Παναθηναϊκός - Τζαβίδας: Ο ψηλός που έδειξε τα δόντια του στη ζωή

Παναθηναϊκός - Τζαβίδας: Ο ψηλός που έδειξε τα δόντια του στη ζωή

Κώστας Ζάλιαρης
Παναθηναϊκός - Τζαβίδας: Ο ψηλός που έδειξε τα δόντια του στη ζωή

bet365

Ήξερε με την πράσινη φανέλα να επιβάλλεται στον αντίπαλο. Να έχει δυναμισμό στο γήπεδο. Και αυτό το μετέφερε πλέον γενικότερα στη ζωή. Ο Σπύρος Τζαβίδας αφήνοντας το ποδόσφαιρο στα 20 του χρόνια, δείχνει τσαγανό και ετοιμότητα για κάθε εμπόδιο.

Αν τελικά ήταν εύκολη η απόφαση της απόσυρσης από τη στιγμή που υπήρξε θέμα υγείας ή κατά πόσο «πονούσε» την ώρα που το σκεφτόταν, μόνο οι πιο κοντινοί του άνθρωποι θα το γνωρίζουν.

Ο Σπύρος Τζαβίδας επέδειξε απίστευτη ωριμότητα, καθαρό και ήρεμο μυαλό, στην ανακοίνωση πως αναγκαστικά σταματάει το ποδόσφαιρο στα 20 του χρόνια και βγάζει – τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο – την πράσινη φανέλα.

Ένα παιδί που στις ακαδημίες του «τριφυλλιού» πίστευαν πολύ και εκτιμούσαν τις δυνατότητές του. Ένας εξτρέμ – μπαλαδόφατσα, με γλυκιά επαφή με τη μπάλα, αλλά και ένας ενήλικας με «φωνή».

Ο Τζαβίδας με τη μπάλα

Γλυκιά επαφή με τη μπάλα, ξεχώριζε σε μια ταλαντούχα φουρνιά

Η παρουσία του στα τμήματα υποδομής του Παναθηναϊκού έκανε τους ανθρώπους του συλλόγου να μιλούν για ένα πολύ χαρισματικό παιδί. Παρά την σωματοδομή του, αφού πρόκειται για ένα ψηλό παλικάρι, ο Σπύρος Τζαβίδας χαρακτηριζόταν από εξαιρετική τεχνική κατάρτιση σπάνια για τα ελληνικά δεδομένα.

Οξυδερκής με τη μπάλα στα πόδια, ικανός πολύ στο ένας με έναν, δεν φοβόταν να πάρει πρωτοβουλίες και να κινηθεί γρήγορα από τις πλευρές. Βρέθηκε σε μια εκπληκτική φουρνιά παικτών.

Σ' εκείνη συμμετείχαν παίκτες όπως οι Βαγιαννίδης, Καραγιάννης, Ζαγαρίτης, Μαυρουδής, Αθανασακόπουλος, Σερπέζης και Αλεξανδρόπουλος. Είχε την ικανότητα να παίζει και στον άξονα αρκετά, αλλά στην ακαδημία του Παναθηναϊκού εκμεταλλεύονταν τις υπηρεσίες του ως winger.

Ο Σπύρος Τζαβίδας

«Και ο Σένκεφελντ να του έκανε τάκλιν, θα του ζητούσε τα ρέστα»

Ο Σπύρος Τζαβίδας, όπως έδειξε και με τον υπέροχο τρόπο που αποδέχθηκε την ανάγκη για αλλαγή που του έφερε η ζωή, όσο άκομψα κι αν αναγκάστηκε ν' αφήσει το ποδόσφαιρο, είναι ένας άνθρωπος που έχει «φωνή». Έχει άποψη. Στο γήπεδο ήταν επιβλητικός. Είτε προς τους αντιπάλους του, απέναντι στους οποίους δεν «μάσαγε», όσο θα μπορούσε να το κάνει και απέναντι στους συμπαίκτες του σε κάποιο διπλό στην προπόνηση.

«Αν θεωρήσουμε πως ο Σένκεφελντ είναι ο πιο δυνατός και σωματώδης στην ανδρική ομάδα, σε περίπτωση που ο Τζαβίδας δεχόταν σκληρό τάκλιν από εκείνον στην προπόνηση θα σηκωνόταν και θα του ζητούσε τα ρέστα» αναφέρουν άνθρωποι που έχουν δουλέψει με τον 20χρονο ποδοσφαιριστή.

Είναι παιδί που έχει άποψη, που έβγαζε κάποια ηγετικά χαρακτηριστικά στο γήπεδο αλλά και που χαρακτηρίζεται από αυτοπεποίθηση. Έμπαινε να παίξει ή έκανε δυνατές προπονήσεις με σιγουριά στον εαυτό του και αυτό φαίνεται πως τον έχει βοηθήσει ως ψυχοσύνθεση και στην στροφή που παίρνει πλέον σε ό,τι αφορά στα επαγγελματικά του.

Ο Τζαβίδας με τον Σένκεφελντ

@Photo credits: INTIME

Οι Μάχες Των Play Off είναι στο Gazzetta.gr

Τα πιο συναρπαστικά Play Off της δεκαετίας είναι στο Gazzetta.gr! Όλα τα αθλητικά νέα για την αγαπημένη σου ομάδα, σε συνεχή ενημέρωση. Ακολούθησε το Gazzetta και θα είσαι πάντα ενημερωμένος για το πρόγραμμα των Play Off, την βαθμολογία των ομάδων, τις μεταδόσεις και φυσικά παρακολουθείτε live τα Play Off μέσα από το Game Center!

 

SUPERLEAGUE Τελευταία Νέα