Ρούσσης: «Αυτές είναι οι αλλαγές στο πρωτόκολλο της Super League 1»

Δημήτρης Τομαράς
Ο επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής της Λίγκας αναφέρθηκε στο νέο πρωτόκολλο της πρώτης κατηγορίας μιλώντας στην ΕΡΤ.

Ο Ξενοφών Ρούσσης, επικεφαλής της υγειονομικής επιτροπής της Super League 1 ρωτήθηκε στην Αθλητική Κυριακή της ΕΡΤ1 κυρίως για τις αλλαγές που θα περάσουν στο πρωτόκολλο της πρώτης κατηγορίας. Ο Ρούσσης - ο οποίος χαρακτήρισε άδικο το μέτρο των 1.000 φιλάθλων - επιβεβαίωσε ουσιαστικά το ρεπορτάζ του Gazzetta.

Ειδικότερα για τις τρεις αλλαγές στο πρωτόκολλο - που θα επισημοποιηθούν λογικά τη Δευτέρα - ανέφερε τα εξής:

Η Super League έκανε τις τοποθετήσεις της. Πέρασε τις προτάσεις της και από εκεί με τη συνδρομή του ΕΟΔΥ θα γίνουν οι αλλαγές. Οι αλλαγές είναι:

  • Πρώτον να αναβάλλεται αγώνας εάν και εφόσον υπάρχουν έξι θετικοί παίκτες και ο προπονητής μαζί, κάτι που δεν ίσχυε πριν.
  • Να αναβάλλεται αγώνας όταν είναι 2 θετικοί γκολκίπερ (σε αυτό το σημείο δεν ανέφερε τον συνολικό αριθμό των γκολκίπερ που θα πρέπει να έχει μία ομάδα).
  • Ομάδα που έχει μπει σε καραντίνα λόγω κρουσμάτων και έχει σταματήσει τις προπονήσεις της προτάθηκε να αγωνίζεται αφού περάσουν τουλάχιστον 3 ημέρες μετά το πέρας της καραντίνας της.

Για τους διαιτητές και τα τεστ τους σημείωσε: Οι διαιτητές και αυτοί υποβάλλονται σε τεστ τακτικά. Αυτοί που είναι στους αγώνες 48 ώρες ή 24 ώρες με rapid test. Υπήρξε ύφεση και επετράπη το rapid. Τώρα έχουμε επανέλθει στο μοριακό. Δεν νομίζω ότι δεν περνάνε έλεγχο όποιοι πάνε στο VAR.