορέα είχε βρεθεί στο στόχαστρο ενός σπουδαίο βραζιλιάνικου κλαμπ, της Φλαμένγκο. Ήταν αποτέλεσμα του σκάουτινγκ του βραζιλιάνικου συλλόγου στην Πορτογαλία και οι σκάουτς που τον είχαν δει, είχαν προτείνει στη «Φλα» την περίπτωσή του, εντυπωσιασμένοι από τις εμφανίσεις του στα πορτογαλικά γήπεδα. Τελικώς όμως δεν έγινε κίνηση απόκτησής του.

*Τον Σεπτέμβρη που μας πέρασε υπέγραψε ένα καλό διετές συμβόλαιο στη Νέφτσι Μπακού του Αζερμπαϊτζάν, ωστόσο εκεί τα πράγματα δεν εξελίχθηκαν γι' αυτόν. Η δύσκολη προσαρμογή, αλλά και κάποια προβλήματα τραυματισμών του επέτρεψαν να αγωνιστεί μόλις δύο φορές, λύνοντας το συμβόλαιό του και φτάνοντας σε συμφωνία με τον Βόλο.

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα