ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ και οι λεπτομέρειες που τον κρατάνε στην «αφλογιστία» (vids)

ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ και οι λεπτομέρειες που τον κρατάνε στην «αφλογιστία» (vids)

Δημήτρης Βέργος
ΑΕΚ: Ο Τσούμπερ και οι λεπτομέρειες που τον κρατάνε στην «αφλογιστία» (vids)

bet365

Ο Ελβετός μεσοεπιθετικός της ΑΕΚ έχει «σιγήσει» από τις 24 Οκτωβρίου, ψάχνει να ανακτήσει ξανά τη μεγάλη του φόρμα, αλλά για λεπτομέρειες δεν έχει καταφέρει να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα και την αγωνιστική άνοδο.

Αναμφίβολα ο παίκτης που έκανε τη διαφορά για την ΑΕΚ στο ξεκίνημα της σεζόν ήταν ο Στίβεν Τσούμπερ. Με πέντε γκολ και δύο ασίστ στις επτά πρώτες αγωνιστικές απέδειξε την κλάση του, ωστόσο η πορεία στη συνέχεια ήταν πτωτική, λόγω και ενός προβλήματος τραυματισμού που δεδομένα τον επηρέασε. Και μέσα στο 2022 ο 30χρονος Ελβετός διεθνής μέσος θέλει να ξαναγίνει ο «σούμπερ Τσούμπερ» της Ένωσης ξαναβρίσκοντας τον καλό του εαυτό. Κάτι που θα δώσει ώθηση σε όλο το κιτρινόμαυρο σύνολο, κρίνοντας από τη συνεισφορά του μέχρι τα τέλη Οκτώβρη.

Από τότε ο Τσούμπερ παραμένει σε... αφλογιστία. Ήταν 24 Οκτωβρίου του 2021 στο 1-3 της ΑΕΚ στον Βόλο όταν είχε σκοράρει μία φορά, μοιράζοντας και δύο ασίστ. Έκτοτε «σίγησε» αγωνιζόμενος σε εννιά ματς πρωταθλήματος και δύο παιχνίδια Κυπέλλου. Συνολικά 90 μέρες συμπληρώθηκαν από τότε που ο Τσούμπερ βρήκε δίχτυα ή είχε ασίστ. Ωστόσο παρά το ντεφορμάρισμά του, στην πραγματικότητα σε αυτό το διάστημα για λεπτομέρειες δεν έχει καταφέρει να σπάσει το μηδέν ενεργητικό.

Ο παράγοντας τύχη είναι μέσα στους λόγους αυτούς. Και είναι γεγονός ότι και αυτή έχει γυρίσει την πλάτη στον Ελβετό διεθνή καθώς για μερικά εκατοστά δεν έχει καταφέρει να πανηγυρίσει τρεις φορές καθώς το VAR του έβαλε στοπ. Στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό ο Τσούμπερ σκόραρε δύο φορές για να τελειώσει το παιχνίδι, αλλά και τις δύο τα γκολ του δεν μέτρησαν. Στο πρώτο γκολ ο Αραούχο στο ξεκίνημα της φάσης είναι ελάχιστα οφσάιντ, όπως φάνηκε και από το VAR, ενώ στο δεύτερο τέρμα ο Τσούμπερ είναι εκείνος που βρίσκεται ελάχιστα εκτεθειμένος μετά την κεφαλιά του Σάκχοφ.

Κάτι ανάλογο συνέβη και στο πρόσφατο ματς Κυπέλλου με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα που έφερε ξανά στο μυαλό του Τσούμπερ εκείνη τη μέρα και το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό. Ο Γέβτιτς του έβγαλε μια ονειρική μπαλιά, ο Ελβετός με ωραία ενέργεια και τελείωμα έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, αλλά το VAR του έκοψε και πάλι τη χαρά, ακυρώνοντας το τέρμα του και σε αυτήν την περίπτωση με τον ίδιο τον Τσούμπερ να... χτυπιέται για την τύχη του μετά το τέλος του παιχνιδιού στα αποδυτήρια.

Βέβαια εκτός από την τύχη, ήταν και οι επιλογές του Τσούμπερ στην τελική ενέργεια που δεν ήταν πάντα σωστές. Για παράδειγμα στη Ριζούπολη στην γκέλα με τον Απόλλωνα Σμύρνης με το σκορ στο 0-1 προτίμησε να τελειώσει μόνος του τη φάση αντί να πασάρει είτε στον Σιμόες είτε στον Μάνταλο που περίμεναν στην καρδιά της περιοχής. Αντίθετα στο ματς Κυπέλλου στην Τούμπα ενώ έπρεπε να τελειώσει τη φάση με πλασέ απέναντι από τον Πασχαλάκη προτίμησε αυτή τη φορά να ψάξει την πάσα στον Λιβάι Γκαρσία μέσα στην περιοχή.

Την ίδια στιγμή ο Τσούμπερ έχει δει και τους αντίπαλους τερματοφύλακες να του λένε «όχι». Στο παιχνίδι με τον Παναιτωλικό ο Μελίσσας με τα ακροδάχτυλα απέκρουσε το πλασέ του, ενώ κόντρα στον ΠΑΟΚ ο Πασχαλάκης νίκησε τον Ελβετό μεσοεπιθετικό στο τετ-α-τετ. Όλες οι παραπάνω είναι οι λεπτομέρειες λοιπόν που κρατούν τον Τσούμπερ αυτό το διάστημα, με τον ίδιο να είναι αποφασισμένος την επόμενη να δει την μπάλα να καταλήγει στα δίχτυα και το γκολ αυτή τη φορά να μετράει προκειμένου να ξαναβάλει τα χέρια κλείνοντας τα μάτια του στον αγαπημένο και καθιερωμένο του πλέον πανηγυρισμό.

@Photo credits: eurokinissi

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα